///

“Fredsforsker” i Bent Jensens regi

Fik idag lejlighed til at bladre i Bent Jensens bog, der ikke handler om den kolde krig. (Ulve, får og vogtere. Den kolde krig i Danmark 1945-1991, bd. 1-2, Gyldendal, 2014.)

Jeg er jo lidt skuffet over at han f.eks. ikke skriver ét ord om at jeg i sin tid blev beskyldt for at være spion for guess who og blev kaldt op til Forsvarschefen, den gæve G. K. Kristensen, som senere blev medlem,sgu, af Generaler for Fred.

Han nævner heller ikke at jeg besøgte Sovjetunionen og Østtyskland af og til eller at jeg optrådte på både Samarbejdskommiteens og Nej til Atomvåbens møder eller at jeg var generalsekretær for Fredsfonden hvor vi blandt andet indbød russere.

Han har simpelthen ikke undersøgt mit synderegister, der jo er lige så langt som fra København til Moskva.

Det eneste har har fundet på mig er at jeg har talt ved indtil flere forfærdelige fredsmøder i 1980erne.

Og så kalder han både Johan Galtung og mig for “fredsforskere” i citationstegn. Det er da godt skuldret nu Galtung har brugt cirka 60 år af sit liv på fredsforskning og er noget mere meriteret på sit område (f.eks. mængder af æresdoktorater og 160 bøger) end Bent Jensen på sit og jeg selv har en del år på bagen i denne brance, såvel hvad angår publikationer, lederskab af institutter og gæsteprofessorater (og nogle bøger).

Godt gået Bent Jensen – smædeskriftets stil i et 10 millioners Fogh-politisk korrekt forskningsprojekt!

Interesting too?  Intet nyt fra Vestfronten - eller DR

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

1 Comment

  1. nårh lille Jan… LOL har anklageren slet ikke lagt mærke til dine eskapader. Undskyld hvis du opfatter det som at jeg gør grin med dig… det gør jeg ikke, fortsætter blot den humoristiske stil du selv anlægger.
    Jeg synes osse snart jeg har ret til at blive anklaget – det er jo en slags æresstempel.
    Jeg blir kun anklaget af storbytossen Ole Birk Olesen (idag på FredsVagten, det hører du om i mit Nyhedsbrev vol 29 som kan læses om et par uger på fredsvagt.dk)
    venligst
    Bo Richardt

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Hvilke eksperter benytter Politiken sig af?

Next Story

US ambassador to Sweden: Join NATO

Latest from Danmark

%d bloggers like this: