///////

Iran respekterer atomaftalen – USA g√łr det ikke

11. februar 2019

Idag er det 40 år siden millioner af iranere med sine demonstrationer afsatte Shahen af Iran og den islamiske revolution overtog magten. Det kan man have mange meninger om Рog derfor har TFF idag udsendt en analyse af Dr. Farhang JahanpourIran At Crossroads On 40th Anniversary of Its Islamic Revolution.

Vi g√łr ogs√• opm√¶rksom p√• en serie p√• 10 artikler af Jahanpour fra efter√•et 2018 – Not Iran Too!

Selv sad jeg for nogle dage siden p√• Iran’s PressTV og kommenterede det faktum at det er Iran, der til punkt og prikke har overholdt den aftale om atomteknologi (JCPOA) som det og medlemmerne af FNs Sikkerhedsr√•d plus Tyskland underskrev i juli 2015.

Du kan se samtalen om dette med en tidligere atominspekt√łr h√©r (videon ligger ogs√• i artiklen):

Denne aftale blev stadfæstet i en resolution fra Sikkerhedsrådet og da USA bare trak sig ud af aftalen sidste år var det derfor et klokkerent brud på folkeretten.

Det er vestlige medier, forskere og kommentatorer ikke netop faldet over sine ben for at fort√¶lle os. Derimod videregiver de alt hvad USA siger og h√¶vder, alle dets trusler og anklagelser – stort set uden mindste interesse for hvordan den konflikt ser ud med iranske √łjne og uden et simpelt hensyn til retf√¶rdighed og David-Goliath-dimensionen i forholdet mellem de to.

USAs evige indblanding i iranske indre anliggender siden det CIA-ledede kup i 1953 er der næppe mange danskere, der véd noget om.

USA, der jo mener at det er rimeligt at:
‚ÄĘ true Iran med krig;
‚ÄĘ l√¶gge nogle af historiens mest brutale sanktioner ned over landet (og tvinge endog allierede til at f√łlge disse sanktioner, de s√•kaldte “sekund√¶rsanktioner, og dermed bidrage til de iranske borgeres fortsatte lidelse, til den iranske elites korruption og forsvage oppositionen som man s√• gerne vil hj√¶lpe;
‚ÄĘ demonisere og lyve mere eller mindre konstant om Iran, dets politik og hensigter…

  • opretholder et milit√¶rt budget p√• noget i retning af US $ 716 for 2018 mens Irans ligger p√• omkring US $ 14 og mener at Iran truer USA og hele den vestlige verden. (Til USAs milit√¶re udgifter skal naturligvis l√¶gges de √łvrige 28 NATO-landes).
Interesting too?  Politiken er ikke s√• god til det d√©r med Israel

USA milit√¶rudgifter alene er alts√• 51 gange s√• store som Irans! Men det forhindrer ikke danske politikere, medier og forskere fra st√łtte det urimelige udsagn om at Iran er en trussel for vestverden eller hele verden.

Een metode er at undlade at nævne enkle fakta som disse direkte. En anden er at aldrig stille tvivl ved eller kritisere USAs politik.

Det er den slags enkel kundskab – fakta – der forties og det er √©t af tonsvis af eksempler p√• hvorfor jeg i √•revis har h√¶vdet at fake ikke er noget nyt – det er bare mere sofistikeret og omfattende end f√łrhen – men omission (udeladelse) er er og d√©t er langt lang v√¶rre fra et folkeoplysende synsvinkel.

Husk hver gang du l√¶ser om international politik i vore medier at sp√łrge dig selv: Hvilken information ville jeg ogs√• gerne have haft for rigtigt at forst√• det h√©r? Hvorfor fik jeg ikke d√©n vinkel? Hvorfor h√łrte jeg ikke den sides synspunkter? Hvilke nyhedskilder blev ikke brugt i artiklen eller indslaget.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Peace illiteracy

Next Story

Godt nyt fra Kina – og fornem folkeoplysning

Latest from Atomvåben

Nej till NATO!

“Nej till NATO” √§r en svensk folkr√∂relse, som du b√∂r k√§nna till om du har det

%d bloggers like this: