Tale ved Fredsvagtens 6666 dage

30. januar 2020

Jeg har den st√łrste respekt og beundring for Fredsvagten og dens utroligt vedholdende arbejde for fred. Den har i 6666 dage st√•et foran Christiansborg og v√¶ret tilg√¶ngelig for enhver forbipasserende, inklusive Folketingets medlemmer.

Den har sagt ordet “fred” hver eneste dag i godt 18 √•r – i kulde og varme, frost, regn og solskin – til enhver, der syntes at fred m√•ske alligevel ikke var s√• irrelevant som dem inde bag murene synes at mene.

Den har protesteret imod – ikke Danmarks aktive udenrigs- og sikkerhedspolitik men mod denne politiks systematiske militarisme, interventionisme og krigsdeltagelse, der er mere i USA/NATOs tjeneste end i Danmarks.

Da Fredsvagten bad mig om at komme og sige lidt p√• denne festdag svarede jeg derfor omg√•ende ja – med gl√¶de og √¶re, for det er en √¶re at m√łdes med s√•dan en samling g√¶ve, retskafne og idealistiske danskere hvis engagement er vanvittigt imponerende fordi det er √¶gte, dybt og bredt mod alle tidens odds.

Tak til Fredsvagten, hjerteligt tillykke – og … vi bliver ved om s√• 6666 dage til !

Her er så hvad jeg sagde:

18. januar 2020

Her et udpluk af andre levende billeder om og med Fredsvagten igennem de 18 år.

Og sådan hér begyndte det hele, fortæller Bo Richardt.

Interesting too?  Debat med Pelle Dragsted, Enhedslisten, om milit√¶rtransporten til Irak og kurderne

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.