//

Een blandt mange negative konsekvenser af det militære misbrug af Ukraine

Danmark Radio fort√¶ller idag at Interpol sl√•r alarm: V√•ben fra krigen i Ukraine kan ende i h√¶nderne p√• kriminelle smuglernetv√¶rk. If√łlge milit√¶r forsker er det umuligt at holde styr p√• alle de v√•ben, der bliver brugt i krigen.”

Det er endnu en (vid)underlig konsekvens af den enestående uovervejede, kortsigtige rygmarvs-hadefulde og voldeligt anti-politiske reaktion på Ruslands i enhver henseende modproduktive, juetiske og folkeretsstridige invasion.

Vestverden pumper i disse m√•neder ufattelige m√¶ngder af v√•ben ind i Ukraine. Det sidste tal fra kun USA er US$ 45 milliarder – s√• meget at de amerikanske v√•benlagre p√• visse omr√•der er ved at blive t√łmt, og v√•benindustrien m√• arbejde p√• h√łjtryk for at fylde dem op snarest. Andre lande, som Danmark, pumper mindre m√¶ngder ind, men vi taler om summer, der langt overstiger hele Ruslands √•rsbudget for milit√¶ret p√• US$ 66 milliarder.

Og s√• er der hele NATOs oprustning til mindst 2% af BNP og Tyskland alene med mere end en fordobling af sine udgifter til et niveau, der er n√¶sten dobbelt s√• h√łjt som Ruslands, nemlig US$ 112 milliarder.

Over- og fejlreaktionen – helt ude af proportion – er til at f√łle p√•.

USA og NATO (mis)bruger nu invasionen til at f√• Rusland helt ned p√• kn√¶, det skal tabe og Ukraine skal vinde. Det vil i praksis sige – men siges naturligvis ikke i vestlig press – at US/NATO er i krig med Rusland: En milit√¶r krig og en √łkonomisk krig.

Det var det, der aldrig er sket og aldrig måtte ske.

Inkluderet i denne amerikanske eksport er også det superavancerede HIMARS multi-raket system med en rækkevidde på 80 kilometer. (I nogle versioner kan de nå mål flere hundreder kilometer).

Man må jo håbe at en eller anden knoldesparker eller en officer under påvirkning af alkohol eller stoffer, ikke får den geniale idé at affyre nogle af dem nærmere end 80 kilometer fra den russiske grænse og smadre noget inde i Rusland, for så kan konsekvensen blive at Kiyev bliver pulveriseret som gengældelse.

Man kan t√¶nke sig andre konsekvenser af at NATO nu bruger Ukraine som krigsskueplads for sin ukloge politik siden 2008 (NATOs beslutning om at Ukraine skal blive medlem) om at – mod al sund fornuft og mod alle seri√łse eksperters advarsler – g√łre Ukraine til NATO-medlem. Dem, der v√©d noget om Realpolitik v√©d godt, at Ukraine aldrig kan blive det uden storkrig.

Interesting too?  Danmarks sikkerhed og forsvar frem mod 2035: Hjerned√łdt forsvar for mere militarisme og krig

Og det er så den, vi venter på i disse måneder.

Medmindre NATO standser op og begynder at t√¶nke. Det tyder desv√¶rre ingenting p√• – og hvis Ukraine “vinder” selv som en ruinbunke vil USA/NATO naturligvis fuldf√łlge sin plan og “canellere” Rusland som om det ikke var en del af Europa og aldrig skal blive det igen.

Disse konsekvenser kan være:
‚ÄĘ v√•ben p√• afveje enten inden de kommer ind i Ukraine eller efter at de er kommet ind – og hvem falder de s√• i h√¶nderne p√•? M√•ske terrorister fra Mellem√łsten?

‚ÄĘ direkte sammenst√łd eller skudvekslinger mellem dem, der bringer v√•bnene ind og russiske styrker, der har al grund til at fors√łge at uskadeligg√łre dem . NATO og Rusland i n√¶rkamp?

‚ÄĘ amerikanske og andre specialstyrker og CIA, der tr√¶ner Ukraines milit√¶r og enten selv bidrager til at smadre russiske soldater, officerer og v√•ben – eller bliver likvideret af russerne.

‚ÄĘ v√•ben for milliarder, der som tiden g√•r vil sejle rundt i Europa og p√• andre kontinenter – for det er jo helt rigtigt som artiklen siger, at kontrol ikke er mulig og at det er helt helt umuligt under s√• kaotiske tilstande, som dagens ukraineske krigsskueplads er;

‚ÄĘ v√•ben falder i h√¶nderne p√• folk,der har et udest√•ende med s√•vel europ√¶iske lande som med Rusland – lad os sige al-Nusra, der fik bank i √ėstre Aleppo, Syrien, af blandt russiske styrker. M√•ske den slags enheder allerede k√¶mper p√• Ukraines side. Landet har jo √•bnet sig for alt revl og krat, bare de ville sl√•s.

Und so weiter… I denne vanvittige situation kan for s√• vidt alting t√¶nkes.

‚ÄĘ

Forholder det sig mon s√•dan at folk i vestlige udenrigs-, forsvars- og statsministerier end ikke har t√¶nkt p√• disse ting – eller gjort konsekvensbed√łmmelse p√• kort, mellemlangt og m√•ske en 5-10-√•rig horisont?

Eller har de t√¶nkt p√• disse sv√¶rere risici og stort set givet fanden i dem i ivern for at f√• knust Rusland ikke bare i Ukraine men ogs√• hjemme i Rusland som land, √łkonomi og kultur?

Interesting too?  "Vittnesrapport fr√•n Aleppo, en annorlunda konfliktanalys och v√§gar till fred i Syrien"

Som jeg tillader mig at se det n√¶rmer Vestverden og Danmark sig den fase i sin intellektuelle nedrustning at gode, kloge, langsigtede beslutninger, der ville gavne en forhandlingsl√łsning, simpelthen ikke kan tr√¶ffes l√¶ngere. Og ikke kommer at blive truffet.

Fornuftens og tilbageholdenhedens l√łb er ligesom k√łrt. Det er full blast – man lader ikke den bedste chance for at fjerne Rusland som en magtfaktor g√• fra sig.

Hele reaktionen på invasionen vil naturligvis vise sig mere og mere modproduktiv som dagene går Рpå sigt muligvis katastrofal for Vesten selv, især Europa Рmens USA tjener styrtende på både olie- og våbensalg.

EU har truffet s√•danne beslutninger i k√łlvandet p√• invasionen, at alt kun kan blive v√¶rre og den √łkonomiske skude synke endnu mere – efter den oprindelige krise, covid og s√• de mange globale problemer, vi ikke fik l√łst inden den kom. Min pessimisme skyldes at det er sanktioner, der er uden ende og uden betingelser. Uanset hvad Rusland g√łr bliver de ikke h√¶vet.

Og mens vi s√•ledes er helt besatte af krigen, k√łrer Kina og andre dele af verden bare derudaf – uden militarismens √łkonomiske byrde og med en vision om en ny multipol√¶r samarbejdende verden.

I den bliver USA og EU en periferi.

Og alt d√©t takket v√¶re “forsvarsalliancen” NATO’s ekstremt uf√łlsomme ekspansionspolitik siden 1990; den burde dengang v√¶re blevet nedlagt fordi dens raison d’etre – Sovjetunionen og Warszawapagten – forsvandt.

Det var den gyldne chance for et fredeligt, ikke-polariseret Europe, for fælles sikkerhed og samarbejde.

Men det var ikke d√©t, Vest √łnskede. Tragisk som det er, klarer den ikke at leve uden fjender – som jeg har p√•peget i blandt andet denne og denne artikel.

Hvis denne artikel var nyttig og du mener det er vigtigt med andre indfaldsvinkler end dem, du finder i mainstream/malstr√łms-medier, forskning og politik, s√• bliver jeg glad for at du viser det h√©r. Klik – det er sikkert, nemt og hurtigt.

Forresten Рog hvis du er i nærheden og har tid og lyst:

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

4 Comments

 1. Desparat beskrivelse. Sikkert t√¶t p√• realia. Afmagt!! Om nogle hundrede √•r dybt interessant felt for diskussion blandt historikere med titlen “decline and fall of the capitalist empire”.

  • Tak for den. Ja, der findes jo desv√¶rre anledninger til at v√¶re desparat – ogs√• af andre grunde end disse. Jeg har en klumme i China Daily idag hvis du er interesseret – kommer p√• The Transnational senere i l√¶ngere form:
   http://www.chinadaily.com.cn/a/202206/06/WS629d405aa310fd2b29e60c5f.html
   Og Рja Рfremtidens historikere vil have nok så meget at analysere Рog basere sig på makro-historikere som netop Toynbee. Alt godt! РJan

 2. Jeg forst√•r ikke, at du mener, at et demokrati ikke skal have hj√¶lp til at forsvare sig mod en invaderende fascistisk stat, der har en klar intention om at beg√• folkedrab. At beskylde NATO for invasionen er helt fejlagtigt. De √łsteurop√¶iske lande forst√•r betydningen af beskyttelse mod en russisk aggression, som har v√¶ret et gennemg√•ende tema i √•rhundreder.

  • Tak. Med dine kategorier – Ukraine som demokrati og Rusland som fascistisk er det n√¶ppe givtigt for mig at forts√¶tte. Jeg har arbejdet med konfliktanalyse i 45 √•r og at der ikke skulle v√¶re en underliggende konflikt i denne sag – herunder NATOs ekspansion p√• en m√•de som USA aldrig ville have accepteret hvis det havde ligger hvor Rusland ligger – er det heller ikke meningsfuldt. Der skal to til en konflikt og det kan ikke forklares ved fascistisk aggression.
   Et af mange problemer er at ALT hvad der er foreg√•et de sidste 30 √•r strider imod NATO’s egen traktat. NATO har ingen lovhjemmel til at g√łre noget som helst for Ukraine, som ikke er medlem. Men det kunne have ladet v√¶re med den halsl√łse politik at g√łre deet til NATIO-medlem. Det har jeg skrevet om siden 2014 da det USA-orkestrerede regime-skifte i Kyiev fandt sted – heller ikke nogen fredelig ide. Og du kan finde mere – meget mere – af folk, der v√©d noget p√• https://transnational.live.
   Og det er hvad jeg har at sige til dig.
   PS “Folkedrab” er ogs√• helt urimelig beskrivelse, der bruges i propaganda√łjemed i medier og af folk, der har en bestemt agenda – f.eks. ogs√• i Xinjiang. . Jeg siger ikke at du har det; jeg siger at man ikke skal sluge alt r√•t i denne verden og i disse tider.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Betal h√łjere bensinpriser fordi “vi” vil at Ukraine vinder over Rusland

Next Story

Håkan Wiberg could have turned 80 today

Latest from Cold Wars - Kold Krig

%d bloggers like this: