///////

Iran respekterer atomaftalen – USA gør det ikke

11. februar 2019

Idag er det 40 år siden millioner af iranere med sine demonstrationer afsatte Shahen af Iran og den islamiske revolution overtog magten. Det kan man have mange meninger om – og derfor har TFF idag udsendt en analyse af Dr. Farhang JahanpourIran At Crossroads On 40th Anniversary of Its Islamic Revolution.

Vi gør også opmærksom på en serie på 10 artikler af Jahanpour fra efterået 2018 – Not Iran Too!

Selv sad jeg for nogle dage siden på Iran’s PressTV og kommenterede det faktum at det er Iran, der til punkt og prikke har overholdt den aftale om atomteknologi (JCPOA) som det og medlemmerne af FNs Sikkerhedsråd plus Tyskland underskrev i juli 2015.

Du kan se samtalen om dette med en tidligere atominspektør hér (videon ligger også i artiklen):

Denne aftale blev stadfæstet i en resolution fra Sikkerhedsrådet og da USA bare trak sig ud af aftalen sidste år var det derfor et klokkerent brud på folkeretten.

Det er vestlige medier, forskere og kommentatorer ikke netop faldet over sine ben for at fortælle os. Derimod videregiver de alt hvad USA siger og hævder, alle dets trusler og anklagelser – stort set uden mindste interesse for hvordan den konflikt ser ud med iranske øjne og uden et simpelt hensyn til retfærdighed og David-Goliath-dimensionen i forholdet mellem de to.

USAs evige indblanding i iranske indre anliggender siden det CIA-ledede kup i 1953 er der næppe mange danskere, der véd noget om.

USA, der jo mener at det er rimeligt at:
• true Iran med krig;
• lægge nogle af historiens mest brutale sanktioner ned over landet (og tvinge endog allierede til at følge disse sanktioner, de såkaldte “sekundærsanktioner, og dermed bidrage til de iranske borgeres fortsatte lidelse, til den iranske elites korruption og forsvage oppositionen som man så gerne vil hjælpe;
• demonisere og lyve mere eller mindre konstant om Iran, dets politik og hensigter…

  • opretholder et militært budget på noget i retning af US $ 716 for 2018 mens Irans ligger på omkring US $ 14 og mener at Iran truer USA og hele den vestlige verden. (Til USAs militære udgifter skal naturligvis lægges de øvrige 28 NATO-landes).
Interesting too?  USA - den skamløse kriger

USA militærudgifter alene er altså 51 gange så store som Irans! Men det forhindrer ikke danske politikere, medier og forskere fra støtte det urimelige udsagn om at Iran er en trussel for vestverden eller hele verden.

Een metode er at undlade at nævne enkle fakta som disse direkte. En anden er at aldrig stille tvivl ved eller kritisere USAs politik.

Det er den slags enkel kundskab – fakta – der forties og det er ét af tonsvis af eksempler på hvorfor jeg i årevis har hævdet at fake ikke er noget nyt – det er bare mere sofistikeret og omfattende end førhen – men omission (udeladelse) er er og dét er langt lang værre fra et folkeoplysende synsvinkel.

Husk hver gang du læser om international politik i vore medier at spørge dig selv: Hvilken information ville jeg også gerne have haft for rigtigt at forstå det hér? Hvorfor fik jeg ikke dén vinkel? Hvorfor hørte jeg ikke den sides synspunkter? Hvilke nyhedskilder blev ikke brugt i artiklen eller indslaget.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Peace illiteracy

Next Story

Godt nyt fra Kina – og fornem folkeoplysning

Latest from Atomvåben

Nej till NATO!

“Nej till NATO” är en svensk folkrörelse, som du bör känna till om du har det

%d bloggers like this: