Politiko.dk fort√¶ller torsdag den 21. april at det st√•r sl√łjt til med befolkningens st√łtte til nye kampfly til en ansl√•et indk√łbspris p√• 30 milliarder kroner – eller 5,300 kroner per mand, kvinde og barn i vort land.

Opinionsunders√łgelsen, foretaget af Wilke for Jyllands-Posten, viser 53% imod, 31% for og 16%, der ikke v√©d hvad de skal mene.

Selv med en antaget stor fejlmargen er der alts√• ingen tvivl om at danskerne i overvejende grad er imod at bruge pengene p√• disse fly – som for √łvrigt ansl√•s at ville koste yderligere 60-70 milliarder at bruge og vedligeholde i de cirka 30 √•r, de skal kunne fungere i.

Det er da en meget positiv nyhed. Giver håb.

Og hvis forsvarsministeren ikke kan komme med bedre argument end dem, han disker op med h√©r af intellektuelt slappeste type, s√• st√•r vi ret godt “rustet.”

Det er jo den traditionelle historie om at russerne er en trussel – til forskel fra da Sovjetunionen var faldet sammen og Warszawapagten blev opl√łst. Ja t√¶nk! – russerne har rejst sig lidt siden da!

Og hans andet argument er at vi m√• g√łre som de andre – det vil sige USA i f√łrste r√¶kke, nemlig at opruste og st√• sammen. Men han glemmer at sige at Ruslands milit√¶re udgifter stadig er omkring 8% af NATOs!

Selv om målingen ikke skulle vær helt præcis er der i hvert fald noget at bygge modstanden på.

‚Ä®Flyk√łbet skal vi nu mobilisere en debat om overalt. Spred gerne l√¶nken til denne artikel.

Jeg lover at skrive alt hvad jeg kan og hvor jeg kan få det ind.

Interesting too?  Samtale: Er medierne blevet verdensblinde?

Du m√• ringe, smse, skrive og snakke til politikere du kender, mediefolk og tale med alle andre om det h√©r. Opinionsrevolution! – vi m√• g√łre det selv, medierne klarer ikke at lave en ordentligt, balanceret pro-et-contra folkeoplysning om disse fly (som de ikke gjorde det heller vedr√łrende Danmarks milit√¶re engagment i Syrien).

Og hvis vi alligevel f√• disse fly er skattev√¶gring en oplagt vej. Hvis du er en familie p√• mor og far og 2 b√łrn handler det om 25,000 kroner. Lad forsvaret samle pengene ind fra frivillige og crowdfunde – now the crowd isn‚Äôt so big‚Ķ

Det er 11. time.

Lad os komme igang!

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

4 Comments

 1. Med al respekt Jan, er der ikke et et overmål af hykleri i det her?

  Du har rost den russiske indsats i Syrien (“Ruslands indsats var medvirkende til den nuv√¶rende v√•benhvile og at den konkret effekt er positiv”) i en tr√•d nedenfor, men den er jo stort set udelukkende baseret p√• en indsats af det russiske luftv√•ben. Alts√• kampfly.

  For du er vel ikke så dobbeltmoralsk at du mener at kun russerne må have kampfly, vel?

  mvh/Thomas

 2. √ėberg har s√• vidt jeg ved ikke, isoleret set, rost russerne f√•r at anvende kampfly/v√•ben. Han har fremh√¶vet den russiske indsats i forhold til den vestlige, ved at v√¶re kortvarig, have mere klare m√•l og koordineret med tropper p√• jorden. √ėberg har kritiseret den generelle militarisering fra b√•de vestlig og russisk side p√• RT.

  Vh. Christoffer

  • K√¶re Christoffer Storm – mange tak for de ord. Du har ganske ret men jeg har givet op med dem, du ogs√• argumenterer imod. Det gl√¶der mig naturligvis at du til forskel fra dem, har lyttet og set og forst√•et d√©t – tror jeg faktisk, vigtige – jeg fors√łger at g√łre.

 3. Christoffer;

  Hånden på hjertet Рtror du hvis det havde været USA der havde gjort præcis det Rusland gjorde, at Jan så havde været lige så ukritisk positiv overfor USA?

  Jan bryder sig ikke om kritik. Han bortcensuerer jævnligt kritiske indlæg for at sikre at kun hans version kommer frem, og at hans dobbeltmoral ikke bliver udstillet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Danmarks krigsdeltagelse i Syrien er landsskadelig

Next Story

Vi har en verden, der skaber frygt

Latest from Danmark

%d bloggers like this: