//////

Statsminister og udenrigspolitik som en telefonsvarer

TV-Avisen netop nu 21.30-21.40

Fint at de første 10 minutter bruges på F16, Irak og ISIS og godt med ét centralt fokus, risikoen for civile ofre.

Vi fik en ekspert fra Forsvarsakademiet og Statsministeren og senere skal det blive udenrigsministerens tur. Dermed kommer ingen – politiker, ekspert eller andre f.eks. kritikere af tidligere militære opertioner eller en tidligere peacekeeper – der kunne fremføre kritik til orde.

Dog skal det siges at Ask Rostrup gjorde en fornem indsats i det efterfølgende program hvor udenrigsministeren fik en række sobre, kritiske spørgsmål ogs om forudsætningerne og de tilgrundliggende antagelser. (Han håbede naturligvis på det bedste…)

Iøvrigt: Hvor var Stateminister Helle Thorning Schmidt dog dårligt klædt på. Vi skal skiftevis udrydde ISIS, forsvare de civile i Irak, forsvare os selv og det bliver helt vagt når vi kommer til humanitær bistand og en efterfølgende politisk løsning. Vi stiller op for at “vise at vi tager ansvar”, “hjælpe det iraksie folk” visa at vi ikke bare vender hovedet bort etc – floskel på floskel, gentagelse på gentagelse.

En interessant detalje er ordene der knyttes til ISIS: Grusom, grusom, forfærdelig, rædselsfuld, gruful, forfærdelig – som i andre interviews. Alle disse ord er emotionelle. Det faglige: Hvad ISIS er, hvorfor den er opstået, hvad de er drevet af kort sagt hvad problemet er, vi skal løse – klarer hun simpelthen ikke.

Men sådan må det vel være når dansk udenrigspolitik – i det mindste i denne sag – er reduceret til en telefonsvarer for opkald fra Washington, der siger: Vi stiller op så snart I kalder!

Interesting too?  Hemmelig FN-NATO samarbejdsaftale

Statsministeren selv lød i aften i TV-Avisen nok så meget som en telefonsvarer…

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Fogh Rasmussen efterlader en verden i kaos

Next Story

► ► New TFF PressInfo 281: Instead of bombing IS (Part A)

Latest from Danmark

%d bloggers like this: