//////

DR Deadline og Iran – det sædvanlige bare lidt mere subtilt

Deadline – DR tog i aften Iran og kærnevåben-diskussionen op.

Det er da godt for sagen kan blive afgørende for hele Mellemøsten og store dele af verden i år.

Men for at have den iranske vice-udenrigsminister med så må man – politisk korrekt – før og efter interviewet have en saglig, lavmælt herboende iransk analytiker med, der efterlader det indtryk at Iran a) har en interesse i at anskaffe kærnevåben og b) ikke er til at stole på for Vesten fordi hverken præsident Rouhani eller udenrigsminister Zarif har den fornødne magt i f t den øverste religiøse ledelse og c) han er ikke optimist hvad angår en aftale.

Der siges intet om vor anklagelserne om Irans skumle planer om atomvåben kommer fra tilbage i historien.

Indslaget indledes med Netanyahu der siger at verden ikke kan stole på Iran; det nævnes ikke at han på det groveste bevidst vildledte hele verden om Irans atomprogram fra FNs talerstol i 2012 – heller ikke at han truer Iran og at Israel har 200+ atomvåben.

Indslaget siger heller ikke noget om det militære styrkeforhold mellem de to lande (eller koalitionsmuligheder mod Iran i regionen) eller at Israel og Saudi-Arabien nu samarbejder om – om nødvendigt – at indlede krig mod Iran.

Intet om at USA konstant har truet Iran. Intet om kongressmedlemmer i USA som vil indføre nye sanktioner og dermed torpedere den vigtige aftale. Intet om det konkrete indhold i konflikten siden CIA/MI5’s kup imod den demokratisk valgte Dr. Mossadegh i 1953 mellem USA/Vesten/UK og Iran.

Og ingen spørgsmålstegn ved det retfærdige og humane i sanktioner, der kun rammer civile uskylige iranere, eller om det rimelige i at USA vil opretholde dem i et vist omfang også efter at en aftale måtte være indgået.

Interesting too?  Deadline om Syrien

Kun få kunne af indslaget få anden opfattelse – også selvom det netop ikke blev hamret ind men var ret subtielt – at Iran er en farlig stat som nok har velargumenterende repræsentanter men som alligevel er den skyldige, der skal bevise sin uskyld.

Tænk om redaktionen eller Adam Holm havde udtænkt på bare ét spørgsmål, der så sagen fra Irans side som f.eks: Kan Iran kan stole på Vesten?

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Help Netanyahu to come to his senses

Next Story

What the War on Terror Has Wrought: More terrorism

Latest from Danmark

%d