/////

Censurens, meningskontrollens og krænkethedens treenighed

Facebook, Twitter, Instagram lukker konti som aldrig f√łr. Google overv√•ger og nedgraderer kontroversielle hjemmesider. Anonyme smagsdommere f√•r fjernet “upassende” meninger og konti, udraderer mangfoldighed og skaber den enfoldighed, der dr√¶ber den sidste debat og demokratiet.

Hvad i alverden foregår der?

President Trump f√•r sin Facebook og Twitter konto lukket med henvisning til at han har v√¶ret med til at opildne gemytterne p√• Capitol Hill. Men han blev ikke d√łmt i den efterf√łlgende rigsretssag, men havde omkring 80 millioner stemmer bag sig.

Robert F. Kennedy Jr. – er h√łjst respekteret advokat, milj√łaktivist, forfatter, professor etc. f√•r sin konto med 800 000 f√łlgere p√• det Facebook-ejede Instagram lukket. Facebook d√łmmer ham for teorier som er ‚ÄĚde-bunked‚ÄĚ – modbevist. Hans aktuelle √¶rinde er at han er skeptisk til massevaccination mod Corona fordi vaccinen ikke er tilstr√¶kkeligt testet.

For et par dage side lukkede Twitter 373 konti ‚ÄĚom hvilke det siges at de havde forbindelser til Rusland, Armenien og Iran‚ÄĚ. De blev fjernet fordi de ‚ÄĚunderbyggede historier som kunne underminere troen p√• NATO og henvendte sig til USA og Europa.‚ÄĚ (Reuters)

Google f√łlger din mindste bev√¶gelse og ‚ÄĚnedgradere‚ÄĚ kontroversielle sider, f.eks. om ikkevold.

Medierne er blevet domstole. Hvor er advokaterne for ytringsfriheden?

Gandhi lægges nu for had som racist. Hindu-fundamentalimens Indien rejser statuer af hans morder.

P√• museer fjernes billeder som kan virke ‚ÄĚst√łdende‚ÄĚ f.eks et renaissancemaleri, der viser nogle unge kvinder med blottede bryster. Tragikomisk vil BBC ikke vise Monty Python!

I Sverige mener litteraturdommere at man ikke kan lade ordet ‚ÄĚneger‚ÄĚ st√• i Astrid Lindgrens forfatterskab. Gyldendals fjerner det i sin nye udgave.

Interesting too?  Sports-BHer, SDU og dansk dekadence

P√• det danske Amnesty Internationals hjemmeside finder du kampagner for russeren Aleksei Navalny og kineseren Zhang Zhan (faktasiderne indeholder ingen kilder). Men s√łger du ‚ÄĚJulian Assange‚ÄĚ kommer intet op om ham!

På DR.dk ser du kun pro-militære vinkler og eksperter plus negative historier om Rusland, Kina og Iran, tilfældigvis helt i overensstemmelse med USAs/CIA’s årtier lange opinionspåvirkning som Operation Mockingbird i sin tid.

Selvcensuren spreder sig som en steppebrand. Over 70% af den amerikanske PEN-Klubs medlemmer angav for få år siden at de på et eller andet tidspunkt havde droppet tekster da de var bange for konsekvenserne.

Hvad vi står overfor er en Рmodbydelig og farlig Рkombination af identitetspolitikkens, krænkelsekulturens, den politiske korrektheds og meningskontrollens diktatur. I bestemte interessers tjeneste.

For hvem skal bestemme?

Hvem skal definere historien? Staten og lovgivningen i demokratiets navn? Eller en h√•ndfuld meningsdommere i enorme koncernes og ‚ÄĚfolkelige‚ÄĚ organisationers magtfulde bestyrelselokaler? Gandhi kaldte den slags fortyndet fascisme.

Hvad skal vi tro n√•r Facebook nu har oprettet et international r√•d (med bl a Helle Thorning), der skal afg√łre sv√¶re sager om hvad der m√• og ikke m√• st√• p√• Facebook?

Hvad skal vi tro når Facebook allierer sig med the Atlantic Council, der altid har fungeret som NATOs PR-afdeling? Eller når Facebook ansætter en tidligere NATO-presseofficer som sin efterretningsekspert?

√Öh ja, vi skal jo beskyttes. Lad os endelig f√• billederne ned p√• museer, historieb√łgerne omskrevet, musikken censureret, dramerne, poesien og revyviserne fjernet. Ud med humor og politisk satire, der kunne jo findes en der r√łvkeder sig og derfor f√łler sig kr√¶nket.

Interesting too?  Danmarks Radios underl√łdige "explainer" om Ukraine - DR n√¶sten ikke til at b√¶re

Til sidst kan mere eller mindre anonyme smagsdommerne f√• fjernet alle ‚ÄĚupassende‚ÄĚ meninger og konti, udradere mangfoldighed og skabe enfoldighed, der dr√¶ber den sidste debat og demokratiet.

Det nye post-intellektuelle censursamfund er Vestens seneste, desparate måde at trække sin uundgåelige nedtur ud på. Og der vil blive mere ledelse af kakistokrater Рde mindst egnede og etiske.

Hvis ikke folket siger stop.

F√łrst publiceret i Arbejderen den 3. marts 2021

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

3 Comments

  1. I am horrified of the amount of censureship and one directed meanings that you list.What is to do??

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Danmarks Radios klokkeklare gratisreklame for det danske militær og dets oprustning.

Next Story

Sort på sort

Latest from Demokratiets krise

%d bloggers like this: