I’ve felt deeply touched by Johan Grimonprez’ brilliant and frightening documentary “Shadow World” which is based on Andrew Feinstein’s book with the same name.

I want to share it with my readers and here is all about the book and the movie. It was shown in November 2016 by Swedish Television with Swedish text but is due to be taken down a couple of month later.

shadowold

It will help you understand US foreign policy, Afghanistan, Iraq, Libya, Syria and all the rest in 90 minutes.

You may of course choose to put your head in the sand and avoid it thinking of such things.

But it’s this criminal system that will shape our – your! – future and end freedom, democracy, development, international law, security and peace as we have come to know it…

 • that is, if you don’t join hands with millions around the word and do something about it.

And all you probably do about it at the moment is to enable it to be even more destructive.

Because it is all based on your tax money.

Interesting too?  ☮ ☮ TFF PressInfo: Support Richard Branson's Ukraine dialogue initiative

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

2 Comments

 1. Tak for det. Har lige set dokumentaren på DR2. Tankevækkende. Jeg forstår nu, hvorfor du så ofte nævner at bagved enhver krig og de ofre som følger er der en våbenhandler… og, som dokumentaren som glimrende dokumenterer, en politiker, der tjener på det. Her bliver det militære-industrielle-kompleks virkelig konkretiseret. Du anvender ofte betegnelsen det militære-indstrielle-medie-kompleks. Når man søger på det får man ingen hits. Det kan undre. Men ikke desto mindre er den betegnelse meget præcis for det jeg ser. Mainstream medierne er ikke i stand til at nuancere og forklare konflikter fra forskellige perspektiver. De er i stedet part i selve konflikten – med til at skærpe den, selvom det ikke er den enkelte journalists intention.

  Jeg er gymnasielærer og synes de her problemstillinger er meget vanskelige at forholde sig til. Prøver at give mine elever redskaber til at forstå at informationsstrømme og de medier som er tilgængelige for mennesker på forskellige tidspunkter i historien oftes er systembevarende frem for katalysatorer for social forandring. At de skal være kritiske. I særdeleshed i forhold til deres eget samfund og deres egen umiddelbare automatiserede tankegang. Det er først, når vi forstår os selv og vores egen rolle vi kan begynde at forstå…

  God aften Jan.

 2. Kære Christoffer Storm – hjerteligt tak. Søgende, udforskende og i en vis forstand tvivlende indlæg af din type gør mig altid glad. Skaber gensidig reflektioner – og dét er vigtigere end noget andet i denne tid.
  Det militær-industrielle komplex – MIC – er en betegnelse som præsident Eisenhower anvendte i sin afskedstale – du kan finde den, for så vidt meget bevægende og visionære, bekymring hos ham på YouTube.
  Jeg bruger den fulde betegnelse: Military-Industrial-Media-Academic Complex, MIMAC, og det er min “opfindelse” og du vil nok finde nogle links dertil hér og dér hvis du googler det hele – ikke kun den delbetegnelse, du nævner.
  Ja det er svære sager men lad mig fortælle dig at TFF, Den Transnationale Stiftelse, som jeg er medstifter af og leder for gennem 31 år har et væld – 10.000-12.000 artikler på sine hjemmesider, nye og gamle og på sin blog hvor der er nok så meget at hente for mennesker, der som dig, forsøger at formidle svære ting – og også må gøre det så vi ikke tager håb og mod og virkelyst fra unge mennesker.
  Jeg hart lagt din adresse ind nu på TFF PressInfo – unsub hvis du ikke vil have dem – men det er blandt andet gennem dem og en mængde sociale medier, vi når ud til millioner med et budskab der ufravigeligt bygger på FN-Erklæringens grundnorm om at fred skal skabes med fredelige midler (Art 1).
  Du er altid velkommen til at tage kontakt på oberg@transnational.org
  Tak! Det er sammen vi bygger en vigtig kundskab for en bedre verden.
  Venlig hilsen – Jan

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Just how grey are the White Helmets in Syria and their backers?

Next Story

Ja til atomvåben! Flot, Danmark og DR!

Latest from Books

%d bloggers like this: