/////

Censurens, meningskontrollens og krænkethedens treenighed

Facebook, Twitter, Instagram lukker konti som aldrig før. Google overvåger og nedgraderer kontroversielle hjemmesider. Anonyme smagsdommere får fjernet “upassende” meninger og konti, udraderer mangfoldighed og skaber den enfoldighed, der dræber den sidste debat og demokratiet.

Hvad i alverden foregår der?

President Trump får sin Facebook og Twitter konto lukket med henvisning til at han har været med til at opildne gemytterne på Capitol Hill. Men han blev ikke dømt i den efterfølgende rigsretssag, men havde omkring 80 millioner stemmer bag sig.

Robert F. Kennedy Jr. – er højst respekteret advokat, miljøaktivist, forfatter, professor etc. får sin konto med 800 000 følgere på det Facebook-ejede Instagram lukket. Facebook dømmer ham for teorier som er ”de-bunked” – modbevist. Hans aktuelle ærinde er at han er skeptisk til massevaccination mod Corona fordi vaccinen ikke er tilstrækkeligt testet.

For et par dage side lukkede Twitter 373 konti ”om hvilke det siges at de havde forbindelser til Rusland, Armenien og Iran”. De blev fjernet fordi de ”underbyggede historier som kunne underminere troen på NATO og henvendte sig til USA og Europa.” (Reuters)

Google følger din mindste bevægelse og ”nedgradere” kontroversielle sider, f.eks. om ikkevold.

Medierne er blevet domstole. Hvor er advokaterne for ytringsfriheden?

Gandhi lægges nu for had som racist. Hindu-fundamentalimens Indien rejser statuer af hans morder.

På museer fjernes billeder som kan virke ”stødende” f.eks et renaissancemaleri, der viser nogle unge kvinder med blottede bryster. Tragikomisk vil BBC ikke vise Monty Python!

I Sverige mener litteraturdommere at man ikke kan lade ordet ”neger” stå i Astrid Lindgrens forfatterskab. Gyldendals fjerner det i sin nye udgave.

Interesting too?  Er DR-nyheder verdensblind og holdt op med at tale om vigtige ting?

På det danske Amnesty Internationals hjemmeside finder du kampagner for russeren Aleksei Navalny og kineseren Zhang Zhan (faktasiderne indeholder ingen kilder). Men søger du ”Julian Assange” kommer intet op om ham!

På DR.dk ser du kun pro-militære vinkler og eksperter plus negative historier om Rusland, Kina og Iran, tilfældigvis helt i overensstemmelse med USAs/CIA’s årtier lange opinionspåvirkning som Operation Mockingbird i sin tid.

Selvcensuren spreder sig som en steppebrand. Over 70% af den amerikanske PEN-Klubs medlemmer angav for få år siden at de på et eller andet tidspunkt havde droppet tekster da de var bange for konsekvenserne.

Hvad vi står overfor er en – modbydelig og farlig – kombination af identitetspolitikkens, krænkelsekulturens, den politiske korrektheds og meningskontrollens diktatur. I bestemte interessers tjeneste.

For hvem skal bestemme?

Hvem skal definere historien? Staten og lovgivningen i demokratiets navn? Eller en håndfuld meningsdommere i enorme koncernes og ”folkelige” organisationers magtfulde bestyrelselokaler? Gandhi kaldte den slags fortyndet fascisme.

Hvad skal vi tro når Facebook nu har oprettet et international råd (med bl a Helle Thorning), der skal afgøre svære sager om hvad der må og ikke må stå på Facebook?

Hvad skal vi tro når Facebook allierer sig med the Atlantic Council, der altid har fungeret som NATOs PR-afdeling? Eller når Facebook ansætter en tidligere NATO-presseofficer som sin efterretningsekspert?

Åh ja, vi skal jo beskyttes. Lad os endelig få billederne ned på museer, historiebøgerne omskrevet, musikken censureret, dramerne, poesien og revyviserne fjernet. Ud med humor og politisk satire, der kunne jo findes en der røvkeder sig og derfor føler sig krænket.

Interesting too?  TFF's rapport om Vestens nye Kina Kold Krigs Agenda tages op af Kinas nationale TV

Til sidst kan mere eller mindre anonyme smagsdommerne få fjernet alle ”upassende” meninger og konti, udradere mangfoldighed og skabe enfoldighed, der dræber den sidste debat og demokratiet.

Det nye post-intellektuelle censursamfund er Vestens seneste, desparate måde at trække sin uundgåelige nedtur ud på. Og der vil blive mere ledelse af kakistokrater – de mindst egnede og etiske.

Hvis ikke folket siger stop.

Først publiceret i Arbejderen den 3. marts 2021

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

3 Comments

  1. I am horrified of the amount of censureship and one directed meanings that you list.What is to do??

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Danmarks Radios klokkeklare gratisreklame for det danske militær og dets oprustning.

Next Story

Sort på sort

Latest from Demokratiets krise

%d bloggers like this: