/

Godt nyt fra Kina – og fornem folkeoplysning


A teacher in China in 198

12. februar 2019

Venskabforbundet Danmark-Kina, VDK, har netop udsendt endnu et nummer af sit righoldige tidsskrift DanmarKina.

Man kan sige at det er et specielt vigtigt nummer fordi det jo i december 2018 var 40 √•r siden Kina gennem Deng Xiaoping forkyndte at man nu indf√łrte den √•bne d√łrs politik, eller √Öbningspolitikken. Bertil Heurlin har skrevet meget fint om denne enorme og meget positive forandring.

N√•r jeg n√¶vner det i denne lille post har det ogs√• at g√łre med at jeg selv har givet et par besyv med, dels to artikler, dels collagen p√• forsiden.

Det er nemlig s√•dan at tidsskriftets redakt√łr og ildsj√¶l er min ven Julie Brink. Hende har jeg meget at takke for, is√¶r at jeg i 1983 kom med p√• en danske delegationsrejse med hende som leder – og tog en del billeder, som man kan se h√©r.

Desuden var det p√• denne rejse at jeg traf s√• mange vidunderlige danskere, som har v√¶ret mine venner lige siden – men is√¶r √©n, nemlig min mentor i fotografi, Viggo Rivad, hvis hjemmeside jeg har haft √¶ren og forn√łjelsen at skabe.

Naturligvis – kan man sige – br√łd danske politikere og medier sig ikke det mindste om dette for Kina og menneskeheden ekstremt vigtige 40-√•rs jubil√¶um.

Og det siger meget om Vestverdens navlebeskuende holdning i dag, dens dybe krise og lige så dybe angst for at se de reelle udfordringer Рfor slet ikke at tale om at indse at der foregår noget mere positivt ude i verden end i dens egen kreds.

Interesting too?  Humans in liberated Aleppo

Her er DanmarKina – god l√¶seforn√łjelse!


JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Iran respekterer atomaftalen – USA g√łr det ikke

Next Story

Of course, they deceive you

Latest from Kina

%d bloggers like this: