/

Hvilke eksperter benytter Politiken sig af?

Lund, 20. marts 2014

Hej Jakob Stig Jørgensen

I din artikel den 19. marts bruger du tre eksperter. Hvad der kendetegner dem er at de er dygtige og har en samstemmende holdning i retning af det russofobiske og at deres ekspertise har tyngdepunkt på realpolitiske og nok så militære/magt perspektiver på verden.

Det kan være nok så interessant at overveje hvordan mennesker, der ikke selv er eksperter på et område, vælger eksperter på netop det område. Jeg véd ikke hvordan I gør det på Politiken men det giver over tid et indtryk af en nok så snæver definition og bestemt politisk orientering.

Må jeg gøre dig opmærksom på at der på dette område findes ganske mange eksperter med en lidt anden tilgang og opfattelse – f.eks. Ole Wæver, Jens-Jørgen Nielsen, Johns Scales Avery, Else Hammerich, Isabelle Bramsen, Poul Villaume, Claus Kold og i al ubeskedenhed jeg selv.

Jeg tillader mig at sende dig tre fra TFF PressInfo ligesom jeg har sat din email adresse på vores liste. Du kan naturligvis unsub når som helst.

En vigtig pointe er at en konflikt må ses som en længere proces og et samspil mellem mindst to og som regel mange flere parter. Det er i dét perspetkiv fuldstændigt urimeligt at kun fokusere – som vestlige medier nu gør – på hvad Rusland foretager sig på Krim uden at også dække hvad der gik forud for denne annektering. Der er jo en grund til at den sker nu og ikke for f.eks. 12 år eller om 14 måneder.
Med venlig hilsen

Interesting too?  Lost peace and fake news

Jan Øberg

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Missilforsvaret misforstået

Next Story

“Fredsforsker” i Bent Jensens regi

Latest from Mediekritik

%d bloggers like this: