Så skete det igen og mediedækningen valgte – som i de 15 onde år siden 9/11 – de politisk korrekte vinkler på hvem, der gjorde det, hvordan de gjorde og hvor – ikke på hovedspørgsmålet: Hvorfor?

Det samme skete i 2015 med de to politiske mord i København; i TV-debatten fra Christiansborg nægte samtlige partiledere uden undtagelse at diskutere hvorfor det skete. Og uden årsager/diagnose kan man ikke komme frem til en relevant løsning/behandling.

Det eneste, der er værre end terroren er vores egen ‘krig mod terroren.”

_88893885_pilger

Det ville være vidunderligt hvis vi kunne hoppe af voldsspiralen siden 9/11 hvor vi startede krig mod noget, der var en apokalyptisk kriminel handling men ikke krig. Men intet tyder herpå. Europa mangler i den grad informeret politik, humanisme og lederskab.

Hvad  der i Europa slapt kaldes en flygtningekrise er en kombi-krise med helt andre elementer: Islamofobi, managementkrise, manglende folkeretsrespekt og human vilje. 1,2 millioner er kommet ind til en befolkning på 508 millioner – altså 0,2%. Og vi klarer det bare ikke.

Verdens flygtningebyrde ligger alle andre steder end i Europa. Vi har de største resourcer.

Hvor der er vilje –  og dét havde der jo nok været hvis det var 1,2 millioner jøder, der var flygtet fra Israel pga en atomkrafteksplosion – er der en vej. Men med undtagelse af Merkel er der ingen vilje.

EU-lederne har lagt sig plat ned for racisterne, populisterne, islamofoberne, halvfascisterne og skinheads i stedet for at stå op for demokrati og humanisme og tage den strid som disse ekstremister – inkl professorer i det Tyske Alternativ, der mener at flygtninge bør kunne skydes ved grænsen – bør udsættes for i et ordentligt demokrati, dvs. et demokrati, der tror på sig selv og har civilcourage nok til at stå op for sig selv.

Men EU er løbet ned i fejhedens og selvopgivelsens rendesten: Man betaler Tyrkiet for at påtage sig konsekvenserne af vore egne krige – for husk på at der står en våbenhandler og en militaristisk regering blandt stort set hver eneste flygtning. De kommer som følge af ‘krigen mod terroren’.

Interesting too?  Politiken-interview om Nordkorea og dækningen i almindelighed

Med nye europæiske mure er Schengen i fare. Flygtningekonventioner, asylret, Dublin og almindelig anstændighed er smidt overbord. Gad vide hvad der bliver af det dér EU, som i sin formålsparagraf har freden som højeste mål?

Det er boomerangernes tid. Stort set alt hvad EU/NATO har gjort – interventionisme, krige, besættelser, bomber, statsmandsdrab, regimeforandringer, specialstyrker, militærtræning, våbeneksport – har påført andre usigelige lidelser og ødelagt hele lande. Og, som statsminister Løkke Rasmussen udtrykte det i ovennævnte TV-debat – det nye er at nu udkæmpes krigen hér hos os. Av for den!

Hvor mange véd at vestverden har dræbt omkring 4 millioner muslimer siden 1990 – flest i det Irak, som Danmark har været med til at ødelægge og hvor ISIS som konsekvens er opstået?

ISIS/Daesh og alle de andre vil noget ganske bestemt som vi aldrig diskuterer fordi de jo bare er onde mennesker, der angriber os uskyldige:

De vil have et kalifat, en umma, et fællesskab uden vores påvirkning. De vil have hævn for den vold Vestverden har påført dem mindst siden Sykes-Picot (som de kender men vi hér ikke véd hvad er). De vil fremkalde et vestligt voldeligt svar så de kan mobilisere endnu flere jihadister mod os. De vil provokere os til at vise hvad de mener – nemlig at der lige under demokratiet og ytringsfriheden og den borgerlige charme ligger en mulighed til politistat og endog måske fascisme.

De vil have bekræftet at vi er racister og altid har været det, set ned på dem, missioneret på dem, påduttet dem begreber de ikke ville have og stjålet deres olie siden Mr. Gulbenkian. Syrien handler jo ikke om al-Assad eller hans far men om vestens krav om at få en olie/gasledning igennem Syrien fra Qatar til Tyrkiet, som Syrien i årtier har sagt nej til, seneste i 2009. Derfor skulle al-Assad fjernes – hvis nu ikke Putin var kommet imellem og hjulpet afgørende til med en våbenhvile på 5 måneder til forskel fra NATO-landes forvirrede politik i 5 år.

Interesting too?  Ved Uffe Geertsens død

På samtlige punkter er EU/NATO-landenes førte politik en enestående hjælp til ISIS.

Der bliver intet tilbage af demokrati, frihed eller værdighed hvis vi skal checkes i hoved og andre kropsdele, hvis der skal være vagter, kameraer og fingeraftryk ved hver eneste metronedgang, butik, lufthavne, caféer og alt checkes på Internettet. Der bliver intet menneskeligt samfund hvor ingen stoler på sidemanden eller hjælper næsten i nød. Og der bliver ingen økonomisk vej ud af krisen så længe vi lukker af for dialog og grænser og bruger pengene på krig.

Vi har et valg.

Enten at fortsætte med den historiske statsterrorisme, der har skabt hovedproblemet – eller at udvide demokratiet og vise hvem vi er og begynde at vise rimelig respekt for andre kulturer. Vi har et valg. Vi kan vælge at hoppe af voldsspiralen, der i stigende omfang vil ramme os selv også.

Tænk hvor selvydmygende det egentlig er at en bevæbnet bande på højst 80,000 mand med større eller mindre militærtræning og ingen våben som dem, vi andre har, kan få hele Europa og USA til at ryste i bukserne?

Hvor er vor egen sikkerheds- og fredstænkning dog forfejlet. Og hvor er vores tro på os selv og samfundets sammenholdningskraft dog svag – når der skal så lidt til og vi bliver rædde for flygtninge, der beder om vores hjælp.

Danmark skulle aldrig have deltaget i krigen mod terror – den mest modproduktive og voldsfremkaldende i mands og kvindes minde. Og derfor skal Danmark gøre alt andet end at bombe i Irak og Syrien og istedet forberede freds-, hjælpe- og forsoningsprocessen med Mellemøsten de næste årtier.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

If the EU becomes a criminal Union some don’t want you to know

Next Story

“Han tränger ner i pixlarna”

Latest from Dansk udenrigspolitik

%d bloggers like this: