///

Danmarks Radios klokkeklare gratisreklame for det danske militær og dets oprustning.

Læs lige den hér fra Danmark Radios public service – Forsvarschef i opråb: Danmark er for sårbart mod angreb fra luften – Den teknologiske udvikling har blottet en stor svaghed i rigets evne til at forsvare sig selv, advarer ekspert.”

Det er ret så alarmerende formuleret – “opråb” fra den højeste chef og Danmark er ikke bare sårbart, det er for sårbart…

Tænk at denne forsvarschef ikke nævner at DK heller ikke har et forsvar mod et atomvåbenangreb eller pandemier… eller….

Journalisten Mads Korsager Nielsen er “prisvindende digitalt orienteret journalist med særligt fokus på content til web- og app-platforme.” Han er – naturligvis – tidligere pressechef i forsvaret (iflg Linkedin profil) og har ingen uddannelse, der giver ham kompetence på hverken forsvar eller militær.

I artiklen hører vi også forsvarsanalytikeren Hans Peter Michaelsen. Han præsenteres som “uafhængig” – det må formodes at betyde at læseren få en objektiv eller i forhold til militærets neutral eksperts udsagn. Men se dét er ikke tilfældet. Når man søger på hvem Michaelsen er, opdager man at han har 41 års erfaring fra ansættelse i forsvaret – herunder mere end 30 år som officer i Flyvevåbnet – og kalder sig uafhængig forsvarsanalytiker. Hér hans – forsvarsanalyse.dk. (Endvidere er/var han formand for Venstre på Stevns og har arbejdet på Center for Militære Studier ved Københavns Universitet).

Gad vide hvor megen intellektuel afhængighed, der er tilbage efter 41 år i det danske militær?

Hvis du ikke er parat til at lave kun denne slag artikler – og udelukkende anvende militær ekspertise og formidle at alt hvad USA/NATO gør er OK – bliver du ikke ansat på DR.dk’s nyhedsredaktionen. Det er politisk styret så du aldrig skal stille spørgsmål til den militær magts verdenssyn, oprustningen, NATOs og især USAs krige. Filtrene er på plads 24/7.

Interesting too?  "Kultur" og krig

Hvis dét er at trække den for hårdt op så lad os se blot én en artikel på DR, der problematiserer oprustningen, krigen og USAs politik og bare én artikel, der fortæller noget nogenlunde neutralt eller endog positivt om f.eks. Iran, Rusland eller Kina. Eller problematiserer NATO-målet at alle medlemmer skal bruge 2% af BNP på forsvaret – hvilket er omtrent det mest anti-intellektuelle man kan forestille sig i branchen: Hvis du bliver rigere og der er god gang i hjulene så skal du også have større militær vel at mærke uanset om truslen er gået op eller ned.

Et samfund, der har afskaffet fredens diskurs og aldrig problematiserer volden og krigen – og i den forstand praktiserer militaristisk censur – vil en ikke så skøn dag falde offer for den selv.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

1 Comment

  1. Jeg er også fortvivlet over DRs nødtørft: laver ren mikrofonholderi for forsvaret. I går på P1 Morgen fik vi en kommentar til USAs bombning af milits-base i Syrien. Det var bare business as usual, tit-fo-tat og bare et led i magtspillet mellem Iran og USA. Mordet på Suleimani blev udlagt som gængs anslag mod en fjende, mens Suleimani var på en diplomatisk mission som forhandler, der lander med et civilt fly i en civil lufthavn – missionen var afstemt med USA -kort sagt et snigmord – men ikke et ord fra journalisten. Stakkels overbebyrdede snakkemaskiner…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

“Goodbye Peace. Worldmoires Into A Peaceful Future”

Next Story

Censurens, meningskontrollens og krænkethedens treenighed

Latest from Dansk politik

%d