/

Foredrag om Ukraine og løsninger i Roskilde

Enhedslistens lokalafdeling har inbudt mig til at snakke om disse vigtige ting. Mens ledende partimedlemmer har angrebet mig på de sociale medier og gentaget løgne om mit besøg i 2016 i Syrien, så værdsætter jeg naturligvis at denne del af “Ø” gerne vil høre hvordan jeg ser på Ukraine-spørgsmålene.

Jeg blander mig naturligvis ikke i partiets indre diskussioner om sin politik. Du kan læse Enhedslistens politik omkring Ukraine og NATO hér. Men jeg allerede nu afsløre, at den kommer jeg med min baggrund ikke til at bekræfte, men heller ikke at diskutere.

Hvorom alting er, er det et offentligt møde, så kom hvis du kan.

Over hundrede deltagere – fra Enhedslisten og udenfor den. Masser af debatlyst og jeg er taknemmelig for alle venlige ord om min gerning. Det giver skam energi til at fortsætte. Tak for et fint arrangement!
Photo: Belinda Aref Ramochi
Interesting too?  Fredsforskning i Danmark?

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

2 Comments

  1. Koncentreret, klart, forståeligt og veldokumenteret foredrag. Levende stemning og stort engagement blandt de ca 150 deltagere.

    De efterfølgende spørgsmål fik god tid og affødte tankevækkende og konstruktive reflektioner. Alt dette pegede på den realitet at der sagtens kan findes løsninger på hovedkonflikten, som er imellem Nato og Rusland, herunder at Ukraine kan skånes for yderligere lidelser.

    Desværre er offentlighedens og ledernes fokus ikke løsninger, men krig. Som de uvidenhedens retningsløse frisvømmere de er, ligner det næsten en ny olympisk og tragisk disciplin, vanvidskørsel med alt for mange farlige hestekræfter og 280 km/t igennem storbyens indre gågader, hvor det eneste der opnås er smadrede og dræbte uskyldige. Deltagerne i dette morderiske og selvmoderiske væddeløb træder speederen i bund i jagten på guldet – og dem der siden træder op på podiet for at modtage præmier, har mistet al tiltro og værdig – og har udleveret sig selv uoprettligt i selvstændigt og kritisk tænkendes øjne.

    Håbet knytter sig til det store tavse flertal, som finder begivenhederne uacceptable, og som langsomt, men sikkert, er ved at vågne op.

    Aftenens foredrag burde være filmet og lagt ud på internettet, så mange kunne få glæde af det. Tak for en inspirerende og livsbekræftende aften, der bestyrker håbet om at det godt kan lade sig gøre at skabe en mere konstruktiv sameksistens blandt alverdens folk og nationer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Anders Fogh Rasmussen mener at atomvåben og destruktion af Rusland er en mulighed og dét har han og TV2 ingen problemer med – Nu med efterfølgende brevveksling

Next Story

Frihedsbrevets og Jyllands-Postens interesse for mig i Russia Today

Latest from Dansk udenrigspolitik

%d