//////

Endnu mere USansk selvødelæggelse: Det nye kærnevåbenkapløb mod Rusland og Kina

24. maj 2020

For nogle dage siden publicerede jeg et video-interview på vor stiftelses hjemmeside – “America exists today to make war. How else do we interpret…?” med en højtstående, nu pensioneret, amerikansk oberst, Lawrence Wilkerson – gjort af Amy Goodman på det amerikanske online medie, Democracy Now!

Det er bare 16 minutter, se det til ende. Og du vil nok blive chokeret men også kunne glæde dig over at bruge kun 16 minutter på at forstå hvad det ville tager mange timers boglæsning at få greb om: USAs selvødelæggende militarisme parret med hybris – og hvordan den fungerer.

På denne søndag formiddag surfer jeg så rundt på en række medier ude i den store verden – ingen kan være velorienteret gennem kun at følge sit eget lands – og støder på en Reuters-artikel, ganske ganske kort:

“U.S. prepared to spend Russia, China ‘into oblivion’ to win nuclear arms race: U.S. envoy”

Assistant Secretary for Terrorist Financing in the U. S. Department of the Treasury
Marshall Billingslea

Marshall Billingslea mener altså at USA har kræfter til at starte og vinde et gigantisk nyt atomart våbenkapløb med både Rusland og Kina og derved tvinge dem økonomisk ned på knæ så de vil gå i glemmebogen – oblivion.

Scott Ritter, der ikke er hvem som helst i disse spørgsmål, sætter hér Billingslea’s udtalelse ind i et bredere perspektiv og konkluderer – som jeg selv ville – at det er USA der, hvis det forfølger denne tanke, vil være at finde i glemmebogen.

USA har jo trukket sig – folkeretsstridigt – ud af atomaftalen med Iran. Trukket sig ud af INF-aftalen om mellemdistance-raketter, trukket sig ud af Open Skyes-aftalen og for et par dage siden kom det frem at USAs ledelse seriøst overvejer at genoptage atomprøvesprængningerne, der ikke har været foretaget i 28 år; på det område findes der også en aftale men USA har aldrig ratificeret den.

Interesting too?  Dette er ikke hverdag i Aleppo

Det er skridt-for-skridt i den helt gale retning – i en tid med forestående gigantisk økonomisk krise – ikke mindst i USA – klimaforandringer og nye kolde krige, der kan blive varme – og næsten US$ 2000 milliarder, der allerede lægges årligt på verdens oprustning.

Det er et tiltag, der naturligvis også retter sig imod Rusland og Kina og ikke imod atomare allierede og venner som Frankrig, England, Israel eller Indien.

Læg dertil at USA planlægger at opruste ekstra meget på det atomare område – faktisk med lidt over US$ 70 milliarder – ovenpå de knapt US$ 500 milliarder for de næste tid år, der allerede er afsat. Denne forøgelse på cirka 50 milliarder dollars per år kan man sammenligne med det faktum at Ruslands samlede militære udgifter ligger på US$ 64 milliarder og er dalende.

Hvis du mødte et menneske, der hed USA, ville du efter en kort samtale formodentlig konkludere at dette menneske havde nok så alvorlige psykologiske problemer og akut brug for hjælp.

For få dage siden indstillede Trump denne Billingslea til at blive vice-minister og rådgiver i alt vedrørende våbenkontrol og international sikkerhed – Under Secretary of State for Arms Control and International Security Affairs.

I amerikansk udenrigspolitik er ræven naturligvis den, der er bedst egnet til at beskytte hønsene, f.eks. de europæiske allierede høns.

USAs allierede og venner – f.eks. Danmark og andre NATO- og EU-lande siger ikke et kvæk. Og hvem skulle USA lytte til – om overhovedet nogen – hvis ikke netop dem?

Om disse skæbnesvangre ting hører du ikke noget i dansk eller anden NATO-presse. Åh jo, måske en kort telegramtekst. Enhver problematisering, kontekst og analyse – enhver kritisk holdning på redaktioner – er utænkelig i den pro-amerikanske selvcensurs lukkede mediebokse.

Interesting too?  And who funded Sen Tom Cotton's and 46 other Senators' mean, condescending letter?

Hér går det jo så godt så godt, fru kammerherreinde.

Støt gerne uafhængige meninger og perspektiver som ovenstående

PS Jeg kan kun være enig i denne korte udtalelse fra ICAN – International Campaign to Abolish Nuclear Weapons.

Illustrativ video

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Fragmenter af politik

Next Story

Taksøe-Jensens rapport er/var en fis i Venstres hornlygte

Latest from Atomvåben

Nej till NATO!

“Nej till NATO” är en svensk folkrörelse, som du bör känna till om du har det

%d bloggers like this: