//

TV-Avisen – NATOs markedsføringsafdeling

Det er journalistisk komplet uanstændigt og i strid med alle krav om balance, alsidighed og folkeoplysning, som Folketinget har pålagt Danmark Radio.

TV-Avisens redaktion kan ikke være uvidende om hvad det er, man gør.

Første indslag idag kl 15 er “Nato vil opruste kraftigt mod øst”. Se det selv hér. NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg kalder det i indslaget for den største forandring i NATOs kollektive forsvar og afskrækkelse siden den gamle Kolde Krig sluttede, altså i 30 år.

Dét havde kaldt på en seriøs, alsidig belysning. Og kunne man ikke nå det, så blot rapportere og give baggrund i en senere udsendelse.

Hvad der skal ske er, at den specielle indsatsstyrke NATO Response Force, NRF, skal øges fra 40 000 mand til “well over” 300 000, udstationeres og træne så langt od Øst som muligt og at der skal oprettes forhåndslagre af militært materiel.

Efter præsentationen af denne nyhed vælger TV-Avisen at bruge én ekspert til at kommentere; det er Lars Banger Struwe, der er generalsekretær for tænketanken, Atlantsammenslutningen – og det er sådan han bliver præsenteret.

Hvad der – helt bevidst, må man formode – ikke gøres opmærksom på er at Atlantsammenslutningen er en dansk afdeling af en international organisation, der har til opgave at støtte NATO. Struwe er således på ingen måde en uvildig ekspert, hans job er at fremme interessen for og acceptabiliteten af NATO. Atlantsammenslutningen præsenterer sig helt fint på sin egen side og med vedtægter.

Her kan man bl a læse at Atlantsammenslutningens opgave er “at skabe formidling af betydningen af NATO og udvikling i NATO’s betydning for dansk udenrigs-, forsvars- og sikkerhedspolitik og de muligheder, som følger deraf.

Interesting too?  Libyen-krigsdagbog, maj 2011

Atlantsammenslutningen blev under navnet Atlantsammenslutningen oprettet i 1950 som følge af Danmarks nyerhvervede medlemskab af NATO…” Vedtægterne gør det hele endnu mere klart.

Dette må TV-Avisen ansvarlige vide.

Der er således ingen anden forklaring på TV-Avisens ekspertvalg end at det skal være en ukritisk pro-NATO ekspert, og at der ikke skal interviewes nogen, der kunne forholde sig problematiserende eller kritisk til denne sensationelle nyhed om NATO’s største forandring siden 1990.

Tværtimod, kan man sige – for Struwe får lejlighed til at fortælle seerne over 7 minutter, at den danske regerings allerede vedtagne oprustning er altfor lidt altfor sent og at der skal spyttes helt anderledes og hurtigt i NATO-bøssen.

Seerne bibringes helt naturligt den opfattelse at hér sidder en uvildig ekspert, men i virkeligheden ser de en advokat eller lobbyist for organisationen.

Dette er en del af en gennemgående teknik: Aldrig nogen problematisering af oprustningen, NATOs eller USA politik.

Det er, i en nøddeskal, public service anno 2022. I den irrationelle, vildt overdrevne militarismes tjeneste. Husk på at før hele balladen startede havde Rusland 8% af NATOs militærudgifter og Anders Fogh Rasmussen har udtalt at NATO kan slå Putin/Rusland til plukfisk hvis denne “defensive” alliance ønsker det.

Oprustningen af NATO vil formentlig hen ad vejen reducere Ruslands andel til 4% eller endnu mindre af NATOs. Men det vil med garanti stadig blive betegnet som en formidabel trussel mod Vesten. Alt er jo Putins skyld og NATO gør – per definition – aldrig noget forkert eller problematisk.

Og således spredes propagandaen 24/7 og hvis/når krigen kommer og måske udsletter en del af menneskeheden så var det naturligvis også på grund af de dér 4% eller mindre…

Jeg blir altid glad for en påskønnelse for mine frie skriverier. Det er hurtigt, let og sikkert. Mange tak!

Interesting too?  NATO's unrealistic ambitions and inner weakness

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

10 Comments

  1. desværre er det helt samme metode som den øvrige danske presse praktiserer, ( kun “arbejderen” tør sige USA/NATO imod ) man går endda så vidt at man blokerer mennesker som forsøger at fortælle sandheden, som helt nødvendig modvægt til den nu massive propaganda, jeg har i en del år dagligt skrevet kommentarer til avisens artikler, men kort efter Ruslands indgreb i krigen som Ukraine har ført imod Donbass de sidste 8 år, gik avisen som alle andre amok med løgne som: “Ruslands uprovokerde angreb på et fredeligt demokratisk land”, at man ikke kan sige at Ukraine er fredeligt eller demokratisk uden at fortie og ignorere fakta, betyder intet, og det er åbenbart forbudt at påpege dette, da jeg blev udelukket fra debatten fordi jeg gjorde opmærksom på hvad der faktisk er årsag til konflikten og Ruslands indgreb, og jeg har ikke på nogen måde bifaldet invasionen, min pointe har bla været at det er militarismen der er en trussel, men altså ikke kun Putins tro på militære “løsninger” også vestens militarisme er jo en trussel imod fred ikke mindst USAs militarisme.

    • Kære Jan – helt helt enig. De sort-hvide billeder passer til dem, der kører den intellektuelle nedrustning for fulde gardiner og dén er én blandt flere forudsætninger for at den militære oprustning kan fortsætte og forenklingerne og løgnene kører videre i de såkaldt “ledende” medier som i egentlig forstand er vildledende – hvadenten de véd det eller ikke.

  2. ja Finegenfeldt jeg tror du tager fejl, indtil Rusland greb ind i krigen, var jeg enig i at Inf. var den mest alsidige avis hvor alle synspunkter kunne få plads, men har du læst den for nylig ? nu bakker den helhjertet op om NATO/USAs agenda og fordi jeg forsøgte at nuancere debatten i mine kommentarer bla. med JO som en vigtig kilde er min profil blevet blokeret, jeg kan ikke længere logge ind og man skal være logget ind for at kunne kommentere, man har ganske enkelt bortcensureret min mening og alt som ikke bakker op om USAs indblanding/eskalering,
    jeg kan stadig læse både visse artikler og alle kommentarer og ved derfor at hadefuld tale om Rusland og
    Putin og opbakning til den nye oprustning er helt ok, men det er nuancerede og antimilitaristiske meninger IKKE

  3. Kære Jan – hvis dét ikke er et teknisk problem men en bevidst censurgerning skal du gøre andre opmærksom på det så mange stedeer som du kan – også hér. Men der må være en eller anden form for bevis for adet hvis Information idag opfører sig sådan.

  4. tjah jan men den mulighed har de vist overvejet, efter blokeringen stod det at jeg var blokeret når jeg ville logge på, men nu står det kun en brøkdel af et sekund så jeg ikke kan tage et screenshot, men jeg er 100% troværdig og ville aldrig lyve så jeg føler ikke noget behov for at bevise fakta, og ja jeg gør selvfølgelig opmærksom på det så mange steder jeg kan men altså uden bevis., og ja det er en 100% bevidst censurgerning, pt skriver jeg på politikens sider men jeg har opsagt mit abo. da jeg absolut ikke vil betale for rene propagandaløgne.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Håkan Wiberg could have turned 80 today

Next Story

Our lives are in the hands of intellectual high-jumpers in NATO like these…

Latest from Mediekritik

%d bloggers like this: