Min klumme i ‘Arbejderen’ den 26. august 2015.

At definere ”vores forsvar” som kun et spørgsmål om våben er og har altid været en grundsten i militarismen, oprustningen og den voldelige konfliktløsning.

Tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard (R) skriver på TV2 om hvorfor Danmark skal have ny krigsfly. Under overskriften ”Hvad vil vi egentlig med vores forsvar?” indleder han med, at “Vi bakker op om kampfly”, men afslutter med, at “den politiske debat om, hvad vi egentlig vil med vores forsvar, kan med fordel starte nu.” Altså først kampfly og derefter finde ud af hvad vi vil med ”vores forsvar”.

Skrevet af en spindoktor eller en anti-intellektuel apparatchik? Artiklen er endnu et eksempel på, hvor lavt det kundskabs- og tankemæssige niveau er blevet i forsvarsdebatten. Men vækker en så vigtig politikers intellektuelle styrtdyk et ramaskrig?

Hvis Lidegaard var læge med lige så lidt medicinsk faglighed, ville hans patienter dø på stribe.

Ifølge Ingeniøren mener representanter for den militære og civile forskning som Mikkel Vedby Rasmussen, Ole Wæver, Henrik Breitenbauch og Peter Viggo Jakobsen, at vi skam skal have nye fly, og så kan der duttes lidt frem og tilbage om antal og leverantør.

Læs hele artiklen hér.

Interesting too?  Lyver Vesten og DR om at Kina lyver om Vesten?

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Krigsfly – hvad siger du? Jeg siger fra.

Next Story

NATO wastes our taxmoney and makes us all less secure

Latest from Danmark

%d bloggers like this: