Statsminister Fogh Rasmussen er en sikkerhedsrisiko for Danmark

I Politiken for 9. marts g√łr Per Folkver, dagbladet fotochef, nogle interessante betragtninger om et fotografi af N. Ghanbari fra Associated Press Photo. Det drejer sig om statsministerparrets ‚ÄĚprivate‚ÄĚ bes√łg hos George Bush og frue den 29. februar og 1. marts i √•r.

[White House photo by Shealah Craighead.]

(Ved bes√łget i 2006 havde de ogs√• deres s√łn og svigerdatter med).

Alle er i afslappet påklædning, mændene i midten i næsten identiske cowboybukser og blå skjorte. Læg mærke til at de holder hinanden om skuldrene og står foran en militær helikopter.

Det er lutter smil og, som Folkver siger, det ser ligesom ikke ud som fire individer, snarere som √©n samlet organisme, og han forts√¶tter ‚ÄĚDen fornemmelse af kollektiv orgasme, man f√•r, n√•r man ser dette billede, giver bestemt mening, n√•r man har l√¶st vores statsministers udtalelser om hans n√¶segrus beundring for Bush. Derfor er det for √©n gangs skyld p√• sin plads at dementere udsagnet om, at et fotografi altid lyver. For dette billede taler desv√¶rre alt for sandt.‚ÄĚ

P√• et andet ‚Äď hel-komisk ‚Äď billede er de to ude i skoven p√• mountain-bikes.

P√• et andet billede ser man Bush og Fogh bagfra idet Bush med et k√¶rligt blik l√¶gger armen om Foghs skulder som om han ville sige ‚ÄĚDu er sgu en rigtig kammerat, jeg er stolt af at v√¶re din ven‚ÄĚ. Og udover Danmark er det jo kun i Kosovo og Albanien, Bush betragtes som en n√¶r ven.

Det er blevet kaldt et privat bes√łg. Vel, fort√¶l mig hvem dine venner er og jeg skal sige dig lidt om hvem du er.

Og s√• ‚Äď alligevel ikke. De gav en pressekonference og statsministeren lod sig interviewe om hvor herlig hans ven Bush er ‚Äď n√•r man s√•dan l√¶rer ham at kende lige s√• godt som han nu g√łr, osv. Endvidere satte Det Hvide Hus alts√• bes√łget p√• sin hjemmeside med disse og andre fotografier, der taler sit endog meget tydelige sprog om n√¶rt venskab og – i hvert for den enes vedkommende – gr√¶nsel√łs benovelse.

Der skal nok v√¶re nogen rundt om i verden, der kigger n√łjere p√• disse officielt ikke-officielle billeder med deres touch af alt d√©t, der r√¶kker s√• uendeligt meget l√¶ngere end de n√łdvendige m√łder mellem politikere. Det er Fogh og Bush, familierne, der m√łdes ‚Äď ikke pr√¶sidenten og statsministeren. Det er intimt og udstr√•ler en for s√• vidt √¶gte sympati. Gad vide om det er begyndelsen til Fogh Rasmussens rolle som NATO‚Äôs General-Sekret√¶r?

Interesting too?  DR krigslegitimerende journalistik og Fogh Rasmussens krigshets

Om Bush kan meget siges men nok s√• vigtigt at han er formentlig den mest hadede ‚Äď antal mennesker p√• kloden x intensitet ‚Äď statsmand i dagens verden. Han er indiskutabelt en af samtidens st√łrste (ikke d√łmte) krigsforbrydere, tilh√¶nger af d√łdsstraf og tortur, og han er kristen fundamentalist og en mislykket figur tidligere i livet og som pr√¶sident. Og alts√• Danmarks statsministers n√¶re ven.

Fogh Rasmussen udtaler sig gentagne gange til amerikansk og dansk presse. Det g√łr vi jo ikke n√•r vi bes√łger en god ven, vel?

I den rolle er han Danmarks repr√¶sentant ‚Äď og hvad enten han nu selv ser det s√•dan eller ikke, s√• vil verden se Danmarks statsminister som Bush‚Äôs str√•lende, beundrende ven.

Verden v√©d at Danmark under Fogh Rasmussen har opf√łrt sig som en b√łllestat, pr√¶cis som storebror over there. Her kan man t√¶nke p√• hvorledes regeringen under Foghs ledelse har fors√łgt at kn√¶gte Danmarks velrenommerede Center for Menneskerettigheder, har nedlagt fredsforskningen og topstyret den udenrigspolitiske forskning ‚Äď og det er ikke s√• ligegyldigt som det lyder n√•r man fors√łger at kv√¶le intellektuelle og andre kritikere ‚Äď ogs√• i f.eks. Danmarks Radio.

For der er er jo et m√łnster: Ikke bare er der ikke noget at komme efter ‚Äď der skal helst heller ikke v√¶re ngen der kan komme efter noget…

Millioner ude i verden har formentlig et billede af Danmark som et land, der er ekstremt fremmedfjendsk, som skaber den ene Mohammed-krise efter den anden, som f√łlger USA og NATO i tykt og tyndt, som bomber Afghanistan og i godt 4 √•r har v√¶ret bes√¶ttelsesmagt i Irak. De vil mene, at Danmark og Fogh Rasmussen m√• p√•tage sig et moralsk medansvar for 13 √•rs sanktioner, der dr√¶bte omkring 1 million uskyldige irakere (om end under Nyrup Rasmussen), mange hundredtusinders d√łd som f√łlge af krigen i Irak samt for at over 4 millioner irakere har forladt deres hjem.

Interesting too?  War without remorse: A callous tweet about a tasteless celebration

Disse ting er ul√łseligt forbundet med den specielt bestialske amerikanske udenrigspolitik, der er signeret af Bush og hans n√¶rmeste forbrydere, Donald Rumsfeld (som har dekoreret vores forsvarsminister), Dick Cheney, Condoleezza Rice, Colin Powell for nu at n√¶vne nogle af Bush-banden.

S√¶t nu at der sker et terror-angreb p√• Danmark. Er der virkelig nogen, der tror at et s√•dant angreb ikke vil have det mindste at g√łre med nogle af ovenst√•ende faktorer og statsministerens ganske un√łdvendige, officielle venskab sig med Bush?

Er der nogen, der overvejer ‚Äď f.eks i Efterretningstjenesten og i kredse, der forsker i terrorismen ‚Äď i hvilket omfang risikoen for et s√•dant angreb p√• Danmark √łges i og med at statsministeren b√•de m√• tage ansvaret for internationale krigsforbrydelser og omfavner den for √łjeblikket indiskutabelt st√łrste krigsforbryder og globale hadobjekt?

Jeg vil tillade mig den p√•stand at statsminister Fogh Rasmussen er en sikkerhedsrisiko for Danmark. Hans politik og personlige venskab med George W. Bush tr√¶kker desuden Danmark ned i et moralsk og folkeretsligt s√łle. Statsmands-dumhed √† la Himalaya!

Denne politik og billeder som ovenst√•ende vil kaste en lang og m√łrk skygge ind over Danmark n√•r fremtidens historikere skal beskrive hvad der egentlig skete i disse √•r.

Det er trist – men forbl√łffer n√¶ppe – at statsministerens gentagne bes√łg hos Bush ikke v√¶kker n√¶vnev√¶rdig debat hos oppositionen eller opm√¶rksomhed som netop en sikkerhedsrisiko i vore medier. For dette venskab er ikke privat, det er i enhver henseende politisk og som s√•dan alles og ikke Anders‚Äô og Anne-Mette‚Äôs private sag.

# 1201

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Kernevåben er uforenelige med demokrati

Next Story

Gyldne tider for dansk v√•benindustri…som forudsagt

Latest from Danmark

%d bloggers like this: