////

På väg mot krig och kärnvapen: Sveriges säkerhet hotas nu mer av Sveriges egne beslutsfattare än av Ryssland

Medan Sverige är på väg till kärnvapenstatus och deltagande i US/NATO-krig måste man fråga: Hur oanständigt och illojalt kan en demokrati behandla sin egen befolkning?

Expressens historia i dag – ÖB:s råd: Uteslut inte kärnvapen på svensk mark

1:a november 2022 – ett historiskt utlåtande och en verklighet som ingen talade
om före Sveriges beslut om att söka medlemsskap. Ohederlighet ad libitum mot svenska folket .

Självklart. Det här visste man naturligtvis mycket väl när regeringen Andersson skickade sin ansökan. Det var detta man ville ha. Och det är på det sättet svenska folket grundluras av eliter, som är mer lojala med egna intressen och USA/NATO än med sitt eget folks säkerhet. Om anständighet är det inte längre fråga i svensk utrikes- och säkerhetspolitik.

Säkert helt slumpmässigt … går statsminister Kristersson också ut just i dag med att Sverige nog i praktiken inte kan vara observatör beträffande FN-Traktaten om att kärnvapen ska avskaffas. NATO tycker inte om det och om arbetet för att avsskaffa kärnvapnen – en norm som nu är en del av folkrätten och uttryckar mänsklighetens önskemål, säger han: “Vi har aldrig tyckt att det där var ett angeläget arbete.”

Så långt ÖB och statsministern på 1:a november 2022. Kom ihåg det och jämför det med vad som sades av regeringen Magdalena Andersson innan beslutet.

Enligt min bedömning hotas Sveriges säkerhet idag mer av Sveriges egne beslutsfattare än av Ryssland.

Inom kort kommer kanske någon att fråga: Hur kunde vi vara så korkade att tro på mediernas, experternas och politikernas homogeniserade narrativ infor beslutet om att gå med i NATO, en avskräcknings- och upprustningsallians, som leds av modern histories mest krigsförande land och 24/7 bryter mot sin egen FN-liknande stadga? En allians vars expansion sedan 1990 är en huvudorsak til Rysslands och NATO:s krig mot varandra i Ukraine.

Sådana röster kommer säkert att tystas – inklusive min. I medier kommer vi i alla fall inte att synas. De facto-demokratin tycker lika illa om sina dissidenter som den sovjetiska diktaturstaten på sin tid tyckte om sina.

Och när det amerikanske imperiet väl har fallit inom få år – och NATO upplösts? Ja, då får svenskarena tänka tillbaka på hur fint det var att sitta där i restaurangen på US Titanic – även om Sverige tillsammans med Finland, Norge och Danmark då kommer att tillhöra en periferi.

Men svenskarna förtjänar inte bättre än att bli inddragen i andras vidriga krig och betala ett utomordentligt högt pris för det. För de kommer ju inte att protesterar det minsta även efter dagens besked. Loppet är ju kört, eller hur? Nu gäller det bara, enligt landets statsminister – att ge NATO och USA allt vad NATO och USA vill ha. Och det säger ju också ÖB – och han är en objektiv expert som inte lägger sig i politik. Säger han.

Och då får Sverige och övriga Europa leva lyckligt – och fredligt – under USA:s kärnvapenparaply när Ryssland ger sig på Gotland, Grönland och Eifeltornet. Samtidigt.

Säkert är att tillräckligt många rysska raketer snarast kommer att riktas om och peka mot Sverige och Finlands territorium till följd av denna kakistokratiska politik och att dessa länder kommer att drabbas i första ögonblicket och dras in i krig, som de har högsta intresset i att undvika och i stället borde bidra till med att hjälpa lösa med fredliga medel.

Men det är för intellektuellt krävande – som man ser här. Dessa två opportunt okunniga statsledare tror – gud hjälpa oss alla – att det blir lättare att förhandla begränsningar i medlemsskapet efter det att man blivit medlem. I själva verket betyder det naturligtvis att man inte har för avsikt att förhandla några som helst begränsningar utan kommer att lägga sig platt ned när kravet om kärnvapen och baser på respektiva territorier kommer upp.

USA:s och NATO:s militarism känner ingen gränser. Att den skulle kunna skapa fred och säkerhet nu när den inte har lyckats sedan 1949 är ren tro. NATO som en kyrka. Militarismen som en sekulariserad religion.

För dessa människor är FN-Stadgans artikel 1 om att fred bör skapas med fredliga medel, Ickespridningsavtalet NPT, förpliktelsen till att arbeta för FN-målet om generell och fullständig nedrustning samt Konventionen om Förbud Mot Kärnvapen bara ett skämt.

Som demokratin.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

2 Comments

 1. Den frelsende dødsengel : “jeg er tilbage”.

  Da mennesket atter hang på korset, i silhouet mod den blodrøde aftenhimmel,
  lød ordene:

  “Det er fuldbragt”.

  *

  – endnu en gang opretholdes en stagnerende verdensorden, baseret på ulighed uretfærdighed løgn tyveri vold og mord, gennem vekselspillet mellem ødelæggelse-genopbygning-ødelæggelse,genopbygning… sådan må en lille selvvalgt og overprivilgeret “stamme/klan” enten sikre opretholdelsen af sin særposition ved at holde alt og alle som gidsler i permanent terror, eller vælge at slippe sin indflydelse og ressourcer fri, til at stimulere menneskenes videre udvikling.

  Ved førstnævnte valg sikres “stammen/klanens” særposition/status quo ( hvis repræsentanter forsvinder ud i glemslen, navn- og ansigts-løse – eller udstilles til skræk og advarsel for andre ) – ved sidstnævnte valg vil de bedste medlemmer af “stammen/klanen”gå over i historien som levende og gode eksempler, der leder mennesker på vej i en konstruktiv udvikling – mens “stammen/klanens” særposition står åben…
  – vil de, som identificerer sig med denne “stamme/klane” enten være ødelæggere eller opbyggelige “stamfædre” for vore efterkommere ?.
  Den nuværende situation er et universelt menneskeligt psykisk traume – som udspringer af menneskets opvågnende bevidsthed, der fører til spaltningen mellem godt/ondt, som bl.a beskrives i historien om “Adam og Eva i paradiset”. Da de vågner op til selvopmærksom bevidsthed, udløses et psykisk traume, aldrig overvundet historisk/kulturelt, som siden har præget den kristne/vestlige civilisation – og banet vejen for den destruktivitet der efterfølgende har udfoldet sig i flere årtusinder.

  Det er tid til at gennemgå livssyn, menneskesyn/opfattelse og verdensanskuelse – så det bringes mere i overensstemmelse med virkeligheden i dette kosmos. Det er tid til at løfte blikket over smålig skelnen mellem “godt/ondt” – og istedet se mennesket i sin helhed, hvor modsætninger kompletterer hinanden – og forvalte denne mere komplekse virkelighed med en form for højere bevidsthed og ren etik.

  til skovfolket : alt findes i skoven – det skal bare opdages, genopdages og forståes med hjerte, forstand og en smule kritisk sans.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Er du for fred, så overvej at stemme blankt

Next Story

Atomvåbenmagterne bygger på terrorismens filosofi og du er målet

Latest from Atomvåben

Nej till NATO!

“Nej till NATO” är en svensk folkrörelse, som du bör känna till om du har det

%d