SONY DSC
/////

MeToo, MeOnly og nypuritanismens elendighed

Sex har altid v√¶ret noget, der kunne pirre lidt og s√¶lge meget. MeToo ved alle hvad er. MeOnly vil jeg gerne introducere som betegnelse for den omsiggribende identitetspolitik, der fokuserer p√• visse individers skels√¶ttende identiteter, selfie-journalistik, kr√¶nkethedsf√łlelser og er udtryk for mangel p√• solidaritet med den store verden.

Begge kan bruges til at give det mediale massageapparat en omdrejning eller to til.

M√¶rkeligt nok er det public service DR.dk, der er g√•et forrest i begge henseender og formeligt v√¶lter sig unges deling af n√łgenbilleder, popdronninger i l√¶der og lak eller ingenting, endel√łse beskrivelser af h√¶nder p√• l√•r for √•r tilbage, serier som Mig og Min Fisse/Pik, en DR-v√¶rt der deler sine n√łgenbilleder, film og musik der er ‚ÄĚintime‚ÄĚ. Og hvem der kysser i Bagedysten. (Et eksempel fra idag…)

DR‚Äôs nyhedsafdeling svigter i d√©n grad proportionssansen, folkeoplysningen og loven, DR skal f√łlge. MeToo og det identitetspolitiske MeOnly s√¶tter alt i skyggen. Og Folketinget sover.

Begge trender lokker husarerne til. Det kr√¶ver ingen journalistisk kunnen at bare lade et offer tale. Gerningsmanden ‚ÄĚudskammes‚ÄĚ uden research p√• hvad der skete f√łr og efter kr√¶nkelsen. Medier blir den hadefulde folkedomstol. Sort og hvidt om skyld og uskyld, et fort√¶rsket narrativ der som regel har lidt med virkeligheden at skaffe.

(Jeg tvivler ikke p√• at bunker af m√¶nd har opf√łrt sig som svin, misbrugt sin magt i mandlige magtstrukturer. Men jeg stiller sp√łrgsm√•lstegn ved m√•den det h√©r problemer behandles p√•).

‚ÄĘ ‚ÄĘ ‚ÄĘ

Og mainstream-medierne selv? Sexisme handler om at (mis)bruge kvinder og deres krop. Er det ikke hvad stribevis af redaktioner i årtier har gjort i valget af historier og især billeder? Og kvinderne dér selv har ladet sig misbruge til?

Interesting too?  ‚ėģ ‚ėģ Mahatma Gandhi On Palestine, Written in 1938

Er det ikke de samme medier, der har sv√¶lget i J√łrgen Leths lumre udgydelser om sit kolonialismeagtige knepperi med sin koks 17-√•rige sorte datter?

Medieverdene synes gennemsyret af sexisme indadtil og udadtil. Masser af hænder på dobbeltmoralens fede lår.

‚ÄĘ ‚ÄĘ ‚ÄĘ

Menneskeheden – herunder Danmark – st√•r over for et hidtil uset sammenfaldende af problemer – milj√łet, militarismen, fattigdommen, demokratiets udhuling, populisme og nationalisme, USAs og NATOs nedtur og nye kolde krige med Rusland og nu ogs√• Kina. L√¶g dertil Coronaen og dens psykologiske, politiske og √łkonomiske f√łlgevirkninger.

Som eskapismens flokdyr synes politikken og medierne at Morten √ėstergaards og Frank Jensens adf√¶rd (hvor uacceptabel den vitterligt ser ud til at v√¶re) er det vigtigste, der sker under himlen.

‚ÄĘ ‚ÄĘ ‚ÄĘ

Forestil dig at √ėstergaard, Jensen og alle de andre havde truffet beslutning om at Danmark skulle i krig og bombe og dr√¶be uskyldige.

Det ville ikke have for√•rsaget et eneste journalistsp√łrgsm√•l eller forsideartikel, bekendelse, gr√•dkvalt pressekonference, partikrise eller afgang fra nogen post.

Nypuritanismen blir a-moral.

T√¶nk p√• Bill Clinton, der begyndte ekspansionen af NATO helt op under Ruslands trusser, og bombede Afghanistan, Sudan, Kroatien, Bosnien, Kosovo-Serbien og opretholdt sanktionerne mod Irak efter at en halv million uskyldige civile var d√łde.

Men kravet om rigsretssag mod denne serieforbryder rejstes f√łrst med Monica Lewinskys blowjob.

‚ÄĘ ‚ÄĘ ‚ÄĘ

Patriarkatet og dets sexisme forsvinder ikke ved at udstille den enkelte mands uacceptable adf√¶rd – s√• lidt som terrorismen forsvinder ved at bek√¶mpe enkeltterrorister. Heller ikke ved at give verdensligegyldig, navleblind identitetspolitik frit l√łb.

Det er mediernes og politikens magtstrukturer hvori kvindeforagten er indlejret, der skal rives ned.

Interesting too?  Iran, USA, k√§rnvapnen demokratin, SVT - och jag

Elendighederne vil derfor desværre fortsætte trods Рeller ligefrem med РMeToo og MeOnly.

Klumme publiceret i Arbejderen 21. oktober 2020

Addendum 22. oktober, 2020
Jeg er f√łrst idag blevet opm√¶rksom p√• sognepr√¶st Kristian Ditlev Jensens indl√¶g i Kristeligt Dagblad den 15. oktober 2020 og siger nu: Tak til sognepr√¶st Kristian Ditlev Jensen. Af forst√•elige grunde ugens mest l√¶ste artikel i Kristeligt Dagblad. M√¶rkeligt at d√©t ikke blev sagt med det samme af stribevis af kvinder. Den seneste tids mediedrive m√• v√¶re enormt kr√¶nkende for kvinder, der har v√¶ret udsat for ting som dem, Jensen n√¶vner.

Addendum 26. oktober, 2020
Jeg tror man skal lytte ordentligt til hvad √Ösa Linderborg taler om h√©r. Og hun v√©d hvad hun taler om b√•de i st√łrste almindelighed og i denne konkrete sag.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Den hvide mands og kulturs destruktivitet i en n√łddeskal

Next Story

ūüíź Ny bog om Johan Galtung til 90 √•rs dagen

Latest from Dansk politik

%d bloggers like this: