///

“Fredsforsker” i Bent Jensens regi

Fik idag lejlighed til at bladre i Bent Jensens bog, der ikke handler om den kolde krig. (Ulve, får og vogtere. Den kolde krig i Danmark 1945-1991, bd. 1-2, Gyldendal, 2014.)

Jeg er jo lidt skuffet over at han f.eks. ikke skriver ét ord om at jeg i sin tid blev beskyldt for at være spion for guess who og blev kaldt op til Forsvarschefen, den gæve G. K. Kristensen, som senere blev medlem,sgu, af Generaler for Fred.

Han n√¶vner heller ikke at jeg bes√łgte Sovjetunionen og √ėsttyskland af og til eller at jeg optr√•dte p√• b√•de Samarbejdskommiteens og Nej til Atomv√•bens m√łder eller at jeg var generalsekret√¶r for Fredsfonden hvor vi blandt andet indb√łd russere.

Han har simpelthen ikke unders√łgt mit synderegister, der jo er lige s√• langt som fra K√łbenhavn til Moskva.

Det eneste har har fundet p√• mig er at jeg har talt ved indtil flere forf√¶rdelige fredsm√łder i 1980erne.

Og s√• kalder han b√•de Johan Galtung og mig for “fredsforskere” i citationstegn. Det er da godt skuldret nu Galtung har brugt cirka 60 √•r af sit liv p√• fredsforskning og er noget mere meriteret p√• sit omr√•de (f.eks. m√¶ngder af √¶resdoktorater og 160 b√łger) end Bent Jensen p√• sit og jeg selv har en del √•r p√• bagen i denne brance, s√•vel hvad ang√•r publikationer, lederskab af institutter og g√¶steprofessorater (og nogle b√łger).

Godt gået Bent Jensen Рsmædeskriftets stil i et 10 millioners Fogh-politisk korrekt forskningsprojekt!

Interesting too?  "YUGOSLAVIA - WHAT SHOULD HAVE BEEN DONE ?"

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

1 Comment

  1. n√•rh lille Jan… LOL har anklageren slet ikke lagt m√¶rke til dine eskapader. Undskyld hvis du opfatter det som at jeg g√łr grin med dig… det g√łr jeg ikke, forts√¶tter blot den humoristiske stil du selv anl√¶gger.
    Jeg synes osse snart jeg har ret til at blive anklaget Рdet er jo en slags æresstempel.
    Jeg blir kun anklaget af storbytossen Ole Birk Olesen (idag p√• FredsVagten, det h√łrer du om i mit Nyhedsbrev vol 29 som kan l√¶ses om et par uger p√• fredsvagt.dk)
    venligst
    Bo Richardt

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Hvilke eksperter benytter Politiken sig af?

Next Story

US ambassador to Sweden: Join NATO

Latest from Danmark

%d bloggers like this: