SONY DSC
/////

MeToo, MeOnly og nypuritanismens elendighed

Sex har altid v√¶ret noget, der kunne pirre lidt og s√¶lge meget. MeToo ved alle hvad er. MeOnly vil jeg gerne introducere som betegnelse for den omsiggribende identitetspolitik, der fokuserer p√• visse individers skels√¶ttende identiteter, selfie-journalistik, kr√¶nkethedsf√łlelser og er udtryk for mangel p√• solidaritet med den store verden.

Begge kan bruges til at give det mediale massageapparat en omdrejning eller to til.

M√¶rkeligt nok er det public service DR.dk, der er g√•et forrest i begge henseender og formeligt v√¶lter sig unges deling af n√łgenbilleder, popdronninger i l√¶der og lak eller ingenting, endel√łse beskrivelser af h√¶nder p√• l√•r for √•r tilbage, serier som Mig og Min Fisse/Pik, en DR-v√¶rt der deler sine n√łgenbilleder, film og musik der er ‚ÄĚintime‚ÄĚ. Og hvem der kysser i Bagedysten. (Et eksempel fra idag…)

DR‚Äôs nyhedsafdeling svigter i d√©n grad proportionssansen, folkeoplysningen og loven, DR skal f√łlge. MeToo og det identitetspolitiske MeOnly s√¶tter alt i skyggen. Og Folketinget sover.

Begge trender lokker husarerne til. Det kr√¶ver ingen journalistisk kunnen at bare lade et offer tale. Gerningsmanden ‚ÄĚudskammes‚ÄĚ uden research p√• hvad der skete f√łr og efter kr√¶nkelsen. Medier blir den hadefulde folkedomstol. Sort og hvidt om skyld og uskyld, et fort√¶rsket narrativ der som regel har lidt med virkeligheden at skaffe.

(Jeg tvivler ikke p√• at bunker af m√¶nd har opf√łrt sig som svin, misbrugt sin magt i mandlige magtstrukturer. Men jeg stiller sp√łrgsm√•lstegn ved m√•den det h√©r problemer behandles p√•).

‚ÄĘ ‚ÄĘ ‚ÄĘ

Og mainstream-medierne selv? Sexisme handler om at (mis)bruge kvinder og deres krop. Er det ikke hvad stribevis af redaktioner i årtier har gjort i valget af historier og især billeder? Og kvinderne dér selv har ladet sig misbruge til?

Interesting too?  Svenska f√∂rsvarsmaktens desinformation

Er det ikke de samme medier, der har sv√¶lget i J√łrgen Leths lumre udgydelser om sit kolonialismeagtige knepperi med sin koks 17-√•rige sorte datter?

Medieverdene synes gennemsyret af sexisme indadtil og udadtil. Masser af hænder på dobbeltmoralens fede lår.

‚ÄĘ ‚ÄĘ ‚ÄĘ

Menneskeheden – herunder Danmark – st√•r over for et hidtil uset sammenfaldende af problemer – milj√łet, militarismen, fattigdommen, demokratiets udhuling, populisme og nationalisme, USAs og NATOs nedtur og nye kolde krige med Rusland og nu ogs√• Kina. L√¶g dertil Coronaen og dens psykologiske, politiske og √łkonomiske f√łlgevirkninger.

Som eskapismens flokdyr synes politikken og medierne at Morten √ėstergaards og Frank Jensens adf√¶rd (hvor uacceptabel den vitterligt ser ud til at v√¶re) er det vigtigste, der sker under himlen.

‚ÄĘ ‚ÄĘ ‚ÄĘ

Forestil dig at √ėstergaard, Jensen og alle de andre havde truffet beslutning om at Danmark skulle i krig og bombe og dr√¶be uskyldige.

Det ville ikke have for√•rsaget et eneste journalistsp√łrgsm√•l eller forsideartikel, bekendelse, gr√•dkvalt pressekonference, partikrise eller afgang fra nogen post.

Nypuritanismen blir a-moral.

T√¶nk p√• Bill Clinton, der begyndte ekspansionen af NATO helt op under Ruslands trusser, og bombede Afghanistan, Sudan, Kroatien, Bosnien, Kosovo-Serbien og opretholdt sanktionerne mod Irak efter at en halv million uskyldige civile var d√łde.

Men kravet om rigsretssag mod denne serieforbryder rejstes f√łrst med Monica Lewinskys blowjob.

‚ÄĘ ‚ÄĘ ‚ÄĘ

Patriarkatet og dets sexisme forsvinder ikke ved at udstille den enkelte mands uacceptable adf√¶rd – s√• lidt som terrorismen forsvinder ved at bek√¶mpe enkeltterrorister. Heller ikke ved at give verdensligegyldig, navleblind identitetspolitik frit l√łb.

Det er mediernes og politikens magtstrukturer hvori kvindeforagten er indlejret, der skal rives ned.

Interesting too?  DR's mikrofonholderi for milit√¶ret

Elendighederne vil derfor desværre fortsætte trods Рeller ligefrem med РMeToo og MeOnly.

Klumme publiceret i Arbejderen 21. oktober 2020

Addendum 22. oktober, 2020
Jeg er f√łrst idag blevet opm√¶rksom p√• sognepr√¶st Kristian Ditlev Jensens indl√¶g i Kristeligt Dagblad den 15. oktober 2020 og siger nu: Tak til sognepr√¶st Kristian Ditlev Jensen. Af forst√•elige grunde ugens mest l√¶ste artikel i Kristeligt Dagblad. M√¶rkeligt at d√©t ikke blev sagt med det samme af stribevis af kvinder. Den seneste tids mediedrive m√• v√¶re enormt kr√¶nkende for kvinder, der har v√¶ret udsat for ting som dem, Jensen n√¶vner.

Addendum 26. oktober, 2020
Jeg tror man skal lytte ordentligt til hvad √Ösa Linderborg taler om h√©r. Og hun v√©d hvad hun taler om b√•de i st√łrste almindelighed og i denne konkrete sag.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Den hvide mands og kulturs destruktivitet i en n√łddeskal

Next Story

ūüíź Ny bog om Johan Galtung til 90 √•rs dagen

Latest from Dansk politik

%d bloggers like this: