///

Lyver Vesten og DR om at Kina lyver om Vesten?

ūüďĆ DR n√¶sten ikke til at b√¶re # 34

28. april 2020

Har Kina presset EU til at bl√łde op p√• kritik? Nu vil parlamentet have svar

Både Europa-Kommissionen og kineserne selv afviser, at der har været pres fra kinesisk side

Det er overskriften på en DR.dk-artikel den 27. april, 2020.

Dette stykke meningsjournalistik, forfattet af DR’s medarbejder i Bruxelles, Per Bang Thomsen, tager ikke stilling til hvorvidt Kina og Rusland faktisk k√łrer en desinformationskampagne omkring Coronavirussen. Det er nok at den ene sides “anerkendte” medier h√¶vder det – uden √©t bevis – og at Kina ben√¶gter det.

Det interesserer heller ikke DR om USA/EU-lande kunne t√¶nkes at have en anti-Kina og/eller anti-Rusland desinformation k√łrende og om det kunne v√¶re en s√•dan, Kina har reageret p√•.

Det ville ellers v√¶re en klar opgave for et √¶gte public service-medie at grave og afsl√łre alle siders produktion af fordrejninger, halve sandheder, udeladelser og l√łgne – og dermed hj√¶lpe brugerne til at forst√• virkeligheden.

Istedet lugter det hele langt v√¶k af Washington-politik og State Department public relations. Det stakkels, frie og √¶rlige Vesten er et offer, der ikke kunne dr√łmme om at bruge propaganda, lyve og stj√¶le – s√•dan som USA’s udenrigsminister Pompeo selv stolt har fortalt verden at man altid har gjort hvorefter han leende fort√¶ller at det er en del af “the glory” med det amerikanske eksperiment…(Nej, d√©n har du ikke set p√• DR.dk selvom den er sand).

Med public service har DR’s artikel intet at skaffe. Det er meningsjournalistik og burde v√¶re m√¶rket “Annonce”. N√•r man tillige bruger Philip Khokhar som sandhedsvidne s√• v√©d man hvad man f√•r – som jeg f√łr har p√•peget h√©r p√• bloggen (s√łg selv p√• navnet):

Interesting too?  FE-skandalerne - din sikkerhed og din lykke

‚ÄĒ Det handler ogs√• om at rette op p√• Kinas omd√łmme, som i den grad har f√•et nogle gevaldige sk√•r, efter at det nu st√•r klart, at de kinesiske myndigheder l√łj om situationen i Wuhan i lang tid b√•de over for sin egen befolkning og omverdenen, l√łd det tidligere p√• m√•neden fra DR’s Asien-korrespondent, Philip Khokhar.

‚ÄĘ

Blandt de anerkendte amerikanske medier, Bang Thomsen bygger sin artikel p√•, er Politico.com og det er da heller ikke det v√¶rste af slagsen. Men l√¶s alligevel lige h√©r om “Politico” og dets intime forhold til pengemagt og promoveringen af amerikanske interesser.

Den konkrete Politico-artikel, Bang Thomsen mere eller mindre citerer fra, kan du læse her. Den er fra 25. april.

Men det DR.dk ikke fort√¶ller dig er at samme Politico den 24. april afsl√łrede at det Republikanske Parti har brugt en intern 57-siders media-strategi-rapport til at svine Kina til:

‚ÄĒ It stresses three main lines of assault: That China caused the virus ‚Äúby covering it up,‚ÄĚ that Democrats are ‚Äúsoft on China,‚ÄĚ and that Republicans will ‚Äúpush for sanctions on China for its role in spreading this pandemic.‚ÄĚ

‚ÄĒ Coronavirus was a Chinese hit-and-run followed by a cover-up that cost thousands of lives,‚ÄĚ the April 17 memo states.

Ikke helt ligegyldig information i netop denne sammenhæng.

Denne artikel var alts√• tilg√¶ngelig for Bang Thomsen da han skrev sin artikel – eller kunne v√¶re indf√łjet i en opdatering. Det er pikant fordi det enten er en amat√łrs eller propagandists v√¶rk ikke at n√¶vne netop d√©t faktum i en krig, der udk√¶mpes af mange parter.

Interesting too?  Svenska f√∂rsvarsmaktens desinformation

Kun de andres deltagelse i krigen omtales, ikke USAs.

OK, nu er det klart nok at Kinas eventuelle p√•virkning af en EU-rapport i tid m√• ligge f√łr det h√©r. Vi kan alts√• ikke fastl√• at Kina og Rusland ikke ogs√• p√•virker og k√łrer desinformationskampagner. Og det tror jeg at de ogs√• g√łr i et eller andet omfang fordi alle store stater altid har gjort det.

Men det i√łjnefaldende er jo at DR undlader at fort√¶lle sin l√¶sere at USAs ledende parti producerer strategier for hvorledes medier skal manipuleres til at skabe negative billeder af Kina og Rusland og kun (uden √©t eneste eksempel eller bevis) f√łre til torvs at de andre f√łrer informationskrig, ikke at USA selv g√łr det.

Den, der √łnsker at unders√łge om USA bruger (des)informationsmagt og hvordan vil finde nok s√• mange p√•lidelige beviser herfor online p√• 10-15 minutter. Men p√• DR.dk anvender man ikke engang en artikel om netop det i et “anerkendt” amerikansk mainstreammedie som Politico.

Tilsyneladende ud√łver DR alts√• mere selvcensur end et amerikansk medie synes at det beh√łver at g√łre.

DR √łnsker ikke at g√łre dig opm√¶rksom p√• informationsbedrageri. Man ser det ikke som en del af sin public service-forpligtelse at inkludere kildekritik og dermed hj√¶lpe brugerne med at forst√• og navigere i en verden og i en tid hvor der 24/7 f√łres (des)informationskrig sm√¶kfuld af fake og omission – l√łgne og udeladelser.

Nej, det er DR’s klare linje at deltage i denne krig.

På Trumps partilinje.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

6 Comments

  1. You always scold the news medie. OK but it might be a better strategy to try to teach the journalist – or more profitable maybe the users of media – the 1st rule of ordinary critical attention which in short is: Never believe data that comes from interested sources unlees they are contrary to the interest the informant have. Meaning: whenever US talks nice, accepting or generous about Iran, China, Russia etc the information they give tend to be true. Seek information about what is hostile from other sources.

  2. The medias are a very visible part of the problem: they are publishing the biased news. My opinion as a former journalist is, that most journalists don’t do critical thinking: they have a well paid job, and stick to it with blinkers on: you don’t spit in your trough. Its a sort of corporatism: criticism is only due when it rains on your hat.Therefore no critical thought, ie. historical understanding. That’s why it is important to roast the news-media.

  3. Man kan vel kalde det for Trumpismen i dansk nyhedsformidling. Trumps fjender internationalt er også vores fjender.

  4. Er det ikke forkert at kalde DR for et Public Service organ. Og er det ikke i tr√•d med den poltiske linie man har lagt i forbindelse med medie forliget, at afvikle DR som statsmedie og har ansat Bodil Maria R√łrbye R√łnn til denne opgave for en fyrstelig gage, ved at omdanne den tidligere sobre journalistiske kanal, til en genudsendelses kanal. Og er privatiseringen af DR ikke allerede i gang. Som bel√¶g for det, kan man jo blot som du p√•peger, se at den journalistiske stand p√• DR f√łlger de Amerikanske privatejede medier n√¶rmest slavisk b√•de p√• indhold og set up osv. S√• klart vi aldrig f√•r et journalistisk objektiv perspektiv i den nyheds str√łm. Den bliver ikke tilrettelagt i den svine dyre medieby p√• Amager.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Coronavirussen afsl√łrer historiens st√łrste sikkerhedspolitiske bedrageri

Next Story

What if worldwide migration was free…Hvis migration blev fri…

Latest from Demokratiets krise

%d bloggers like this: