///

Betal h√łjere bensinpriser fordi “vi” vil at Ukraine vinder over Rusland

Jeg måtte læse ovenstående udtalelse til DR af Mette Frederiksen, stats- og demagogi-minister, fra 31. maj 2022 to gange:

Du skal “rammes” og betale heftigt h√łje bensinpriser fordi “vi” – hvem? – vil at Ukraine vinder over Rusland.

Hvad er lige sammenh√¶ngen h√©r? Taber Rusland er det alts√• pga at du betaler skyh√łje bensinpriser?

Og hvad nu hvis krigen tr√¶ker ud – meget langt ud og bensinpriserne m√•ske n√•r op p√• en halv eller hel gang s√• meget som f√łr krig? Konsekvenser for dansk og √łvrigt vestligt erhversliv?

Det hele er en “afledt” konsekvens af krigen, siger Mette Frederiksen.

Nej, det er en direkte konsekvens af EU/NATO-landenes fuldst√¶ndigt uigennemt√¶nkte, rygmarvs-, hadefulde over- eller fejlreaktion p√• invasionen, som de samme lande i 30 √•r har lagt en hovedgrund til. (Jeg har taget afstand fra invasionen mindst 100 gange s√• jeg g√łr det ikke h√©r igen).

ALTSÅ: Du skal betale på grund af en i dobbelt forstand fejlslagen NATO/EU-politik.

Og Gud hj√¶lpe os alle: Tilskud til forbrugerne vil kun skabe h√łjere priser. Hvordan nu lige det? Det er jo sjovt at b√•de Frankrig og senere Tyskland har reducveret bensinpriserne markant.

Der st√•r “Tak for nu,” men det er desv√¶rre ikke statsministeren, der siger d√©t.

Hvor mange hundredtusind danskere protesterer i disse dage for at blive af med denne uansvarlige militaristiske regering, der er mere loyal med Washington end med Danmark og danskerne ve og vel og v√¶lter alle denne politiks omkostninger over p√• sagesl√łsere danskere?

Haves i tidens politik: Demagogi og påstande.

Savnes i tidens politik: – Analyse og argumentation.

Jeg blir altid glad for en p√•sk√łnnelse for mine frie skriverier. Det er hurtigt, let og sikkert. Mange tak!

Interesting too?  Koldkrigsforskning - en banaliserende tilgang

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

1 Comment

 1. Enig ! Nogle aktuelle eksempler på hvad der undrer mig :

  1)
  ” olie/gaspriserne stiger flere hundrede procent pga mgl import fra Rusland ”

  – NEJ – det er fordi den olie/gas der er tilg√¶ngelig fra vores egen del af Nords√łen
  g√•r gennem et verdensmarkedsorienteret og profits√łgende privat firma ( til gl√¶de for de f√• selv-/udvalgte )¬† – istedet for gennem enkle, forst√•elige og overskuelige demokratiske processer at blive dirigeret ud til befolkningen i samfunds√łkonomisk interesse, til gl√¶de for flest mulige.

  2)
  ” f√łdevarepriserne stiger fordi produkterne ikke kan komme ud af Ukraine, som kun har Odessa tilbage … ”¬†

  РNEJ Рhvad med landeveje, togtransport og fly mod vest Рaltså hovedparten af al trafik mod vest ? 
  Hvordan kan Ukraines 5% af verdensmarkedets f√łde √¶ndre prisen¬†med flere hundrede %¬† ?¬† ¬†
  Hvordan kan man ignorere at sanktionerne, ud√łvet af vesten, blokerer for de 17% af f√łdevare-verdensmarkedet som Rusland bidrager med ?
  Hvordan kan man ignorere at DK producerer animalsk protein til over 50 millioner – og tilsvarende indenfor planteproduktion – rettet mod eksport ?

  3)
  ( lad os et √łjeblik tage det for p√•lydende, n√•r man er s√• optaget af CO2kredsl√łbet – up√•agtet hvad der foreg√•r i den virkelige verden mht det planetariske klimas udvikling) :

  – hvordan kan man v√¶re s√• ensidigt fokuseret p√• privates CO2-forbrug, n√•r f.eks alene M√¶rsks skibstransport p√• verdensplan udslipper en st√łrre m√¶ngde CO2 end hele Danmark tilsammen i√łvrigt ?
  – det indg√•r ikke i nationale beregninger, ej heller i¬†de firmam√¶ssige beregninger som siden l√¶gges til grund for kvoteberegninger og milj√łpolitiske tiltag.

  – hvordan kan en stor taxabus med dieselmotor uden filter holde i tomgang p√• Kongens Nytorv, med tilk√łbte billige CO2-kvoterfra Namibia ( handlet gennem dansk firma / skilt i taxaens ruder : “denne bil er CO2neutral” )

  – hvordan forklarer jeg min l√¶ge at en evt KOL/lungekr√¶ft kan have noget med urban luftforurening i en storby at g√łre, n√•r man officielt kun handler med CO2kvoter l√łsrevet fra enhver sammenh√¶ng ( fra luftforurening til klimatisk-politisk/√łkonomiske baseret p√• videnskabelig redelighed ) n√•r folk i officielle embeder mest af alt ligner “de 3 aber, der holder sig for √łjne, √łre og mund” ?

  Рhele optrinnet ligner til forveksling en gentagelse af middelalderens inkvisition, med tortur, tilståelse, bål og brand og afladsbreve ( NN-kvoter ) og den tordnende propaganda fra datidens massemedium på byens torv.

  *

  Interesserer man sig fra baggrunden for de ovenn√¶vnte eksempler vil man snart erkende at den √łkonomiske ulighed indtager en altdominerende instrumentel rolle, som er produktet af en tankegang som bank-familie-dynastier grundlagde for flere hundrede √•r siden. Disse familier, som allerede ejer alt – penge ressourcer, jord, magt – kort sagt MIMAC + P√ė ( politisk/√łkonomisk magt ) – ser gerne et “status quo”, som favoriserer dem selv. Hvem siger nej til en s√•dan luksus ? De f√¶rreste ( selvom der rent eksistentielt er gode grunde til at omg√•s ophobning af mammon og magt
  med stor forsigtighed, for ikke at ramme sig selv gennem sofistikerede socio-psykologiske mekanismer ).
  For at opretholde “status quo” – i en verden hvor foranderlighed er et gennemg√•ende princip, fra det mindste til det st√łrste – m√• de priviligerede l√łbende skabe kontrolleret destruktion – derfor krigene, kriserne og alverdens mere eller mindre fantasifulde/virkelighedsforstyrrede initiativer – s√•dan manifesterer et “status quo” sig, uanset hvem/hvad der st√•r bag. Hvis de priviligerede IKKE foranstaltede en l√łbende kontrolleret destruktion, ville folk overkomme udfordringen med mad, tag over hovedet og andre grundl√¶ggende behov, v√•gne op og rejse sig, med spirende tanker om en videre udvikling – det ville p√• l√¶ngere sigt medf√łre en skabende og kvalitetsakkumulerende udvikling – i sk√¶rende mods√¶tning til den pseudo-udvikling vi har bevidnet igennem d√łd og lidelse i ca 300 √•r.

  Jeg har bevidst valgt at springe mellemregningerne over Рjeg kender dem, og gider ikke spilde min og andres tid på dem i dette forum. Ej heller diskutere dem, dersom nogen kom på den tanke.
  Det kr√¶ver ikke en ekstraordin√¶r intelligens at forholde sig til dette, ej heller den aktuelle situation i Ukraine – ogs√• selvom kaos aff√łder en flodb√łlge af uoverskuelige detaljer, som netop ogs√• tilsigter at enhver let drukner, og derved mister overblikket – det burde v√¶re muligt at indse med almindelig sund fornuft ( selvom meget tyder p√• at en s√•dan idag ofte er en mangelvare ).
  Men al respekt for enhver som orker at vende hver en sten, rydde op og med engles t√•lmodighed fors√łger at lede andre igennem m√łrket frem mod freden, lyset og livet.

  Her er et sted at begynde ( det er ikke afg√łrende hvad du v√¶lger, eller hvor stort dit samlede overblik er – processen, at tage skridt for skridt er det afg√łrende, hvadenten du ved hvor du er p√• vej hen, eller ej – svarene/l√łsningerne kommer i takt med de skridt du tager – “if you never go, you never know”):

  Alt er som udgangspunkt tilladt. G√łr hvad du vil. F√łlg dit hjerte og brug din forstand. Respekter andres tilsvarende frihed/ret. Lev op til dit ansvar. S√¶t dig i andres sted ‚Äď elsk din n√¶ste som dig selv. M√łd konsekvenserne af dine handlinger √•bent og med oprejst pande.
  Levende og ‚Äúfysiske‚ÄĚ relationer er vigtigere end mad, bolig, penge. Digitale (A)sociale netv√¶rk er kontraproduktive og ‚Äúfarlige‚ÄĚ da de vil vise sig at v√¶re falsk tryghed, hvis/n√•r de virkelig skal st√• sin pr√łve. Alt digitalt, is√¶r kommunikation, er under total kontrol af ICANN, dvs at alle akt√łrer, regeringer, efterretningstjenester og store transnationale firmaer kan f√• adgang til ALT digitalt. Igen, kryptovaluta m.m. er falsk tryghed. Guld er falsk tryghed. Alts√•, f√łrst som sidst : levende sociale ‚Äúfysiske‚ÄĚ relationer er vigtigere end alt andet i krise/krig/katastrofe ‚Äď samt at man danner mindre grupper til at im√łdekomme hvad situationen kr√¶ver. Den enlige overlever st√•r mindre sikkert. Den historiske udvikling har l√¶nge bev√¶get sig mod centralisering af magt, penge osv – det er tydeligt at dette h√¶nger n√łje sammen med de stadig voksende og √łdel√¶ggende konsekvenser gennem krige, kriser osv – en udvikling mod decentralisering/lokalisering er et uundg√•eligt, n√łdvendigt og p√• alle m√•der afg√łrende strukturelt tr√¶k, hvis flest mulige skal overleve p√• l√¶ngere sigt. Ghandhi sagde : mindst muligt statsapparat, og st√łrst muligt lokalt forankret selvbestemmelse … gr√¶nsende til anarki. Han vidste hvad han talte om.
  L√¶s Henry David Thoreau¬īs ‚ÄúResistance to Civil Government‚ÄĚ ‚Äď fra 1849, samme √•r som Danmarks 1. grundlov.‚Ä®Skal man v√¶lge ud fra indholdets v√¶rdi, s√• l√¶s den f√łrste, og bliv bekr√¶ftet og opmuntret ‚Äď og l√¶s s√• den sidstn√¶vnte, og f√łl dig nedgjort og nedsl√•et ( for der st√•r intet om folks frihed i grundloven af 1849, intet om demokrati, og f√łrst nede omkring ¬ß77 ‚Äď 78 ‚Äď 79 noget om st√¶rkt begr√¶nsede ‚Äúborgerrettigheder‚ÄĚ ‚Äď se selv efter ! )

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Krigen og konflikten: Ukraine som krimi

Next Story

Een blandt mange negative konsekvenser af det militære misbrug af Ukraine

Latest from Dansk politik

%d bloggers like this: