Politikens Breaking News fortæller at tre såkaldt danske krige skal udredes af en historiker og en politolog; det har et folketingsflertal lige besluttet.

Avisen fortæller også at der er meget store forskelle på denne udredning og den nedlagte Irak-kommission. Og det har den helt ret i.

17 √•r efter NATO’s √łdel√¶ggelse af Serbien skal Kosovo-krigen alts√• udredes! Men man skal ikke fors√łge at bed√łmme forholdet mellem de fremsatte form√•l dengang og resultaterne idag.

De folkeretslige aspekter er udredt for √•r tilbage ude i verden. Der var intet FN-mandat og opl√¶gget i Rambouillet-forhandlingerne var et forl√¶ngst veldokumenteret amerikansk set-up for at f√• Serbien til at sige nej til vestligt diktat og legitimere denne krig, som Hillary Clinton’s mand var hovedansvarlig for.

De “uvildige” forskere skal udpeges af – netop, udenrigsministeren. Med den procedure kan man v√¶re helt sikker p√• at den s√•kaldte udredning ikke kommer frem til politisk ukorrekte resultater. Mandat og resultat vil v√¶re bundet.

Se lige p√• de arbejdsbetingelser som forskerne f√•r (beskrevet i den anden l√¶nke ovenfor). De strider p√• enhver m√•de mod fri forskning. Og vidner beh√łver ikke udtale sig og kan frit lyve.

Nogenlunde sådan gjorde man også i Sovjetunionen i sin tid Рen speciel hyldest til fri forskning og ytringsfrihed.

Enhver ordentlig forsker, de v√¶rner om sin integritet, vil sige p√¶nt nej tak til dette bestillingsarbejde. Men man skal da nok kunne finde mindst to, der vil f√łle sig be√¶ret af en opringning fra Kristian Jensen.

Alt, der ville kunne påvise at disse krige har været fiaskoer på sine egne præmisser, er fjernet med dette mandat.

Interesting too?  Gun in hand - less motivated to negotiate

Det lyser meget klart igennem at det hele er en man√łvre, der ikke skal – ikke skal kunne – udfordre eller skabe debat om den aktive, militaristiske udenrigspolitik og den blinde loyalitet med USA endsige antyde at deltagelse i krigen mod og bes√¶ttelsen af Irak var den st√łrste udenrigspolitiske br√łler i dansk udenrigspolitik siden 1945 – for hvilken Partikamerat Fogh Rasmussen var hovedansvarlig.

Nej tak til nye Taks√łe-forklaringer!

Det er absurd teater i stil med Eug√®ne Ionesco‘s klassiske stykke “N√¶sehornene”

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

4 Comments

  1. Dear Alfred – would love to but …
    I write in Danish, Swedish (for those audiences living there and not proficient in English) and I write in English for everybody else. Also, in terms of English, you have http://www.transnational.org, the Transnational Foundation’s facebook, Google+ etc. pages – we are reaching quite far. So I must ask you to read my stuff here and there and not to expect English text (all the time) here – while some ARE in English here too. Many thanks for your interest in my articles! – Best, Jan

  2. I do not agree that any historian should say no thank you for the investigation of the Danish wars. This is because I believe that any professionel historian seeks the truth and also know that the roads for this are many. As are the truth. So work on these issues stir up the pond and eventually will provoke discussion and viabilities for truth. As also the Taks√łe report which no serious historian understand as anything but a work from a diplomat employed by foreign ministry and seeking political solutions not the truth. The difference is that Taks√łe tries to shape a new truth as stupid and short sighted it may be. Fin Egenfeldt

  3. Dear Fin – I understand and perhaps my words were not very clear. I simply meant that a decent scholar – any type – would say no to something where the result is already supposed to be politically correct or otherwise predictable. Free research is not so easily found these days – and certainly not with government-funding. That’s why the Chilcot Report is so intellectually and morally impressive.
    My best – Jan

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Nordiske ledere i Det Hvide Hus og dansk uvidenhedsjournalistik

Next Story

Criticizing the Sweden-NATO Host Nation Support Agreement

Latest from Danmark

%d bloggers like this: