//////

Statsminister og udenrigspolitik som en telefonsvarer

TV-Avisen netop nu 21.30-21.40

Fint at de f√łrste 10 minutter bruges p√• F16, Irak og ISIS og godt med √©t centralt fokus, risikoen for civile ofre.

Vi fik en ekspert fra Forsvarsakademiet og Statsministeren og senere skal det blive udenrigsministerens tur. Dermed kommer ingen – politiker, ekspert eller andre f.eks. kritikere af tidligere milit√¶re opertioner eller en tidligere peacekeeper – der kunne fremf√łre kritik til orde.

Dog skal det siges at Ask Rostrup gjorde en fornem indsats i det efterf√łlgende program hvor udenrigsministeren fik en r√¶kke sobre, kritiske sp√łrgsm√•l ogs om foruds√¶tningerne og de tilgrundliggende antagelser. (Han h√•bede naturligvis p√• det bedste‚Ķ)

I√łvrigt: Hvor var Stateminister Helle Thorning Schmidt dog d√•rligt kl√¶dt p√•. Vi skal skiftevis udrydde ISIS, forsvare de civile i Irak, forsvare os selv og det bliver helt vagt n√•r vi kommer til humanit√¶r bistand og en efterf√łlgende politisk l√łsning. Vi stiller op for at “vise at vi tager ansvar”, “hj√¶lpe det iraksie folk” visa at vi ikke bare vender hovedet bort etc – floskel p√• floskel, gentagelse p√• gentagelse.

En interessant detalje er ordene der knyttes til ISIS: Grusom, grusom, forf√¶rdelig, r√¶dselsfuld, gruful, forf√¶rdelig – som i andre interviews. Alle disse ord er emotionelle. Det faglige: Hvad ISIS er, hvorfor den er opst√•et, hvad de er drevet af kort sagt hvad problemet er, vi skal l√łse – klarer hun simpelthen ikke.

Men sådan må det vel være når dansk udenrigspolitik Рi det mindste i denne sag Рer reduceret til en telefonsvarer for opkald fra Washington, der siger: Vi stiller op så snart I kalder!

Interesting too?  Obama's plan to stop ISIS

Statsministeren selv l√łd i aften i TV-Avisen nok s√• meget som en telefonsvarer…

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Fogh Rasmussen efterlader en verden i kaos

Next Story

‚Ėļ ‚Ėļ New TFF PressInfo 281: Instead of bombing IS (Part A)

Latest from Danmark

%d bloggers like this: