“Nej till NATO” är en svensk folkrörelse, som du bör känna till om du har det minsta intresset för säkerhetsfrågor och fred. Den arbetar för Nej till NATO och nej til kärnvapen i Sverige samt för alliansfrihet och neutralitet.

Söndagen den 18:e september 2022 startade organisationen en studiecirkel med en lång serie föreläsningar via Zoom, som du kan läsa om på hemsidan och anmäla dig till. Här är det kunskapsupprustning – och det är den enda upprustningen, vi behöver i vår värld.

Jag fick hedern att inleda denna cirkel med ett föredrag – “LÄGG NED NATO ELLER OMVANDLA DEN TILL EN FREDSORGANISATION.”

Drygt 80 var med, det blev en livlig diskussion och nytt engagemang. Videon ligger nu på YouTube – kopiera och hjälp sprida: https://www.youtube.com/watch?v=ipQYiJG5YoI

Tack!

Jeg blir altid glad for en påskønnelse for mine frie skriverier. Det er hurtigt, let og sikkert. Mange tak!

Interesting too?  Mørke og lyse perspektiver ved indgangen til 2019

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

4 Comments

 1. Dette interview munder næsten ud i et “requiem” – så realistisk og troværdigt… og tættest på katastrofe i tiden efter WW2. Jeg sigter til interviewet fra ca 1 : 23 : 00 og frem. Vi er enige om de overordnede perspektiver. Dette rækker langt ud over den aktuelle konflikt og krig i Ukraine, langt ud over US/Nato og EU, Rusland og Kinas aktiviteter, langt ud over en evt potentiel verdenskrig – mange ved det pr intuition, uden at vide det i konkrete enkeltheder og detaljer.

  Hvis ikke reagere på dette, hvad så reagere på ?
  Hvis ikke reagere nu, hvornår så ?
  Hvis ikke det er mig der reagerer, hvem så ?

  Så derfor reagererer jeg på dette – derfor reagerer jeg nu – og derfor må jeg reagere, fremfor at vente på at andre redder mig og verden.

  Mit håb er at der inden lidelserne bliver endnu mere omfattende ( hvad jeg synes de allerede er ) vil indtræde en opvågning, og deraf afledes en reaktion, der vil ændre denne truende udvikling.

  • Af hjertet tak, Omar. Så var det ikke helt forgæves… Håbet er vigtigt, men hvad kan du gøre, alene eller sammen med andre. Det perspektiv og den energi, jeg véd du har, må kanaliseres i retning af den reaktion, du – som jeg – gerne vil se… den kritiske masse, vi behøver for at redde verden og fremtiden…

 2. …. jeg håber på mere end en reaktion, for “aktion-reaktion” er næppe nok til at bryde den samme tankegang, som skabte problemet – der skal skabes liv, bevares liv, reddes liv, helbredes og forsvares liv i Hippokrates´ ånd – mennesket er født med alt hvad der er brug for, og kan mærke hvad der er rigtigt/forkert – det er på en måde simpelt – men behøver ikke at være intellektuel og forstå alt muligt om hvad der er forkert – men til gengæld bevare kontakten med vor egen, andres og omverdens virkelighed – og være MODIGE til at stå ved det !!! – for det kræver MOD at følge hjerte og forstand – “vov at være vis” – og det er ingen hindring at være intellektuel 😉

  Undersøg sagen fra alle mulige sider, gør det hårde arbejde – eller søg dem du kan have begrundet tillid til. Hvem er kærlige, konstruktive og kritiske i nævnte rækkefølge. Dér kommer du troværdige og dokumenterbare information nærmere. Når du så har har gjort det hårde arbejde, så gør hvad du ved er rigtigt – for du ved det godt !

 3. Tak, Jan, jeg er beredt – det mindste jeg kan være bekendt at være – og åben for hvilken rolle jeg enten finder selv eller kaldes til. Jeg er igang, og søger altid hvordan det kan gøres bedre – og jeg vedbliver at søge, og finde, mere – til det sidste …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

“Fred har blivit det mest kontroversiella”

Next Story

Præsident Biden lovede at ødelægge Nordstream før Ruslands invasion

Latest from Atomvåben

%d bloggers like this: