/

Den Uafhængige taleradios forsøg på at “frame” mig som Ruslands nyttige idiot

De havde allerede i den forberedende samtale fortalt, at de ville høre min synspunkter om Ukraine-krigen – eller det jeg præcist kalder NATO/Ruslands-krigen om Ukraine – og så stille nogle spørgsmål med udgangspunkt i Jacob Mchangamas artikel – den hvor han forsøger sig på et karaktérmord på mig og bruger begrebet nyttig idiot.

🙈 🙉 🙊

Jeg sagde at hans angreb gad jeg ikke diskutere i den dødsensalvorlige situation, verden står i – men det var så alligevel den, der fyldte mest i de 20 minutter.

Vi var også krystalklart enige om min betingelse for at deltage: At vi skulle tale om mulige løsninger på konflikten. Men det var åbenbart i realiteten ikke redaktionens ærinde.

Og dette er så hvad det blev til (se sidste indslag længst nede). Døm selv efterhånden som “samtalen” skrider frem.

Vor Herre bevare os for en journalistisk underlødighed – og framing, som defineres hér.

Her debatten på Facebook om dén sag.

PS
Jeg rapporterer disse oplevelser med medierne, fordi jeg interagerer med dem og derfor har muligheden og ser manipulationen, kan fortælle mine læsere om det. Det sker ikke fordi nogen skal have sympati eller medlidenhed med mig – hvad jeg også siger i indslaget.

Hvis du mener det er vigtigt at jeg bliver stående op for freden i denne militarismens tidehverv, så er du meget velkommen til at vide det hér.

Interesting too?  What is needed now in Minsk to secure peace in the future

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

3 Comments

 1. tænk at de kalder sig uafhængige, alene listen over de interviewede modsiger uafhængigheden, bortset fra at Jan står på listen, men spørgsmålet om Putins nyttige idiot, afslører at uafhængigheden aldeles ikke er til stede, og det samme gør udgangspunktet i Jacob Mchangamas artikel, men måske menes der uafhængig af realiterer.

 2. Til Jan & Jan 🙂

  Sigter betegnelsen “uafhængig” til den åbenlyse og blotlagte bristede kontakt med virkeligheden, som er ligeså utvetydig som at gribe en “bankrøver” på fersk gerning, med hænderne dybt nede i “pengekassen” ? Hvad anden mulig forklaring er der ?

  Godt at J.Ø. ikke tog imod tilbuddet om i dette interview at lade sig bruge som nyttig idiot af ” Den uafhængige “, som helt paradoksalt selv forsøger at skabe nyttige idioter af redelige og anstændige og seriøst arbejdende fagfolk som fredsforsker Jan Øberg, selvom de er så ivrige efter af finde og fordømme andre, der måtte lade sig bruge som nyttige idioter. Splinten sidder i eget øje – klassisk, meget uprofessionelt og ikke mindstb moralsk anløbent fejlgreb fra “den uafhængiges side”.

  Hvorfor er ord vigtige ? Hvadenten ærindet er et forsøg på at afdække virkeligheden eller retorisk at argumentere – og man ikke siger hvad man mener – så mener man heller ikke hvad man siger – og en gentleman bør altid kærligt, konstruktivt og kritisk sige hvad han mener.
  Er disse interviewere på “den uafhængige” gentle ? Jeg kan ikke høre det i de ord der kommer ud af munden på dem, som skrubtudser. Men det kan være – godt skjult bagved – at de forsøger – jeg ved det ikke.

  Jeg ved til gengæld, at hvis man vil skabe en kærlig, konstruktiv og kritisk dialog – ud fra et ønske om at leve i fred og fordragelighed med andre folk, lande og kulturer på denne planet, fuld af livets uendelige mangfoldighed – så må man gøre sig umage for at forstå hinanden. Dvs at man ikke kun kan sige ting på en måde som giver mening for een selv, men må sikre sig hvordan de selvsamme ord bliver modtaget, fortolket og forstået af andre – kun dette kan føre til sam-tale = TALE SAMMEN – undlader man at gøre sig den umage, så er det IKKE samtale men 2 eller flere parallelt løbende monologer” som ikke giver mere mening, end hvis flere musikere, døve sad på samme lokalitet og spillede løs fra hver sit nodeblad, fra hver sit musikstykke, i hver sin rytme, toneart og melodi …. STØJ – og det er netop hvad dette interview repræsenterer – samt spild af alles tid, liv og evner.

  Dette var barnelærdom da jeg voksede op. Sokratisk ånd. Hvorfor skulle man være for ung til det ? – før man hjernevaskes har de fleste et realistisk og sikkert greb om virkeligheden – altså et naturgivent fortrin til at udvikle kontakt med virkeligheden, end hvis man pga hjernevask først skal man gennem en omfattende og arbejdsom afprogrammering, før man atter kan øve sig i udvikling af forholdet til virkeligheden.

 3. ( i forlængelse af forrige mail … )

  Så til “den uafhængige” er budskabet : Tilbage til start. Stop den ildelugtende talestrøm og de tomme ord – uanset om de kommer fra “hovedet eller røven”, altså – uanset hvor tankerne og de fikse ideer kommer fra – for ingen kan høre forskel på hvad I taler om – og så lær at bruge ørerne, og især det der sidder imellem dem.
  At lave radio med jeres nuværende udgangspunkt er kun en bekræftelse af et gammel dansk ordsprog :

  ” Tomme tønder buldrer mest ”

  Der er rigeligt af “frisvømning i uvidenhedens mudderpøl” i æteren ( der er næsten ikke andet ) – det ligner en ny olympisk disciplin, hvor alle falder over hinanden når de går efter guldet. Og dem der sidenhen præmieres – som nyttige idioter – og træder op på vinderpodiet, nedkalde den største vanære over sig selv.

  Forsøg nu at finde det bedste i jer selv – der er noget godt i alle levende skabninger !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Jyllands-Postens redaktionelle balancenummer omkring Ukraine-interview

Next Story

Anders Fogh Rasmussen mener at atomvåben og destruktion af Rusland er en mulighed og dét har han og TV2 ingen problemer med – Nu med efterfølgende brevveksling

Latest from Mediekritik

%d bloggers like this: