S√• skete det igen og medied√¶kningen valgte – som i de 15 onde √•r siden 9/11 – de politisk korrekte vinkler p√• hvem, der gjorde det, hvordan de gjorde og hvor – ikke p√• hovedsp√łrgsm√•let: Hvorfor?

Det samme skete i 2015 med de to politiske mord i K√łbenhavn; i TV-debatten fra Christiansborg n√¶gte samtlige partiledere uden undtagelse at diskutere hvorfor det skete. Og uden √•rsager/diagnose kan man ikke komme frem til en relevant l√łsning/behandling.

Det eneste, der er v√¶rre end terroren er vores egen ‚Äėkrig mod terroren.‚ÄĚ

_88893885_pilger

Det ville være vidunderligt hvis vi kunne hoppe af voldsspiralen siden 9/11 hvor vi startede krig mod noget, der var en apokalyptisk kriminel handling men ikke krig. Men intet tyder herpå. Europa mangler i den grad informeret politik, humanisme og lederskab.

Hvad  der i Europa slapt kaldes en flygtningekrise er en kombi-krise med helt andre elementer: Islamofobi, managementkrise, manglende folkeretsrespekt og human vilje. 1,2 millioner er kommet ind til en befolkning p√• 508 millioner – alts√• 0,2%. Og vi klarer det bare ikke.

Verdens flygtningebyrde ligger alle andre steder end i Europa. Vi har de st√łrste resourcer.

Hvor der er vilje –  og d√©t havde der jo nok v√¶ret hvis det var 1,2 millioner j√łder, der var flygtet fra Israel pga en atomkrafteksplosion – er der en vej. Men med undtagelse af Merkel er der ingen vilje.

EU-lederne har lagt sig plat ned for racisterne, populisterne, islamofoberne, halvfascisterne og skinheads i stedet for at st√• op for demokrati og humanisme og tage den strid som disse ekstremister – inkl professorer i det Tyske Alternativ, der mener at flygtninge b√łr kunne skydes ved gr√¶nsen – b√łr uds√¶ttes for i et ordentligt demokrati, dvs. et demokrati, der tror p√• sig selv og har civilcourage nok til at st√• op for sig selv.

Men EU er l√łbet ned i fejhedens og selvopgivelsens rendesten: Man betaler Tyrkiet for at p√•tage sig konsekvenserne af vore egne krige – for husk p√• at der st√•r en v√•benhandler og en militaristisk regering blandt stort set hver eneste flygtning. De kommer som f√łlge af ‚Äėkrigen mod terroren‚Äô.

Interesting too?  And who funded Sen Tom Cotton's and 46 other Senators' mean, condescending letter?

Med nye europ√¶iske mure er Schengen i fare. Flygtningekonventioner, asylret, Dublin og almindelig anst√¶ndighed er smidt overbord. Gad vide hvad der bliver af det d√©r EU, som i sin form√•lsparagraf har freden som h√łjeste m√•l?

Det er boomerangernes tid. Stort set alt hvad EU/NATO har gjort – interventionisme, krige, bes√¶ttelser, bomber, statsmandsdrab, regimeforandringer, specialstyrker, milit√¶rtr√¶ning, v√•beneksport – har p√•f√łrt andre usigelige lidelser og √łdelagt hele lande. Og, som statsminister L√łkke Rasmussen udtrykte det i ovenn√¶vnte TV-debat – det nye er at nu udk√¶mpes krigen h√©r hos os. Av for den!

Hvor mange v√©d at vestverden har dr√¶bt omkring 4 millioner muslimer siden 1990 – flest i det Irak, som Danmark har v√¶ret med til at √łdel√¶gge og hvor ISIS som konsekvens er opst√•et?

ISIS/Daesh og alle de andre vil noget ganske bestemt som vi aldrig diskuterer fordi de jo bare er onde mennesker, der angriber os uskyldige:

De vil have et kalifat, en umma, et f√¶llesskab uden vores p√•virkning. De vil have h√¶vn for den vold Vestverden har p√•f√łrt dem mindst siden Sykes-Picot (som de kender men vi h√©r ikke v√©d hvad er). De vil fremkalde et vestligt voldeligt svar s√• de kan mobilisere endnu flere jihadister mod os. De vil provokere os til at vise hvad de mener – nemlig at der lige under demokratiet og ytringsfriheden og den borgerlige charme ligger en mulighed til politistat og endog m√•ske fascisme.

De vil have bekr√¶ftet at vi er racister og altid har v√¶ret det, set ned p√• dem, missioneret p√• dem, p√•duttet dem begreber de ikke ville have og stj√•let deres olie siden Mr. Gulbenkian. Syrien handler jo ikke om al-Assad eller hans far men om vestens krav om at f√• en olie/gasledning igennem Syrien fra Qatar til Tyrkiet, som Syrien i √•rtier har sagt nej til, seneste i 2009. Derfor skulle al-Assad fjernes – hvis nu ikke Putin var kommet imellem og hjulpet afg√łrende til med en v√•benhvile p√• 5 m√•neder til forskel fra NATO-landes forvirrede politik i 5 √•r.

Interesting too?  Denmark to attack in Syria - too

P√• samtlige punkter er EU/NATO-landenes f√łrte politik en enest√•ende hj√¶lp til ISIS.

Der bliver intet tilbage af demokrati, frihed eller v√¶rdighed hvis vi skal checkes i hoved og andre kropsdele, hvis der skal v√¶re vagter, kameraer og fingeraftryk ved hver eneste metronedgang, butik, lufthavne, caf√©er og alt checkes p√• Internettet. Der bliver intet menneskeligt samfund hvor ingen stoler p√• sidemanden eller hj√¶lper n√¶sten i n√łd. Og der bliver ingen √łkonomisk vej ud af krisen s√• l√¶nge vi lukker af for dialog og gr√¶nser og bruger pengene p√• krig.

Vi har et valg.

Enten at fortsætte med den historiske statsterrorisme, der har skabt hovedproblemet Рeller at udvide demokratiet og vise hvem vi er og begynde at vise rimelig respekt for andre kulturer. Vi har et valg. Vi kan vælge at hoppe af voldsspiralen, der i stigende omfang vil ramme os selv også.

T√¶nk hvor selvydmygende det egentlig er at en bev√¶bnet bande p√• h√łjst 80,000 mand med st√łrre eller mindre milit√¶rtr√¶ning og ingen v√•ben som dem, vi andre har, kan f√• hele Europa og USA til at ryste i bukserne?

Hvor er vor egen sikkerheds- og fredstænkning dog forfejlet. Og hvor er vores tro på os selv og samfundets sammenholdningskraft dog svag Рnår der skal så lidt til og vi bliver rædde for flygtninge, der beder om vores hjælp.

Danmark skulle aldrig have deltaget i krigen mod terror – den mest modproduktive og voldsfremkaldende i mands og kvindes minde. Og derfor skal Danmark g√łre alt andet end at bombe i Irak og Syrien og istedet forberede freds-, hj√¶lpe- og forsoningsprocessen med Mellem√łsten de n√¶ste √•rtier.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

If the EU becomes a criminal Union some don’t want you to know

Next Story

“Han tr√§nger ner i pixlarna”

Latest from Dansk udenrigspolitik

%d bloggers like this: