//////

Danmark og Vesten kan åbenbart ikke leve uden fjendebilleder: Gå til en psykiater!

Under hele den gamle kolde krig, der sluttede i 1989, levede Vesten højt på at Sovjetunionen var en fjende, der skulle (over)rustes imod. Warzawapagten var altid underlegen med omkring 65% af NATO’s militærudgifter og Sovjetunionen var en økonomisk dværg.

Desuden var NATO, grundlagt 1949, ikke et ”svar” på Warszawapagten for den blev grundlagt i 1955. Men sådan var jo historien.

Da Østblokken faldt sammen lovede alle vigtige vestlige ledere Gorbatjov, at man ikke ville ekspandere NATO med ”så meget som en tomme”. Bill Clinton, udenrigspolitisk en af de værste præsidenter i moderne tid, blæste på det og igangsatte udvidelsen i 1994. Idag er NATO helt oppe under Ruslands skørter, og ville gerne også have have haft Ukraine i NATO. Ti tidligere Warszawapagt-lande er idag i NATO.

Den Anden Kolde krig

Og idag er Rusland ene land uden alliance og med kun 8% af NATOs militærudgifter. Og dermed har Vesten siden Ukraine-krisen påført verden den Anden Kolde krig.

Siden er så Nordkorea med sine 1% af USAs militærudgifter blevet udpeget som en stor trussel. Så var det Iran, der truede Europa med missiler og med kærnevåben (de ikke ønsker at have), USA fik banket JCPOA-aftalen igennem om at Iran aldrig skal få dem heller – mens USA selv og Israel skal beholde sine – for siden folkeretsstridigt at forlade aftalen og indføre kvælende sanktioner mod det uskyldige iranske folk.

Den Tredje Kolde Krig

I de sidste år har vi så fået den Tredje Kolde krig – Kina som den store trussel. Som jeg har skrevet før hér, så hører du kun negative ting om Kina og folk flest i Vest aner intet om det grundlæggende i Kinas historie, moderne udvikling eller måder at tænke på. Du skal ikke engang være nysgerrig, du skal hade Kina.

Interesting too?  Søvndals og Gades blip båt og gud hvor går det godt

USAs og dermed også NATO og Danmarks – vigtigste udenrigspolitiske målsætning er at bekæmpe, omringe, provokere og udkonkurrere Kina på alle punkter. Det er vedtaget som lov i Kongressen. USA har afsat 1500 millioner dollar til at i de næste 5 år træne journalister i udelukkende at skrive negativt om Kina. Farvel til den frie presse, Vesten undergraver sine egne værdier.

Blind tillid til mainstreammedierne

Men til forskel fra folk i det gamle Sovjet – hvor ingen troede på avisen Pravda (Sandheden) så tror folk i Vesten på mainstream og public service, som alle – helt tilfældigt! – har samme pro-NATO holdning , anti-Rusland og anti-Kina.

Selvbedrageriet er gået nok så langt: For et par dage siden overværede jeg slutdebatten i tysk TV. Alle kandidater fra højre til venstre købte ordstyrernes påstande om at Rusland er en trussel, at Kina er farlig og autoritær og at Euro-NATO må punge ud med mere, mindst 2% af BNP til militæret.
2%-målet er selvsagt tåbeligt for militærudgifterne skal knyttes til en trussel, ikke til økonomiens størrelse.

Men sådan er altså det intellektuelle niveau hos Tysklands samtlige partiledere. Og i alle NATO-lande. Ildevarslende nok er Danmark er lige så tvangloyal med Washington som DDR var med Moskva.

Vestens alvorlige psykiske lidelse

Gad vide hvilken sygdom man lider af når man hele tiden ser fjender overalt. Hvorfor har Vesten siden 1945 ikke kunnet leve uden at hade, se ned på, foragte og dæmonisere andre – føre krig og føle sig konstant truet? Gad vide hvor meget mere rigt og mindre hadet Vesten ville være hvis man havde satset lige så meget på samarbejde som på militarisme?

Interesting too?  Politiken publicerer mindre under Udland end jeg gør på Facebook

Gad vide hvorfor man hele tiden på projicere sine egne mørke sider over på de andre?

Alt dette er den enkeltstående største årsag til USAs og hele Vestens nedgang. Ingen truer Vesten, kun det selv. Og uanset hvad dette syge Vesten gør, så siger det at det gør det for fredens skyld.

Opsøg en psykiater – nu!

For som tegneseriefiguren Pogo så klogt sagde for mange år siden: ”Jeg har set fjenden og fjenden er os!”

Denne artikel er min klumme på Arbejderen, 29. september 2021

Hvis du synes det er vigtigt med denne slags perspektiver, der bryder mod den store ensretning, så vis det gerne her:

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

TV2 censurerer om dansk krigspolitik – mit eget eksempel

Next Story

Er EU fredsskaber eller krigsmager?

Latest from Cold Wars - Kold Krig

%d bloggers like this: