//////

DR Deadline og Iran Рdet sædvanlige bare lidt mere subtilt

Deadline РDR tog i aften Iran og kærnevåben-diskussionen op.

Det er da godt for sagen kan blive afg√łrende for hele Mellem√łsten og store dele af verden i √•r.

Men for at have den iranske vice-udenrigsminister med s√• m√• man – politisk korrekt – f√łr og efter interviewet have en saglig, lavm√¶lt herboende iransk analytiker med, der efterlader det indtryk at Iran a) har en interesse i at anskaffe k√¶rnev√•ben og b) ikke er til at stole p√• for Vesten fordi hverken pr√¶sident Rouhani eller udenrigsminister Zarif har den forn√łdne magt i f t den √łverste religi√łse ledelse og c) han er ikke optimist hvad ang√•r en aftale.

Der siges intet om vor anklagelserne om Irans skumle planer om atomvåben kommer fra tilbage i historien.

Indslaget indledes med Netanyahu der siger at verden ikke kan stole på Iran; det nævnes ikke at han på det groveste bevidst vildledte hele verden om Irans atomprogram fra FNs talerstol i 2012 Рheller ikke at han truer Iran og at Israel har 200+ atomvåben.

Indslaget siger heller ikke noget om det milit√¶re styrkeforhold mellem de to lande (eller koalitionsmuligheder mod Iran i regionen) eller at Israel og Saudi-Arabien nu samarbejder om – om n√łdvendigt – at indlede krig mod Iran.

Intet om at USA konstant har truet Iran. Intet om kongressmedlemmer i USA som vil indf√łre nye sanktioner og dermed torpedere den vigtige aftale. Intet om det konkrete indhold i konflikten siden CIA/MI5’s kup imod den demokratisk valgte Dr. Mossadegh i 1953 mellem USA/Vesten/UK og Iran.

Og ingen sp√łrgsm√•lstegn ved det retf√¶rdige og humane i sanktioner, der kun rammer civile uskylige iranere, eller om det rimelige i at USA vil opretholde dem i et vist omfang ogs√• efter at en aftale m√•tte v√¶re indg√•et.

Interesting too?  Wow, Hillary Clinton as moral philosopher

Kun få kunne af indslaget få anden opfattelse Рogså selvom det netop ikke blev hamret ind men var ret subtielt Рat Iran er en farlig stat som nok har velargumenterende repræsentanter men som alligevel er den skyldige, der skal bevise sin uskyld.

T√¶nk om redaktionen eller Adam Holm havde udt√¶nkt p√• bare √©t sp√łrgsm√•l, der s√• sagen fra Irans side som f.eks: Kan Iran kan stole p√• Vesten?

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Help Netanyahu to come to his senses

Next Story

What the War on Terror Has Wrought: More terrorism

Latest from Danmark

%d bloggers like this: