Hardanger-akademiet for Fred, Udvikling og Miljø havde givet mig den ærefulde opgave at holde årets “State of The World” forelæsning 2021, som akademiets mentor og inspirator, Johan Galtung, ellers plejer at holde.

Akademiet ligger i lille Jondal i Norge – lidt udenfor Bergen – og rejsen dertil er én lang storslået oplevelse af uafbrudt naturskønhed – med undtagelse af et antal tunneller, den længste 11 kilometer. Men ellers – mageløst.

Akademiet drives af ildsjæle, helt på idealistisk basis – et stor gammel, vidunderlig bygning, der engang har været sanatorium. Hvis man hen ad vejen kunne knytte nogle forskere til sig – in-residence i perioder – ville man have Nordens bedste sted for fredsarbejde i bred forstand – en tænke- og uddannelses-“tank”, der er som skabt til kreativ nytænkning og planlægning af fælles aktioner.

Alle med interesse for fred bør forlægge sine møder, seminarer etc. til dette sted – og deltage i Akademiets kurser og virksomhed. Og det er helt nødvendigt at tænke nordisk og ikke bare nationalt.

Jondal er stedet for fremtiden.

Jeg holdt forelæsningen den 31. august og herunder kan du ser hvad jeg tog op – desværre kan man ikke længere “embed” Facebook-videoer direkte hér så du må trykke på lænken eller billedet, og da kommer du til Akademiets Facebook-side – som du forresten absolut bør følge.

Jeg bliver glad for kommentarer til denne forelæsning og til hvorledes vi kommer videre med det nordiske fredsarbejde.

Jeg bliver også glad for din støtte til disse tanker

Interesting too?  The Transnational - En global fredsportal à la gourmétrestaurant

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Pathbreaking analysis of the West’s new Cold War against China

Next Story

USAs og Danmarks nederlag i Afghanistan

Latest from Demokratiets krise

%d bloggers like this: