//

Hvorfor skriver Politiken sådan om Dennis Kucinich?

Lund, Sverige
25. august 2011

Kære Jakob Hvide Beim & Politiken

Det er fint at I i dag sætter fokus på SAS-soldaternes folkeretsstridige tilstedeværelse i Libyen.

Det er derimod ret bet√¶nkeligt at Beims artikel om Dennis Kucinich er ikl√¶dt en sprogdragt, der udstiller ham som outsider, aggressiv – og afsluttes med det s√¶dvanlige PR-snak fra NATO om at beskytte menneskeliv. Iflg UNHCR er over en million, 15% af Libyens befolkning i dag flygtninge og d√łdstallene svinger mellem 15 og 30.000 – ikke helt i tr√•d med Responsibility to Protect. Men ikke ligefrem udskreget p√• Jeres forside.

Man kunne have valgt at g√łre lidt research p√• hvem Kucinich egentlig er og hans exceptionelle kompetence hvad ang√•r freds- og konfliktsp√łrgsm√•l. Man kunne have taget stilling til hvad han faktisk siger og fundet at hans forudsigelser om f.eks. Irak-krigens forl√łb holdt stik. I steder s√¶tter man disse ord omkring ham:

“Sl√¶be for” – “uenig med flertallet” – “tordner” – “som det eneste medlem” – “langer ud” – “udfald” – han er som Enhedslisten – NATO=”forsvarsalliance”, der f√•r det sidste ord i artiklen. Kucinich og fredsmennesker f√•r aldrig det sidste ord mod bombetilh√¶ngerne.

Det er plat umuligt at l√¶se denne artikel uden at f√• det indtryk at Kucinich er naiv – t√¶nk at s√¶tte sig op mod NATO og alle de andre. Han er faktisk liges√• langt ude som Enhedslisten, ikke? “Partiet mener i lighed med Kucinich” – hvad har det med sagen at g√łre?

Artiklens anden effekt er naturligvis at den g√łr NATO salongf√§hig ” efter at FN’s Sikkerhedsr√•d tidligere p√• √•ret gav mandat til at h√•ndh√¶ve et flyveforbud over landet med det form√•l at beskytte civilbefolkningen” – jo det er strengt taget sandt. Det er jo bare det ved det at det, der de facto er foreg√•et, g√•r langt videre end opretholdelse af en flyveforbudszone, hvad Jeres artikel om SAS-soldaterne er en udm√¶rket illustration af.

Interesting too?  S√łvndals og Gades blip b√•t og gud hvor g√•r det godt

Alt dette passer sig ikke i en rapporterende artikel. Hvis Beim har s√• store problemer med en vigtig stemme for fred b√łr den slags tendenti√łse, i sine implicitte konsekvenser nedladende, tekster st√• p√• en personlig blog eller som kommentar.

Med venlig hilsen

Jan √ėberg, dr.hc., direkt√łr
TFF – Den Transnationale Stiftelse

PS Hvis Politiken en gang skulle √łnske at give en fredsstemme det sidste ord i str√łmmen af krigsfremmende udtalelser er I selvsagt velkomne til at ringe til mig. Jeg kan guide Jer til dem, der kan den slags og skrev jo frekvent for Jer 1974-1994.

Rykker af 26. september 2011

Kære venner
Jeg er af den gamle skole Рat man svarer på breve, om ikke andet så anerkender modtagelsen af dem.
Jeg véd godt at I får mange breve, men det kan ikke i alle sammenhænge bruges som forklaring/undskyldning på manglende menneskelig dialog, kan det?
At undlade at svare kunne give indtrykket af at Politiken ikke er reelt interesseret i sine læseres synspunkter og heller ikke agter mennesker, der har skrevet i 20 år for Jer.

Med venlig hilsen

Jan √ėberg

Der kom aldrig noget svar.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Libyen-krigsdagbog, juli 2011

Next Story

Libyen-krigsdagbog, august 2011

Latest from Fred

%d bloggers like this: