Politiko.dk fortæller torsdag den 21. april at det står sløjt til med befolkningens støtte til nye kampfly til en anslået indkøbspris på 30 milliarder kroner – eller 5,300 kroner per mand, kvinde og barn i vort land.

Opinionsundersøgelsen, foretaget af Wilke for Jyllands-Posten, viser 53% imod, 31% for og 16%, der ikke véd hvad de skal mene.

Selv med en antaget stor fejlmargen er der altså ingen tvivl om at danskerne i overvejende grad er imod at bruge pengene på disse fly – som for øvrigt anslås at ville koste yderligere 60-70 milliarder at bruge og vedligeholde i de cirka 30 år, de skal kunne fungere i.

Det er da en meget positiv nyhed. Giver håb.

Og hvis forsvarsministeren ikke kan komme med bedre argument end dem, han disker op med hér af intellektuelt slappeste type, så står vi ret godt “rustet.”

Det er jo den traditionelle historie om at russerne er en trussel – til forskel fra da Sovjetunionen var faldet sammen og Warszawapagten blev opløst. Ja tænk! – russerne har rejst sig lidt siden da!

Og hans andet argument er at vi må gøre som de andre – det vil sige USA i første række, nemlig at opruste og stå sammen. Men han glemmer at sige at Ruslands militære udgifter stadig er omkring 8% af NATOs!

Selv om målingen ikke skulle vær helt præcis er der i hvert fald noget at bygge modstanden på.


Flykøbet skal vi nu mobilisere en debat om overalt. Spred gerne lænken til denne artikel.

Jeg lover at skrive alt hvad jeg kan og hvor jeg kan få det ind.

Interesting too?  TFF PressInfo # 285: What submarine in Sweden?

Du må ringe, smse, skrive og snakke til politikere du kender, mediefolk og tale med alle andre om det hér. Opinionsrevolution! – vi må gøre det selv, medierne klarer ikke at lave en ordentligt, balanceret pro-et-contra folkeoplysning om disse fly (som de ikke gjorde det heller vedrørende Danmarks militære engagment i Syrien).

Og hvis vi alligevel få disse fly er skattevægring en oplagt vej. Hvis du er en familie på mor og far og 2 børn handler det om 25,000 kroner. Lad forsvaret samle pengene ind fra frivillige og crowdfunde – now the crowd isn’t so big…

Det er 11. time.

Lad os komme igang!

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

4 Comments

 1. Med al respekt Jan, er der ikke et et overmål af hykleri i det her?

  Du har rost den russiske indsats i Syrien (“Ruslands indsats var medvirkende til den nuværende våbenhvile og at den konkret effekt er positiv”) i en tråd nedenfor, men den er jo stort set udelukkende baseret på en indsats af det russiske luftvåben. Altså kampfly.

  For du er vel ikke så dobbeltmoralsk at du mener at kun russerne må have kampfly, vel?

  mvh/Thomas

 2. Øberg har så vidt jeg ved ikke, isoleret set, rost russerne får at anvende kampfly/våben. Han har fremhævet den russiske indsats i forhold til den vestlige, ved at være kortvarig, have mere klare mål og koordineret med tropper på jorden. Øberg har kritiseret den generelle militarisering fra både vestlig og russisk side på RT.

  Vh. Christoffer

  • Kære Christoffer Storm – mange tak for de ord. Du har ganske ret men jeg har givet op med dem, du også argumenterer imod. Det glæder mig naturligvis at du til forskel fra dem, har lyttet og set og forstået dét – tror jeg faktisk, vigtige – jeg forsøger at gøre.

 3. Christoffer;

  Hånden på hjertet – tror du hvis det havde været USA der havde gjort præcis det Rusland gjorde, at Jan så havde været lige så ukritisk positiv overfor USA?

  Jan bryder sig ikke om kritik. Han bortcensuerer jævnligt kritiske indlæg for at sikre at kun hans version kommer frem, og at hans dobbeltmoral ikke bliver udstillet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Danmarks krigsdeltagelse i Syrien er landsskadelig

Next Story

Vi har en verden, der skaber frygt

Latest from Danmark

%d bloggers like this: