Hvem krænker svensk territorium?

Jo, det g√łr Danmark mere end noget andet land: 14 gange 2016-2018, mod Ruslands 3 og USAs 7 og andre NATO-landes 25.

Sveriges Television, SVT, kunne sidst i 2018 fortælle at i årene 2016, 2017 og 2018 var Sveriges territorium blevet krænket 49 gange. Statistikken siges at komme fra Försvarsmakten og langt de fleste handler om fejlnavigering.

SVT skriver bl.a. at:

√Ėverstel√∂jtnant Stefan Wilson √§r chef f√∂r taktikavdelningen p√• F√∂rsvarsh√∂gskolan. Han √§r inte f√∂rv√•nad √∂ver att Ryssland bara st√•r f√∂r en br√•kdel av √∂vertr√§delserna under tre √•r.
РDet är en vanlig missuppfattning att Ryssland skulle stå bakom de flesta överträdelserna.

Det er jo prisv√¶rdigt at det svenske milit√¶re system selv publicerer tal, der – og d√©t er interessant – underminere mediernes mere eller mindre konstante selektive information til borgerne. For hvad h√łrer vi d√©r?

Vi h√łrer udelukkende at/n√•r Rusland kr√¶nker Danmark og Sverige. Og hvad er fakta for Sveriges vedkommende?

At Rusland står for 3 af de 49 krænkelser i de nævnte år. Og at Danmark er det land, der mest frekvent krænker Sverige territorium Рnemlig hele 14 gange i den samme periode. Baggrunden herfor finder du på SVT hér.

Jeg tager det op nu fordi Berlingske Tidende lige har fortalt os noget om dette. Og s√• skal vi takke Enhedslistens S√łren S√łndergaard for at have f√•et forsvarsminister Hjort Frederiksen til at freml√¶gge fakta, der stort set modbeviser hans egne udsagn om hvor farligt Rusland er – en slags stadig kr√¶nkelse af virkeligheden.

Dog fremg√•r det af forsvarsministerens svar til S√łndergaard at Danmark har kr√¶nket Sveriges 9 gange i de sidste 3 √•r. Sp√łjst nok er der jo procentuelt en nok s√• stor forskel p√• 9 og 14 – eller hur? M√•ske har Hjort Frederiksen endnu et par indr√łmmelser at komme med hvis han bliver presset? Men lad det ligge.

Interesting too?  NATO outdated - Abolish war

If√łlge Danmark og Sveriges officielle kilder er Danmark alts√• det land, der oftest kr√¶nker svensk luftterritorium. Af de √łvrige 35 kr√¶nkelser er kun 3 Ruslands og s√• tillader jeg at g√¶tte p√• at resten er NATO-lande – hvad Berlingske Tidende da ogs√• antyder:

“Ud over Danmark er det med syv kr√¶nkelser de seneste tre √•r is√¶r USA, der uretm√¶ssigt flyver ind i de svenske luftlag.
Derudover er ogs√• nationer som Norge, Tyskland, Frankrig, Tyrkiet og Portugal noteret for at have kr√¶nket svensk luftrum siden 2016.”

Hvor er det interessant – og bedr√łveligt – at medieverdenen k√łrer sin egen (eller nogens) propagandal√łb ved til stadighed kun at fort√¶lle os om russiske kr√¶nkninger de f√• gange de sker. Det er en slags fake. Og at de underlader at fort√¶lle os om NATOs mange gang flere kr√¶nkelser – hvilket er det langt v√¶rre omission eller alts√• udeladelse.

Hvis disse medier ikke bare er ukyndige og dovne så må der være nogen РNATO-lande? Рder subtilt påvirker dem. Det kan jo ikke år efter år bare være tilfældigheder?

Heller ikke – som jeg har skrevet for nylig h√©r p√• bloggen – at vi for eksempel aldrig h√łrer at de danske milit√¶re udgifter per indbygger er betydeligt h√łjere end de sammenlignelige russiske per capita udgifter. Hver dansker betaler US$ 662 per √•r til milit√¶ret, hver russer US$ 450.

Man kan bare beklage at fakta ikke l√¶ngere spiller den rolle de burde, at fagkundskab p√• dette omr√•de er r√łget ud af medierne og at de fleste ikke l√¶ngere l√¶ser de lidt l√¶ngere, sammenh√¶ngende fremstillinger af disse – nok s√• v√¶sentlige – ting.

Interesting too?  Hjort Frederiksens Danmark og Honeckers √ėsttyskland

Og g√łr man ikke det bliver man snydt – og prakket endnu flere t√•belig kampfly og endnu h√łjere milit√¶rudgifter p√•.

Fake og udeladelse om disse ting skal afsl√łres s√•l√¶nge fjollede tal bliver ved med at d√¶kke over det faktum at Rusland ikke er en virkelig, men opfundet, strussel.

Jeg vil fortsætte med at bidrage dertil så meget jeg nu kan indimellem andre vigtige opgaver.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.