H√©r nogle ting, du kan g√łre for en fredelige verden i denne sommertid:

Een er jo at uddanne sig og f√• et meget bredere perspektiv p√• verden end det, mainstream medierne leverer. I s√• fald kan du deltage i √•rets fredssymposium p√• Hardanger-akademiet for Fred, Milj√ł og Udvikling i Jondal i Norge (se billedet ovenfor) – p√• h√łjde med Bergen, cirka.

Det er det eneste af slagsen i Norden i dag og beliggende i ubeskriveligt natursk√łnne omgivelser. Det er 28. juli til 1. august. Blandt underviserne er Fredrik Heffermehl, verdens ledende ekspert p√• Nobels Fredspris – og hvordan den misbruges – Susanne Urban og jeg selv.

‚ÄĘ

N√¶vnte Heffermehl er ogs√• aktuel med en meget skarp kritik af h√•ndteringen af Nobels Fredspris – baseret p√• at have skrevet to tykke b√łger om den og gjort studier af alle de √•r, den er blevet uddelt. L√¶s den h√©r i Dagens Nyheter og se hvor svagt, ukonkret og bevidst uforst√•ende Nobel-Stiftelsen formand, Vidar Helgesen, svarer.

Dette er en enormt vigtig sag – fordi prisen er den mest prestigefyldte pris i verden og handler om fred og nedrustning – noget meget konkret – men er blevet misbrugt til alt mulig Do-And-Feel Good, som ikke har med fred at g√łre – ja, endog ofte er blevet givet til mennesker, der ikke har gjort noget for fred og afmilitarisering, snarere for krig og oprustning.

M√¶gtige samfundskr√¶fter st√•r bag dette misbrug, inklusive Stortinget, hvor en stor majoritet for nylig stemte s√•dan, at man ikke beh√łver at holde sig til Nobels grundl√¶ggende id√©. Fuldst√¶ndigt utroligt!

‚ÄĘ

Du kan ogs√• tage til Simrishamn p√• Sydsveriges √łstkyst – det vidunderligt pittoreske √Ėsterlen. Der afholdes en rigtigt imponerende nordisk Fredsfestival 6-8. august. Een af arrang√łrerne er Gudrun Schymann. Programmet er sp√¶kket med vigtige nordiske og globale temaer og nogle af de mest kyndige, der findes i Norden. En str√•lende mulighed for at l√¶re nyt, se sammenh√¶nge og koordinere det fremtidige samarbejde og – n√łdvendige – aktioner. Som deet skrevet st√•r: “‚ÄĚFred p√• jorden ‚Äď Fred med jorden‚ÄĚ √§r teman f√∂r de f√∂redrag, musik- och kulturinslag, bokbord, samtal och aktiviteter som Fredsfestivalen inneh√•ller.” Yes!

‚ÄĘ

I denne sommer kan du ogs√• hj√¶lpe Sverige med at komme ud af sin skandal√łse politik best√•ende i at den svenske regering ikke vil skrive under p√• Traktaten om Afskaffelse af Atomv√•ben – under pres fra USA, naturligvis. Der er netop startet en meget vigtig digital underskriftsindsamling, som jeg varmt anbefaler. Ogs√• fordi det er et typisk eksempel p√• at regeringer er mere loyale med udenlandske magter end med sine egne folk.

‚ÄĘ

Interesting too?  It's the wars, stupid!

Og – hvis du er interesseret i Kina – s√• vil jeg varmt anbefale dig disse ting. Det er s√•dan at USA og – i lidt mindre omfang – dets allierede i disse √•r opbygger alt hvad der skal til for at f√• en ny Kold Krig igang mod Kina – rotte Vesten sammen mod Kina – uanset hvad Kina g√łr og ikke g√łr. Det findes der en del om p√• denne blog men ogs√• en helt ny sag – om de ti negative Kina-temaer, du altid h√łrer og de mindst – 10 gode historier, du aldrig h√łrer om i vore medier og den politiske debat.

Det er s√• systematisk at der m√• v√¶re tale om en orkestreret kampagne. Og d√©t er netop hvad tre forfattere fra TFF viser i en meget omfattende – 120 siders – analyse som publiceres den 6. august p√• Hiroshima-Dagen: “Behind The Smokescreen. An Analysis of the West’s Destructive China Cold War Agenda And Why It Must Stop.”

Hold udkig efter den i en kommende TFF PressInfo. Den er den f√łrste af slagsen noget sted i og med at igen andre har sammensat dette v√¶ldige materiale til et helhedsbillede af denne nye kolde krig, som skal stoppes! Hvis den for lov at k√łre kan menneskeheden ikke l√łse alle de problemer vi st√•r over for at skulle l√łse p√• rekord-kort tid.

Venskabsforbundet Danmark-Kina, VDK, er netop barslet med sit 116. nummer af DanmarKina. Det er uhyre sagligt, folkeoplysende og smukt redigeret. Du kan stole p√• dette magasin (bortset naturligvis fra mine to artikler i det ūüėČ ).

Interesting too?  Fredspriset till Ahtisaari √§nnu en skandal

Med tanke p√• verdens fremtid kan du ikke g√łre noget klogere end at s√¶tte dig ind i Kina. Alt for mange har meninger og (for)d√łmmer – alt for for f√• v√©d noget, ja de er ikke engang nysgerrige men tror blindt p√• mediernes ti altid-negative historier. Du bliver holdt for nar – uanset hvad du i l√¶sende stund har for billede af dette v√¶ldigt og utroligt mangefacetterede land.

Der foreg√•r sikkert meget andet i Norden vedr√łrende de “store” sp√łrgsm√•l. Men ovenst√•ende har jeg mit hjerte i – og deltager derfor i.

Fortsat god fredssommer!

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

10 negative temaer om Kina du altid h√łrer, 10 positive du aldrig h√łrer

Next Story

Sveriges kärnvapenaccept: Landsförräderi och fredsförräderi

Latest from Fred

%d bloggers like this: