/

Godt nyt fra Kina – og fornem folkeoplysning


A teacher in China in 198

12. februar 2019

Venskabforbundet Danmark-Kina, VDK, har netop udsendt endnu et nummer af sit righoldige tidsskrift DanmarKina.

Man kan sige at det er et specielt vigtigt nummer fordi det jo i december 2018 var 40 år siden Kina gennem Deng Xiaoping forkyndte at man nu indførte den åbne dørs politik, eller Åbningspolitikken. Bertil Heurlin har skrevet meget fint om denne enorme og meget positive forandring.

Når jeg nævner det i denne lille post har det også at gøre med at jeg selv har givet et par besyv med, dels to artikler, dels collagen på forsiden.

Det er nemlig sådan at tidsskriftets redaktør og ildsjæl er min ven Julie Brink. Hende har jeg meget at takke for, især at jeg i 1983 kom med på en danske delegationsrejse med hende som leder – og tog en del billeder, som man kan se hér.

Desuden var det på denne rejse at jeg traf så mange vidunderlige danskere, som har været mine venner lige siden – men især én, nemlig min mentor i fotografi, Viggo Rivad, hvis hjemmeside jeg har haft æren og fornøjelsen at skabe.

Naturligvis – kan man sige – brød danske politikere og medier sig ikke det mindste om dette for Kina og menneskeheden ekstremt vigtige 40-års jubilæum.

Og det siger meget om Vestverdens navlebeskuende holdning i dag, dens dybe krise og lige så dybe angst for at se de reelle udfordringer – for slet ikke at tale om at indse at der foregår noget mere positivt ude i verden end i dens egen kreds.

Interesting too?  Dagbladet Politiken - Kina-blamer

Her er DanmarKina – god læsefornøjelse!


JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Iran respekterer atomaftalen – USA gør det ikke

Next Story

Of course, they deceive you

Latest from Kina

%d bloggers like this: