/////

Obama i Sverige Рfinns det annat och andra att minnas än judarna?

Nej det blir ett gemensamt svenskt-amerikanskt PR event.

Dag Hammarskjöld till exempel? Nej det kan man inte för hans hus i Backåkra är stängt på andra året och man kan inte upphitta 5 fjuttiga miljoner för att renovera det, inte heller hos UD.

Olof Palme Рusch nejdå, hans fredsarbete var ju alltför radikalt Рjag menar: att kritisera USA för Vietnam-kriget!

Skulle Obama kunna besöka en moské, träffa människor från Afghanistan, Irak, Libyen, Palestina, Somalia etc. som har kommit till Sverige pga av hans lands imperialism och militarism? Be om förlåtelse för sitt lands ständiga angrepp på muslimska länder?

Var säker på att det officiella Sverige kommer att buga hela vägen runt och att det inte ställs en enda kritisk fråga till ledaren för samtidens mest militaristiska och krigförande land. Inte heller nu när vi vet att han kommer att starta ett krig mot Syrien.

Jag anser att politiskt betonat uppm√§rksamhet f√∂r m√§nskligt lidande – allts√• uppdelningen i v√§rdiga/utvalda offer och ov√§rdiga/gl√∂mda offer √§r vidrig. Fr√•n en annan synvinkel  har jag just skrivit en text om detta.

Vi kan lägga till drygt 20 miljoner döda ryssar, sisådär 100 000 som dör på klotet varje dag av brist på det mest basala. I Irak dödade västvärlden över en miljon människor och vi är på gång med ett folkmord på Iran Рom det får hålla på några år till. När ska dessa människors lidande Рeller Palestina Рfå vår uppmärksamhet Рtillsammans med judarna inte i stället?

Väl, Zeitgeist anno 2013. I Sverige. Det Sverige som en gång i tiden vågade stå upp för någonting.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Sådan opererer TV2News Рbare så du véd det

Next Story

Syrien – hvad kunne v√¶re gjort og hvad kan stadig g√łres?

Latest from Fred

%d bloggers like this: