Hardanger-akademiet for Fred, Udvikling og Milj√ł havde givet mig den √¶refulde opgave at holde √•rets “State of The World” forel√¶sning 2021, som akademiets mentor og inspirator, Johan Galtung, ellers plejer at holde.

Akademiet ligger i lille Jondal i Norge – lidt udenfor Bergen – og rejsen dertil er √©n lang storsl√•et oplevelse af uafbrudt natursk√łnhed – med undtagelse af et antal tunneller, den l√¶ngste 11 kilometer. Men ellers – magel√łst.

Akademiet drives af ildsj√¶le, helt p√• idealistisk basis – et stor gammel, vidunderlig bygning, der engang har v√¶ret sanatorium. Hvis man hen ad vejen kunne knytte nogle forskere til sig – in-residence i perioder – ville man have Nordens bedste sted for fredsarbejde i bred forstand – en t√¶nke- og uddannelses-“tank”, der er som skabt til kreativ nyt√¶nkning og planl√¶gning af f√¶lles aktioner.

Alle med interesse for fred b√łr forl√¶gge sine m√łder, seminarer etc. til dette sted – og deltage i Akademiets kurser og virksomhed. Og det er helt n√łdvendigt at t√¶nke nordisk og ikke bare nationalt.

Jondal er stedet for fremtiden.

Jeg holdt forel√¶sningen den 31. august og herunder kan du ser hvad jeg tog op – desv√¶rre kan man ikke l√¶ngere “embed” Facebook-videoer direkte h√©r s√• du m√• trykke p√• l√¶nken eller billedet, og da kommer du til Akademiets Facebook-side – som du forresten absolut b√łr f√łlge.

Jeg bliver glad for kommentarer til denne forelæsning og til hvorledes vi kommer videre med det nordiske fredsarbejde.

Jeg bliver ogs√• glad for din st√łtte til disse tanker

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Pathbreaking analysis of the West’s new Cold War against China

Next Story

USAs og Danmarks nederlag i Afghanistan

Latest from Demokratiets krise

%d bloggers like this: