Krigsfly – hvad siger du? Jeg siger fra.

If√łlge Ingeni√łren og NytKampfly.dk tegner der sig et ret s√• klart billede:
 
Eksperterne er enige med politikerne som er enige med milit√¶ret som ikke stilles kritiske sp√łrgsm√•l af pressen: Det er kun et sp√łrgsm√•l om hvilket krigsfly, vi skal have.
 
Diskussionen skal ikke dreje sig om ting som f.eks.:
 
‚ÄĘ Hvad vi vil med vor forsvar p√• en 30-√•rig horisont?
‚ÄĘ Hvordan h√¶nger forsvaret sammen med vores udenrigspolitik og de erfaringer vi har gjort i Afghanistan, Irak, Libyen etc.?
‚ÄĘ Hvordan kan verden t√¶nkes at se ud i fremtiden?
‚ÄĘ Hvordan med voldens rolle i konfliktl√łsning?
‚ÄĘ Hvor l√¶nge skal (vest)verdens militarisme forts√¶tte?
‚ÄĘ Hvordan forholder krigsfly sig til FN’s norm (Artikel 1) om at “fred skal skabes med fredelige midler”?
‚ÄĘ Hvordan kunne et alternativt milit√¶rt og civilt forsvar t√¶nkes at se ud og passe ind i fremtidens danske udenrigspolitik?
 
Kort sagt, intet relevant sp√łrgsm√•l skal diskuteres.
 
Sådan fungerer demokratiet anno 2015.
 
Og sådan fungerer MIMAK Рdet Militær-Industrielle-Medie-Akademiske Kompleks.
 
Skatteyderne er tvunget til at betale regningen p√• vel omkring mindst 100 milliarder kroner for k√łb og drift. Det m√• v√¶re dem tilgivet hvis de ikke aner hvad der foreg√•r eller hvorfor. De skal kun ane at der ikke findes alternativer til krigsfly.
 
Vores syge og gamle forst√•r det sikkert s√•re godt; kulturens folk liges√•. De fattige og sultne ude i verden og flygtningene fra vore krigsflys krigszoner forventes ogs√• at have forst√•else for at vi skaber sikkerhed for os selv og verden p√• netop denne m√•de. 
 
Hvad siger du til det hele?
 
Jeg siger fra. Jeg siger fra nu som i 1975 da vi smed pengene ud på F16.
 
Dont’ worry, be happy! En dag stopper det: Enten ved storkrig – eller ved at nogen begynder at t√¶nke.
 

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

2 Comments

 1. Hvis vi ikke skal f√łre angrebskrig; s√• er penge spildt p√• enhver form for materiel andet end en pre-organiseret modstandsbev√¶gelse.

  Hvis vi skal f√łre en bilig krig; Vi skal have en John Deere maskinstation af inventar og ikke et race-track-Ferrari team til Le Mans.

  Jeg voksede op i en verden fra (f√łdt 79¬ī), hvor jeg mente at den kolde krig var med til at stabiliserer verden og samtiddig skubbe os teknologisk fremad gennem GPS og microprocessorer og TCP/IP. Vel at m√¶rke uden “varme krige” (andet end de velkendte Korea, Vietnam, Afghanistan, Iran/Irak, Biafra og en masse andre ubehagelige by-proxy wars).

  Det har sl√•et mig nogle gange mens jeg studerede v√•ben, flyvemaskiner, taktisk krigsf√łrelse og milit√¶r historie op gennem 90erne (istedet for at lave lektier) at vi skulle have k√łbt svensk i sin tid, men at vi nok alligevel fik den bedste state-of-the-art flyvemaskine.

  Det er f√łrste gang jeg har h√łrt nogen sige at de sagde fra under det f√łrste valg i 75 om indk√łb af denne maskine. Et resultat der har f√•et dette k√łb til at handle om kun √©n maskine gennem en marketingkampagnen vi har f√•et ind med moderm√¶lken i form af “k√łb-vores-nyeste model” fra amerikanerne.

  Milit√¶rtaktisk med √łje for f√łrste halvdel af 2100 √•rhundrede strategiske trends er her min vurdering af hvad vores “nye forsvar” skal bruge for at v√¶re operativt og funktionelt, uden at blive nedlagt, i forhold til de opgaver vi b√łr v√¶re med til at l√łse;

  Vi skal k√łbe en Textron AirLand eskadrille. nNogle flere og mindre SAR helicoptere FN 90/MBB 109, som kan bruges i civil √łjemed i fredstid som l√¶gehelikoptere. Vi skal smide 1 milliard over 5-10 √•r i at f√• bygget nogle flere Tier-2 specialstyrker op, et ekspeditions “Ranger Corps”, s√• vi har styrker der paser til COIN p√• jorden istedet for at fors√łge at bombe ISIS ud af bym√¶ssig bebyggelse, eller ved at sende panserinfanterister i kamp mod religi√łse gr√¶srodsbev√¶gelser i St. Lo lignede l√¶hegn og flodomr√•der i Helmand.

  Overblikket;
  Det egentlige problem ligger i at massemedierne er imbicile i deres rapportering og som du siger ikke stiller kompetente sp√łrgsm√•l, fordi de ganske enkelt ikke hyrer soldater til at stille sp√łrgsm√•lene. Journalister er tele-s√¶lgere idag.

  Det betyder at politikerne kan forsvare deres “strategier” indg√•et i budgetm√łder mellem embedsm√¶nd der er vokset op med fint udfyldte karakterb√łger i DJ√ėF, og “de folkevalgte” fra de polistiske undgomsorganisationer r√¶kker med deres inddoktrinerede mainstream meninger. Influeret med viden om hvordan en tabt krig for 20 √•r siden skulle have v√¶ret vundet, istedet for at kigge p√• at fremtidens krige bliver f√łrt p√• helt andre slagmarker, som ikke kr√¶ver milit√¶rt materiel eller mandskab. Circul√¶r og dele √łkonomier, upcycling og resourceudnyttelse, patentlovgivning og sidst diplomati gennem globale social-virksomhedsopbyggelse.

  Tak for indl√¶g i debatten med din blog, det er f√łrste gang jeg l√łser den ūüôā

  Mvh Jacob Vahr

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Don’t underestimate Donald Trump

Next Story

Nye krigsfly? Boykot dem eller brug folkefinanciering

Latest from Uncategorized

%d bloggers like this: