Og igen på terroristernes side

MS

Ved sin n√łje tilrettelagte Syrien-demonstration p√• R√•dhuspladsen den 25. februar 2018 st√łtter Mellemfolkeligt Samvirke igen:

‚ÄĘ systematisk brud p√• folkeretten – herunder splittelsen af en stat med voldelige midler – international v√•benhandel og vestlig interventionism og regeringsforandring;

‚ÄĘ terroristgrupper som med udenlandsk milit√¶r og politisk st√łtte i √•revis har bidraget til usigelig √łdel√¶ggelse over store dele af Syrien;

‚ÄĘ politiske akt√łrer, der kun vil gennemf√łre sine m√•ls√¶tninger med v√•ben og ikke ved forhandling;

‚ÄĘ forn√¶gtelsen af en stats ret – iflg. paragraf 51 i FN-deklarationen – at forsvare n√•r det uds√¶ttes for international aggression;

‚ÄĘ opsplitning gennem krig af den suver√¶ne FN-medlemsstat Syriens territorium – herunder den officielle amerikanske politik for en “open-ended” tilstedev√¶relse i Syrien og USAs hastige, igangv√¶rende bygning af baser p√• en anden stats territorium;

‚ÄĘ skabelsen af en kurdisk enhed p√• syrisk territorium ad voldens og ikke forhandlingens vej;

‚ÄĘ falske humanit√¶re terror-relaterede organisationer som De Hvide Hjelme ved brug af specielle billeder, talere og perspektiver, der passer som h√•nd i handske til “opr√łrernes” politik;

Dette ses blandt andet af at det kun er civilbefolkningerne i Ghouta, Idlib og Afrin, der skal tages demonstreres for men ikke for civilbefolkningen i de af regeringen kontrollerede områder Рsom f.eks. Damascus eller Aleppo Рer blevet udsat for i årevis i denne internationale krig.

‚ÄĘ

Jeg tror ikke der er noget ondt i det, det er formentlig sådan at MS ikke har kunnet finde kyndige eksperter hverken ude eller hjemme, der kunne have lavet det hele lidt mere vederhætigt, balanceret og holdbart.

Interesting too?  As we move into the new year - 2017

MS’s ledelse har trods alt haft god tid og mulighed for at g√łre noget andet end det politisk korrekte – men uholdbart ensidige. Men har fremturet med samme politiske h√¶ldning ang√•ende Aleppo i december 2016 og den hovedl√łse busreklame i 2017.

Men vil st√łtte den officielle vestlige, sort/hvide tolkning og kommer indirekte og til at st√łtte den danske regerings bombing i Syrien, der ogs√• er i soleklar strid med folkeretten.

At den markedsf√łrte “sandhed” om Syrien-krigen ogs√• er den, der har bedst klangbund i den almindelige befolkning, der ikke orker at se igennem propagandaen – ja, det giver jo denne politiserende approach en objektiv fordel i termer af st√łrre indsamling til organisationens sikkert udm√¶rkede flygtningearbejde.

Sp√łrgsm√•let m√• vel alligevel v√¶re hvor langt det gode m√•l helliger de uh√¶derlige eller anti-intellektuelle og faktuelle midler?

‚ÄĘ

Hvorom alting er er det trist at den stort set falske medie-fort√¶lling siden 2011 har haft en s√•dan gennemslagskraft at dette show for √©n – gennemf√łrt fundamentalistisk, voldelig – side i en konflikt overhovedet kan finde sted og sikkert samle ganske mange i troen p√• at de dermed g√łr en indsats for de lidende i Syrien og en bedre verden.

Men vi lever i en tid hvor humanit√¶re organisationer er blevet markedsf√łrere af bestemte fort√¶llinger, som ogs√• De Hvide Hjelme. Og MS herhjemme.

En tid hvor markedsf√łring og politisk korrekthed vejer meget tungere end kundskab og objektivitet. Ikke engang bestr√¶belsen derp√• findes l√¶ngere.

‚ÄĘ

Ja, og så er der det dér med freden.

Som fredsforsker med godt 40 √•rs akademisk og praktisk erfaring fra nok s√• mange konflikt- og krigszoner, ogs√• Syrien, m√• jeg protestere: Jeg finder brugen af dette m√¶rke p√• dette link us√łmmelig, irrelevant og i den grad et falskneri.

Interesting too?  Statsminister og udenrigspolitik som en telefonsvarer

Hvis man havde den tilstr√¶kkelige sagkundskab p√• MS ville man f.eks. have l√¶st hvad dette tegn st√•r for p√• Wikipedia. Det kan faktisk ikke anvendes til st√łtte for √©n side i en krig!

Men går den så går den vel, ikke?

Og flot ser det jo ud Рog hvem vil ikke gerne stille op på freden og humanismen på Rådhuspladsen? MS var jo engang en fredsorganisation.

28235153_10156131288934399_8057267439854505866_o

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

5 Comments

  1. Helt enig. Mellemfolkeligt Samvirke, men ogs√• L√¶ger uden Gr√¶nser og Amnesti International har desv√¶rre allieret sig med de krigsophidsende neo-konservative i USA, der f√łrer eller forbereder aggressionskrige mod USA’s fjender: Syrien, Libyen, Yemen, Iran, Rusland m.fl. Og alle politikere p√• Christiansborg f√łlger trop og da fredsbev√¶gelsen er tam og har sv√¶rt ved at finde sine ben m√• vi ufortr√łdent blive ved med at udbrede fredens budskab.

  2. Ja helt enig…og hvorfor er der ingen, der sp√łrger. Hvorfor overgiver opr√łrerne sig ikke? De har v√¶ret belejret i √•revis ser det ud til. Civilbefolkningen har n√¶ppe syntes det var vigtigere at holde ud – end at udholde belejring og konstant angst – De opr√łrere er en lille militant gruppe n√•r de ikke overgiver sig, men bruger civile som skjold og propaganda 9nstrument.

  3. Enig…man taler kun om “opr√łrerne” og undlader at n√¶vne at det er islamistiske terrorgrupper som vi indf√łre et Sunni diktatur i Syrien. At Assad styret er voldeligt ved vi, men det k√¶mper ogs√• en overlevelseskamp for et sekul√¶rt Syrien, herunder ogs√• beskyttelse af de kristne og andre mindretal.

    • Mange tak, Ingrid Steinitz – nej, s√• l√¶nge jeg har en hjerne vil jeg ikke lade nogen vaske den ūüôā – tak for henvisningen til Michel Chossudovsky. Vi har kendt hinanden siden 1980erne og han er Associate i vores stiftelse – og uafh√¶ngig som vi. Forresten, hvis du vil v√¶re sikker p√• at f√• nye artikler h√©r p√• min personlige blog, s√• kan du jo abonnere, som du sikkert v√©d. Hvis du vil have meddelelser n√•r vi poster nye interessante ting p√• stiftelsen nye, brede fredsplatform – https://transnational.liv – s√• g√• ind d√©r og skriv din e-mail ind p√• forsiden l√¶ngst oppe til h√łjre. Alt godt – Jan

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

The Transnational РEn global fredsportal à la gourmétrestaurant

Next Story

Er DR-nyheder verdensblind og holdt op med at tale om vigtige ting?

Latest from Dansk politik

%d bloggers like this: