/

Clements trommesalsmalerier og konflikter med kun én part

Deadline om Ukraine 6. marts

Clements iscenesættelse: 7 mere eller mindre russofobiske deltagere, 4 andre. 8 mænd og 3 kvinder. 8-9 politiker eller politisk bundne, 2 forskere. Søren Pind den gennemgående deltager. Ingen socialdemokrat, ingen militær ekspertice, ingen Ruslandsekspert der kunne forklare – uden nødvendigvis at forsvare -Ruslands perspektiv.

Se teksten ved programintroduktionen: “VESTEN VS. PUTIN. På få dage har Putin stille og roligt fyldt den ukrainske halvø Krim med sine soldater. Er han i færd med at genrejse Sovjetunionen – 25 år efter murens fald? Og hvad skal svaret være fra USA, EU og NATO”?

At Ruslands politik kunne være et svar på USAs, EUs og NATOs politik falder ikke redaktionen ind, selvom udgangpunktet er de sidste 25 års udvikling siden Muren faldt. Er det virkelig for intellektuelt et spørgsmål?

Abonnér på mine og TFFs analyser – gratis og du kan altid nemt stoppe dem.

I dansk sikkerhedspolitisk debat er det helt gangbart at hævde at en konflikt kun handler om én part og kun har en part. Skyldsspørgsmålet er afgjort a priori. Al snak om helheder og om relationer – aktion og reaktion – er forbudt.

Bent Jensen fik 10 millioner til at studere den kolde krig. Han har kun skrevet om Sovjetunionen og dens relationer til Danmark. Det er muligvis interessant og kyndigt, men det har ikke et suk med forskning af den kolde krig at gøre. Ingen har påpeget dét!

Nettoresultat: 1) Grov nedvurdering af lyttere, seere og læsere, 2) Afskaffelse af mediers folkeoplysende rolle og alsidighedskrav samt 3) Legitimering af NATOs/Danmarks tidligere og fremtidige krige.

Interesting too?  Peace plan for Syria - first steps

Under Jugoslavienkrigene troede jeg at bunden var nået. Men vi er sunket dybere og dybere ned i fordummelse krig for krig.

Ledende medier er i dag sandsynligvis den største enkelt-barriere mod at forstå vor komplicere verden. Gør oprør!

Forlad disse medier, søg selv på nettet og rejs til de steder hvor det foregår. Du vil blive forbløffet over forskellene mellem den mediale virkelighed og virkelighedens virkelighed.

Det er “duellen” (Clement elsker ordet) og konfrontationen – to personer eller grupper mod hinanden.  Det er de hurtige, overfladiske debatknebs arena – kan ikke blive andet. Det er så ind i helvede politisk korrekt og forudsigeligt.

Det  er uden folkeoplysende værdi. Trommesalsmaleri uden egentlig kunstnerisk værdi.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

2 Comments

  1. Dejligt du var på hos Clement – men endnu bedre i dag på TV2 News hvor du fik reel taletid !!!
    Kh. Flemming Løvbjerg, Sorø .

  2. Tillykke med Debatten om Ukraine. Den var bedre end så mange andre, jeg har set om sikkerhed: Flere fortalere for besindighed og mod stereotype fjendebilleder end ellers. Jan Øberg, Camilla Bramsen og Pelle Dragsted kom klart igennem og supplerede hinanden godt. Clement var lydhør og saglig over for alle, det hele var mindre hektisk end før.
    kh, Else Hammerich

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Anders Fogh Rasmussen gør store intellektuelle fremskridt

Next Story

Enig med Kissinger

Latest from Mediekritik

%d