//

Freden, ikke krigen, er problematisk for pressefolk

En god og glad dag i K√łbenhavn hele dagen fordi min bog – Forudsigelig Fiasko. Konflikten med Irak og Danmark Som Bes√¶ttelsesmagt – udkommer, overm√•de hyggelig reception p√• Tiderne Skifter med venner og familie.

Jeg giver en r√¶kker interviewer til pressen og noterer at hver eneste journalist mindst √©n gang stillede sp√łrgsm√•l af typen, “du siger i din bog….men hertil ville Fogh Rasmussen nok svare at…hvad siger du til d√©t?” eller “Tilh√¶ngerne af krigen mente jo…har de alligevel ikke f√•et lidt ret i dag?” eller “Er det ikke naivt at tro at man skulle kunne fjerne en diktator ved at snakke med ham…eller forhandler man virkelig med terrorister?”

Jeg kan s√łrme ikke huske at statsministeren eller nogen anden advokat for krigen og dens velsignelser er blevet spurgt hvad de siger til, at der findes h√łjtst√•ende kulturfolk, forskere og millioner af mennesker jorden rundt, der mente at der var alternativer til den sk√•nselsl√łse invasion og bes√¶ttelse af Irak. Ingen, der betvivlede at den ville lede til det modsatte af det, krigsmagerne angav som form√•let og nok s√• sandsynligt m√• have troet p√•.

For at v√¶re legitim i Systemets √łjne m√• den frie presse √•benbart stille sp√łrgsm√•l, som spejler magtens perspektiv. Det kunne indeb√¶re at den ikke fremst√•r som helt s√• legitim i andre end Magtens og Systemets √łjne.

N√•, det vidste man jo godt, morsomt at opleve det endnu engang. “Morsomt” – for p√• en gl√¶delig dag som denne tager man jo lettere tingene med et smil …

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Freden ligger i krigens skygge

Next Story

Forudsigelig Fiasko Рogså for Maslows teori

Latest from Dansk udenrigspolitik

%d bloggers like this: