/////

Hvem krænker svensk territorium?

Jo, det g√łr Danmark mere end noget andet land: 14 gange 2016-2018, mod Ruslands 3 og USAs 7 og andre NATO-landes 25.

Sveriges Television, SVT, kunne sidst i 2018 fortælle at i årene 2016, 2017 og 2018 var Sveriges territorium blevet krænket 49 gange. Statistikken siges at komme fra Försvarsmakten og langt de fleste handler om fejlnavigering.

SVT skriver bl.a. at:

√Ėverstel√∂jtnant Stefan Wilson √§r chef f√∂r taktikavdelningen p√• F√∂rsvarsh√∂gskolan. Han √§r inte f√∂rv√•nad √∂ver att Ryssland bara st√•r f√∂r en br√•kdel av √∂vertr√§delserna under tre √•r.
РDet är en vanlig missuppfattning att Ryssland skulle stå bakom de flesta överträdelserna.

Det er jo prisv√¶rdigt at det svenske milit√¶re system selv publicerer tal, der – og d√©t er interessant – underminere mediernes mere eller mindre konstante selektive information til borgerne. For hvad h√łrer vi d√©r?

Vi h√łrer udelukkende at/n√•r Rusland kr√¶nker Danmark og Sverige. Og hvad er fakta for Sveriges vedkommende?

At Rusland står for 3 af de 49 krænkelser i de nævnte år. Og at Danmark er det land, der mest frekvent krænker Sverige territorium Рnemlig hele 14 gange i den samme periode. Baggrunden herfor finder du på SVT hér.

Jeg tager det op nu fordi Berlingske Tidende lige har fortalt os noget om dette. Og s√• skal vi takke Enhedslistens S√łren S√łndergaard for at have f√•et forsvarsminister Hjort Frederiksen til at freml√¶gge fakta, der stort set modbeviser hans egne udsagn om hvor farligt Rusland er – en slags stadig kr√¶nkelse af virkeligheden.

Dog fremg√•r det af forsvarsministerens svar til S√łndergaard at Danmark har kr√¶nket Sveriges 9 gange i de sidste 3 √•r. Sp√łjst nok er der jo procentuelt en nok s√• stor forskel p√• 9 og 14 – eller hur? M√•ske har Hjort Frederiksen endnu et par indr√łmmelser at komme med hvis han bliver presset? Men lad det ligge.

Interesting too?  Godt at danske soldater beskyttes mod verdens ondskab

If√łlge Danmark og Sveriges officielle kilder er Danmark alts√• det land, der oftest kr√¶nker svensk luftterritorium. Af de √łvrige 35 kr√¶nkelser er kun 3 Ruslands og s√• tillader jeg at g√¶tte p√• at resten er NATO-lande – hvad Berlingske Tidende da ogs√• antyder:

“Ud over Danmark er det med syv kr√¶nkelser de seneste tre √•r is√¶r USA, der uretm√¶ssigt flyver ind i de svenske luftlag.
Derudover er ogs√• nationer som Norge, Tyskland, Frankrig, Tyrkiet og Portugal noteret for at have kr√¶nket svensk luftrum siden 2016.”

Hvor er det interessant – og bedr√łveligt – at medieverdenen k√łrer sin egen (eller nogens) propagandal√łb ved til stadighed kun at fort√¶lle os om russiske kr√¶nkninger de f√• gange de sker. Det er en slags fake. Og at de underlader at fort√¶lle os om NATOs mange gang flere kr√¶nkelser – hvilket er det langt v√¶rre omission eller alts√• udeladelse.

Hvis disse medier ikke bare er ukyndige og dovne så må der være nogen РNATO-lande? Рder subtilt påvirker dem. Det kan jo ikke år efter år bare være tilfældigheder?

Heller ikke – som jeg har skrevet for nylig h√©r p√• bloggen – at vi for eksempel aldrig h√łrer at de danske milit√¶re udgifter per indbygger er betydeligt h√łjere end de sammenlignelige russiske per capita udgifter. Hver dansker betaler US$ 662 per √•r til milit√¶ret, hver russer US$ 450.

Man kan bare beklage at fakta ikke l√¶ngere spiller den rolle de burde, at fagkundskab p√• dette omr√•de er r√łget ud af medierne og at de fleste ikke l√¶ngere l√¶ser de lidt l√¶ngere, sammenh√¶ngende fremstillinger af disse – nok s√• v√¶sentlige – ting.

Interesting too?  Kosovo idag og Politiken dengang & idag

Og g√łr man ikke det bliver man snydt – og prakket endnu flere t√•belig kampfly og endnu h√łjere milit√¶rudgifter p√•.

Fake og udeladelse om disse ting skal afsl√łres s√•l√¶nge fjollede tal bliver ved med at d√¶kke over det faktum at Rusland ikke er en virkelig, men opfundet, strussel.

Jeg vil fortsætte med at bidrage dertil så meget jeg nu kan indimellem andre vigtige opgaver.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Denmark’s Prime Minister admires a killing soldier’s simplistic view of good and evil

Next Story

Stop USAs fortsatte √łkonomiske terror mod Irans folk

Latest from Dansk udenrigspolitik

%d bloggers like this: