//

Freden, ikke krigen, er problematisk for pressefolk

En god og glad dag i København hele dagen fordi min bog – Forudsigelig Fiasko. Konflikten med Irak og Danmark Som Besættelsesmagt – udkommer, overmåde hyggelig reception på Tiderne Skifter med venner og familie.

Jeg giver en rækker interviewer til pressen og noterer at hver eneste journalist mindst én gang stillede spørgsmål af typen, “du siger i din bog….men hertil ville Fogh Rasmussen nok svare at…hvad siger du til dét?” eller “Tilhængerne af krigen mente jo…har de alligevel ikke fået lidt ret i dag?” eller “Er det ikke naivt at tro at man skulle kunne fjerne en diktator ved at snakke med ham…eller forhandler man virkelig med terrorister?”

Jeg kan sørme ikke huske at statsministeren eller nogen anden advokat for krigen og dens velsignelser er blevet spurgt hvad de siger til, at der findes højtstående kulturfolk, forskere og millioner af mennesker jorden rundt, der mente at der var alternativer til den skånselsløse invasion og besættelse af Irak. Ingen, der betvivlede at den ville lede til det modsatte af det, krigsmagerne angav som formålet og nok så sandsynligt må have troet på.

For at være legitim i Systemets øjne må den frie presse åbenbart stille spørgsmål, som spejler magtens perspektiv. Det kunne indebære at den ikke fremstår som helt så legitim i andre end Magtens og Systemets øjne.

Nå, det vidste man jo godt, morsomt at opleve det endnu engang. “Morsomt” – for på en glædelig dag som denne tager man jo lettere tingene med et smil …

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Freden ligger i krigens skygge

Next Story

Forudsigelig Fiasko – også for Maslows teori

Latest from Dansk udenrigspolitik

%d bloggers like this: