/

Folkets Nobelpris

Det er jo bare helt vidunderligt: At få den nyinstiftede Folkets Nobelpris af Nordens bedste fredsbevægelse РFredsrörelsen på Orust!

P√• den ene side er den en bel√łnning for det arbejde TFF og jeg selv har gjort – i n√¶rt samarbejde med Fredrik Heffermehl, den norske jurist og fredsforf√¶gter, der har udgivet Nobels Vilje –  siden 2007 for at skabe international debat om de h√łjst m√¶rkelige beslutninger, den norske Nobelkommitte har foretaget de sidste √•r, nemlig at give prisen til mennesker der ofte ikke bare ikke har gjort noget for freden men – helt i strid med Alfred Nobels testamente – er krigs- og ikke fredsforf√¶gtere, som han kaldte dem i sit testamente.

Alt dette blev diskuteret p√• det seminar man kan l√¶se om p√• den f√łrste l√¶nke ovenfor.

P√• den anden side er det naturligvis en p√•sk√łnnelse for det arbejde som Den Transnationale Stiftelse for Freds- og Fremtidsforskning, TFF, har udf√łrt siden januar 1986. For prisen gik ikke, som det har st√•et h√©r og d√©r, til mig men til stiftelsen og dets stiftere, som alts√• er min kone Christina Sp√§nnar og jeg selv.

Med prisen fulgte et tankev√¶kkende digt af Ola Friholt (der ogs√• er poet og maler) og et smukt dokument, men desuden en gedigen (vel 15-18 kilo) sort granitsten med de smukke ord p√• og et billede ingraveret af Gandhi og “Fred √§r v√§gen” (som man ogs√• kan se p√• det f√łrste link).

Med prisen f√łlger derimod ikke – som nogen  tror – nogle penge. Men den dybe gl√¶de best√•r i at denne pris deles ud i overensstemmelse med Nobels klare og fremsynede intention og bestemmes af mennesker p√• en lille √ł, der virkeligt v√©d hvad fred er og selv har arbejdet for den i √•rtier.

Interesting too?  Interview with RT International

Tusind tak k√¶re, k√¶re venner fra os alle p√• TFF. Vi lover at holde dampen oppe. P√• v√§gen…

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Deadline om Syrien

Next Story

Det er denne organisation, jeg er stolt af

Latest from Fred

%d bloggers like this: