///

Tale ved Fredsvagtens 6666 dage

30. januar 2020

Jeg har den største respekt og beundring for Fredsvagten og dens utroligt vedholdende arbejde for fred. Den har i 6666 dage stået foran Christiansborg og været tilgængelig for enhver forbipasserende, inklusive Folketingets medlemmer.

Den har sagt ordet “fred” hver eneste dag i godt 18 år – i kulde og varme, frost, regn og solskin – til enhver, der syntes at fred måske alligevel ikke var så irrelevant som dem inde bag murene synes at mene.

Den har protesteret imod – ikke Danmarks aktive udenrigs- og sikkerhedspolitik men mod denne politiks systematiske militarisme, interventionisme og krigsdeltagelse, der er mere i USA/NATOs tjeneste end i Danmarks.

Da Fredsvagten bad mig om at komme og sige lidt på denne festdag svarede jeg derfor omgående ja – med glæde og ære, for det er en ære at mødes med sådan en samling gæve, retskafne og idealistiske danskere hvis engagement er vanvittigt imponerende fordi det er ægte, dybt og bredt mod alle tidens odds.

Tak til Fredsvagten, hjerteligt tillykke – og … vi bliver ved om så 6666 dage til !

Her er så hvad jeg sagde:

18. januar 2020

Her et udpluk af andre levende billeder om og med Fredsvagten igennem de 18 år.

Og sådan hér begyndte det hele, fortæller Bo Richardt.

Interesting too?  Identitet, inkvisition, intellektualitet og idioti

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Jyllands-Posten dumsmarte corona-flag

Next Story

Krasniks Kina karikatur

Latest from Danmark

%d