///

Libyen-krigsdagbog, oktober 2011

Kommentarer om hvad der sker og burde v√¶re sket ‚Äď p√• ottende m√•ned.
De seneste bidrag i denne måned findes længst nede.

13. oktober 2011
P√Ö POLITIKENS FORSIDE KL 10.20 IDAG…
– kan man h√łjest oppe bl a l√¶se at Br√łndby skal have en debutant i m√•let og en historie om n√łgenfotos af Scarlett Johansson. Derimod kan man IKKE l√¶se den historie f.eks. BBC og Al Jazeera har som top story: At de nye ledere i Libyen, NATOs n√¶re venner, iflg Amnesty anvender tortur og andre lede midler mod tusinder af sine politiske fanger.

20. oktober 2011
KHADDAFI’s D√ėD EN STOR LETTELSE – MEN…

P√• alle medier ser man libyer, der fort√¶ller at de mangler ord til at beskrive deres gl√¶de. Det kan man godt forst√•, f√łlelsen m√• v√¶re enormt st√¶rk. MEN – m√•den han d√łde p√• kan vise sig at blive meget problematisk for Overgangsr√•det, hvis soldater sammen med NATO-fly gjorde en ende p√• ham. Hvordan? Sk√łd de ham, som en ung man siger i aften p√• AlJazeera?
Disse unge vil beholde v√•bnene for der er store konflikter forude. Mange i Vest vil falde for fristelsen til at se Overgangsr√•det som “godt” fordi Khaddafi var “ond”. Den totale gensidige afh√¶ngighed mellem Vesten og Overgangsr√•det kan vise sig sk√¶bnesvanger nu magttomrummet skal fyldes ud.
Jeg anser det stadig for overvejende sandsynligt at der blir en st√łrre eller mindre, vildt uoverskuelig borgerkrig. Det er i alle fald helt naivt at tro at alt blir fint bare fordi Khaddafi er borte.

23. oktober 2011
ET LAND, DER BEGYNDER SIT NYE HISTORISKE KAPITEL P√Ö DENNE M√ÖDE

– har sandsynligvis ikke en lykkelig fremtid. Specielt ikke n√•r deres nye ledere har fuldst√¶ndigt utrov√¶rdige forklaringer p√• det, der skete. De m√• jo have t√¶nkt p√• den mulighed at de skulle st√łde p√• ham.
Heller ikke lykkeligt at behandle liget p√• denne m√•de i et muslimsk land (der er videoer nok af barbariet). N√•, men eftersom det er dem, NATO-landene inklusive Danmark og n√¶sten-NATO-landet Sverige har st√łttet s√• er den slags i orden. At alt dette ikke v√¶kker et ramaskig overalt blandt ‘civiliserede’ siger alt om politikkens forr√•else og afstumpethed.

24. oktober 2011
FRIT LIBYEN P√Ö VEJ MOD SHARIA
– fort√¶ller Politiken i dag. M√•ske vore politikere og medier – og resten i Vest – skulle have unders√łgt hvem ‘frihedsk√¶mperne’ var i Libyen inden vi gik ind og st√łttede dem. Socialdemokratiets udenrigsordf√łrer synes – helt ufrivilligt komisk – at mene at Danmark kan p√•virke Overgangsr√•dets religion og politik. Held og lykke! Og statschefer andre steder overh√łrer d√©n intention i g√•rdagens festtale i Tripoli.
Ellers er Politikens Breaking News story at Br√łndby fyrer Henrik Jensen efter nederlag til Silkeborg! Det er saftsusemig ogs√• det vigtigste i dag hvor der er dyb krise i EU, jordsk√¶lv i Tyrkiet, oversv√łmmelser i Thailand, valg i Tunesien..ikke √©t eneste af disse emner, der er p√• alla andre forsider i dag, findes p√• Politikens internet-forside.

Interesting too?  DR n√¶sten ikke til at b√¶re Nr. 20 (1)

24. oktober 2011
DR’s “HORISONT I AFTEN
Simpelthen utilstedeligt! Intet om ting som NATO’s deltagelse og √łdel√¶ggelser, om folkeretten, om hvem opr√łrerne var/er, om hvorfra v√•bnene kom, om hvad “diktatoren igennem over 40 √•r” m√•tte have gjort for godt (ogs√•), om hvorfor han var Vestens ven i 9 √•r, om de underliggende konflikter, om hvilket samfund Libyen var, f.eks. dets klaner og indre splid idag eller om de nye lederes likvideringer og tortur og 7.000 f√¶ngslede.
Og naturligvis ingen selvkritik vedr√łrende den journalistiske behandling. Krigsrapporteren Ubbesen f√•r lejlighed til at sige, at han h√•ber han ikke, “s√•dan professionelt”, er kommet til at v√¶lge side (efter at have udtryk den store lettelse, han f√łlte, den dag NATO begyndte at bombe).
Hvor klager man henne over denne gennemf√łrte mediemanipulation – som de gode mennesker ikke engang selv synes at v√¶re opm√¶rksom p√•?
Hvornår vil DR og programmer som Horisont have bare én eneste krigskritisk vinkel Рom ikke andet så for et syns skyld?

26. oktober 2011
KHADAFFI’S HEMMELIG GRAVSTED
Så fik vi beviset: Der må åbenbart være en del mennesker i Libyen som har en eller form for sympati for ham Рellers ville de nye ledere ikke have været rædde for at begrave ham på et kendt sted. Det er også et memento to vore medier, der hele tiden udelukkende har ladet Khaddafi-hadere komme til tals. Fra andre konfliktområder véd jeg at der aldrig er 100% tilslutning til kun én mening. Men det er sådan det fremstilles til ukendelighed og ulidelighed.

27. oktober 2011
D√ėDE OG S√ÖREDE I LIBYEN
H√©r er s√• den type af artikel, der burde findes lidt overalt i den vestlige presse. Tak til The Guardian. Inden NATO begyndte at bombe var m√•ske 2.000 d√łde. Idag siger Overgangsr√•det selv at der er henved 30.000 d√łde og 50.000 s√•rede. Allerede i april var 1 million – 15% – gjort til flygtninge. Som forfatteren h√©r siger to the point: Hvis denne mission handlede om at redde menneskeliv, s√• er den en enest√•ende fiasko.
L√¶s – og sp√łrg s√• alle de glade danske, Norske og svenske politiker, der stemte for, hvad de nu f√łler ved at v√¶re skyldige i i hvert fald en del af disse sagesl√łse civiles d√łd.

Interesting too?  S√łvndals og Gades blip b√•t og gud hvor g√•r det godt

27. oktober 2011
HILLARY CLINTON’S CIVILISEREDE REAKTION P√Ö NYHEDEN OM KHADAFFI’S D√ėD
Her et signifikant videoklip. Hun må have vist at kameraet var på?

29. oktober 2011
FOGH RASMUSSEN OM HVOR FLOT LIBYEN-AKTIONEN VAR
Et interessant interview med en ikke-d√łmt krigsforbryder. NATO skal fremover i h√łjere grad kunne gribe ind UDEN FN-mandat. Der er ingen bekr√¶ftede civile tab som f√łlge af NATOs 25.000 “flyvninger”. Vidste Politikens journalist at 30.000 er blevet dr√¶bt, 50.000 s√•rede og en million er flygtninge – ogs√• selv de ikke alle kan henf√łres til NATOs bombninger? Vidste han at det var danske F16 fly, der fors√łgte at sl√• Khadaffi ihjel – men kun fik ram p√• en s√łn og et barnebarn – nu Fogh Rasmussen s√• fromt siger at det ville have v√¶ret bedre hvis Khadaffi var blevet stillet for retten?
Igen og igen er journalister p√• det udenrigs- og sikkerhedspolitiske omr√•de ikke kl√¶dt p√• til at stille kritiske sp√łrgsm√•l og konfrontere magthavere med ubehagelige fakta. Hvis en journalist indenfor √łkonomi, sport eller litteratur havde v√¶ret lige s√• up√•kl√¶dt ville han eller hun formentlig blive overf√łrt til en anden sektion.
Dette er et lille, sikkert tilf√¶ldigt, eksempel p√• hvorledes medierne underst√łtter krig og vold, snarere end forholder sig kritisk neutrale eller st√łtter FN-normen om civil konfliktl√łsning i vores verden.

31. oktober 2011
HVORDAN KHADAFFIS KRÆNKNINGER AF MENNESKELIGE RETTIGHEDER BLEV SPREDT INTERNATIONAL UDEN SKYGGE AF BEVIS
Hvis denne video ikke ogs√• er en del af en (mod)propaganda er den ekstremt afsl√łrende og chokerende selv for h√•rdhudede observat√łrer. H√©r ser man hvordan det var menneskerettighedsfolk inden for det illegale Overgangsr√•d, der konstruerede alt uden – siger dets leder selv – skygge af bevis for de tal, der blev angivet. Se den og send ogs√• en tanke til Syrien i dag…hvem v√©d?

De tidligere krigsdagb√łger – siden starten – ligger ogs√• p√• denne blog, m√•ned for m√•ned.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

World Press Photo

Next Story

Libyen-krigsdagbog fra november 2011 og fremefter

Latest from Danmark

%d bloggers like this: