Danmark er blandt 38 lande, der har stemt nej til at der skal forhandles en traktat i FN, der forbyder atomvåben. Det skriver blandt andre Jyllands-Posten.
 
Danmark √łnsker alts√• at atomv√•bnene fortsat skal true hele menneskehedens eksistens – v√•ben som allerede i 1996, for tyve √•r siden, blev erkl√¶ret i strid med folkeretten af FNs Internationale Domstol i Haag.
 
Hver gang den danske udenrigspolitiske ledelse kan g√• i gal retning lykkes den med det! 
 
Og den forklaring som Danmark if√łlge Jyllands-Posten giver er naturligvis helt hen i vejret: Eftersom alle atomstaterne ikke er med p√• at afskaffe atomv√•bnene er det omsonst at arbejde for at afskaffe dem.
 
Alts√•: Hvis ikke alle tyve vil v√¶re med til at kriminalisere tyveri, hvis ikke alle mordere synes at mord skal g√łres strafbart – ja, s√• bliver der ingen lovgivning.
 
 
OK-atombombe.jpg
Har vi intet l√¶rt siden 1945? Hvilket politisk m√•l kan retf√¶rdigg√łre brugen af disse helvedesv√•ben, Kristian Jensen?
 
 
Det er så dumt at det skulle kunne være blevet en stor politisk sag i Danmark Рmen nu handler det bare om atomvåben, så hvem bekymrer sig om det? Dansk Folkepartis brug af EU-midler er vigtigere og den sag kan vi forstå omfang og skyld i.
 
Dette danske “nej” er en tifold vigtigere sag for os selv og verden end det meste andet danske medier besk√¶ftiger sig med.
 
Er det blevet en mediesag?
Er de ansvarlige blevet stillet kritiske sp√łrgsm√•l?
Har man talt om ministerens afgang fordi han stiller sig på atomvåbenmagternes side og ikke på menneskehedens?
 
S√łger man p√• DR.dk kommer der intet op om denne afstemning!
 
H√©r er listen over dem der √łnsker at atomv√•bnene skal forts√¶tte med at true menneskehedens eksistens – herunder naturligvis atomstater (dog ikke Kina, Indien og Pakistan, der kun afstod) og dem som NATO-lande har tyret til at stemme nej:
 
Albanien, Andora, Belgien, Bosnien, Bulgarien, Canada, Danmark, Estland, Frankrig, Grækenland, Island, Israel, Italien, Japan, Kroatien, Letland, Litauen, Luxembourg, Mikronesien, Monaco, Montenegro, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Rusland, Storbritannien, Serbien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sydkorea, Tjekkiet, Tyrkiet, Tyskland, Ungarn og USA.
 
 

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

2 Comments

  1. Man kan ikke “forbyde” atomv√•ben. Det er en smuk naiv men ogs√• t√•belig tanke: hvordan skal et forbud h√•ndh√¶ves mod eksempelvis Nordkorea? Ved at FN-tropper g√•r ind i landet og fjerner dem? Ved sanktioner der kun udsulter civilbefolkningen? Fredsforskeren burde forholde sig til virkeligheden og komme med et bud p√• hvordan Atomv√•ben m√¶ngden kan nedbringes rent praktisk, og hvordan man forhindre bananrepublikker i at anskaffe sig A-v√•ben!

  2. Hej Nikolaj Gr√łn – tak for sp√łrgsm√•let. Hvad der er “virkeligheden” bliver vi nok ikke enige om og det er OK for mig.
    Ville du have sagt det samme om det absolutte monarki, slaveriet, b√łrnearbejdet eller p√¶dofili: At eftersom der er nogen, der vil overtr√¶de loven og den kan v√¶re sv√¶r at h√•ndh√¶ve, som du rigtigt p√•peger, ja s√• er det en smuk, naiv og t√•belig tanke?
    Der er jo noget, der hedder normativitet. Noget med de v√¶rdier vi tilskriver visse f√¶nomener, diskussionen om etik og hvad der er rigtigt og forkert rent moralsk – som de v√¶rdier, der er nedf√¶ldet i FN-Erkl√¶ringen. I d√©n sammenh√¶ng kan det v√¶re endog meget nyttigt at f√• fastlagt hvem der er p√• den rigtige og den forkerte side af folkeretten – og i dette tilf√¶lde er det i√łvrigt meget meget klart at et stort flertal af lande og befolkninger √łnsker en verden uden atomv√•ben. Det er derfor der kun er 38 (stort set NATO-lande), der ud af FN 193 medlemsstater √łnsker denne traktat, der er et skridt mod atomfrihed, men ikke den endelige l√łsning.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

“Shadow World” – on your tax money

Next Story

Imagine a Middle East with no weapons!

Latest from Atomvåben

Nej till NATO!

“Nej till NATO” √§r en svensk folkr√∂relse, som du b√∂r k√§nna till om du har det

%d bloggers like this: