Min klumme i ‘Arbejderen’ den 26. august 2015.

At definere ‚ÄĚvores forsvar‚ÄĚ som kun et sp√łrgsm√•l om v√•ben er og har altid v√¶ret en grundsten i militarismen, oprustningen og den voldelige konfliktl√łsning.

Tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard (R) skriver p√• TV2 om hvorfor Danmark skal have ny krigsfly. Under overskriften ‚ÄĚHvad vil vi egentlig med vores forsvar?‚ÄĚ indleder han med, at “Vi bakker op om kampfly”, men afslutter med, at “den politiske debat om, hvad vi egentlig vil med vores forsvar, kan med fordel starte nu.” Alts√• f√łrst kampfly og derefter finde ud af hvad vi vil med ‚ÄĚvores forsvar‚ÄĚ.

Skrevet af en spindoktor eller en anti-intellektuel apparatchik? Artiklen er endnu et eksempel på, hvor lavt det kundskabs- og tankemæssige niveau er blevet i forsvarsdebatten. Men vækker en så vigtig politikers intellektuelle styrtdyk et ramaskrig?

Hvis Lidegaard var l√¶ge med lige s√• lidt medicinsk faglighed, ville hans patienter d√ł p√• stribe.

If√łlge Ingeni√łren mener representanter for den milit√¶re og civile forskning som Mikkel Vedby Rasmussen, Ole W√¶ver, Henrik Breitenbauch og Peter Viggo Jakobsen, at vi skam skal have nye fly, og s√• kan der duttes lidt frem og tilbage om antal og leverant√łr.

Læs hele artiklen hér.

Interesting too?  Politikens fredsprishelte, der ikke har gjort noget for fred

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Krigsfly – hvad siger du? Jeg siger fra.

Next Story

NATO wastes our taxmoney and makes us all less secure

Latest from Danmark

%d bloggers like this: