//////

Danmark skal sige ja til at forbyde atomvåben Рog ja til meget andet

18. oktober 2020

Det er nok s√• t√¶nkeligt at du aldrig har h√łrt om Arne Nielsen Hansen – men han er en uhyre interessant og mangfoldig nordjyde p√• 81 √•r. Du kan l√¶se mere om ham h√©r.

Jeg vil gerne fortælle dig at Arne er en af Danmarks mest betydende mediepersonligheder Рigennem flere år end de fleste Рen fremstående humanist og landets eneste freds- og global-journalist (læg mærke til kombinationen).

Og så sidder han på en lokal-radio Рden I Frederikshavn.

Han er primus motor bag den righoldige side, Flygtninge og Fred, hvor han producerer alt materiale selv. Og det handler om et bredt spektrum – udover flygtninge og fred ogs√• demokrati, klima, milj√ł og menneskerettigheder. Og han har gjor det i over 20 √•r.

S√•dan h√©r ser manden med de levende, nysgerrige √łjne ud. Han er et meget beskedent menneske og ville sikkert helst have sig frabedt at jeg indleder en podcast, han gjorde med mig den 7. oktober 2020, p√• denne m√•de. Men givet hans vedholdende seri√łsitet og vidsyn, s√• synes jeg der er al god grund til at indlede s√•dan – prise den som prises b√łr. Og mens han bestemmer hvad vi skal snakke om p√• hans radio, s√• bestemmer jeg hvordan det pr√¶senteres h√©r ūüėú.

Vi tog udgangspunkt i atomv√•bnene og det horrible i at Danmarks regering ikke har st√łttet og ratificeret forslaget om Traktaten til afskaffelse af atomv√•bnene, som 43 af verdens lande indtil nu har ratificeret. Men derefter flyder interviewet ud i et hav af temaer omkring freden – ikke mindst de konstruktive tiltag, som vi m√• fremme snarere end at forts√¶tte med i hovedsagen at v√¶re kritiske og sige “nej” til snart det ene og snart det andet militaristiske tiltag.

Interesting too?  Nazi-Islamisme - som om ordet islamisme ikke var tilstr√¶kkeligt modbydeligt

Arne er ogs√• en sj√¶lden person i dagens medieverden i og med at han lader mennesker tale – noget jeg naturligvis udnytter maksimalt…

Jeg håber du må få meget ud af at lytte til dette Arne Hansen-interview. Jeg er ham i hvert fald uendeligt taknemmelig for de mange gange, han har ladet mig snakke frit om det, der ligger os begge så varmt om hjertet Рog sikkert dit hjerte også.

Læs Arnes introduktion og lyt til samtalen hér.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Kendte medmenneskelige danskeres tavshed om Danmarks krige

Next Story

Den hvide mands og kulturs destruktivitet i en n√łddeskal

Latest from Dansk udenrigspolitik

%d bloggers like this: