/////

Vil USA lade Tyrkiet tabe en krig mod Syrien og Rusland?

25. marts 2020

For nogle dage siden publicerede tidsskriftet Ræson min artikel om det, der sker i Syrien i denne tid – især mulige scenarier for hvad der vil ske hvis Tyrkiet fortsætter sin aggression mod Syrien og verden ser væk.

Den giver også en anden baggrund til konflikten end stort set alle andre og jeg stiller mig, ikke overraskende måske, stærkt kritisk til alt hvad Vestverden har gjort hér siden 2006 og med regimeforandrings-politikken siden 2012 i særdeleshed.

Den blev skrevet i begyndelse af marts og på det tidspunkt var coronavirussen ikke rigtig noget, man talte om. De første tilfælde af COVID-19 i Syrien er nu offentliggjort; jeg formoder, der allerede er mange, men at man ikke har offentliggjort det. Russerne har sendt fly fulde af ambulancer.

Hvis man tænker på de ufattelig ødelæggelser, de 400.000 døde og vel 10-12 millioner flygtning denne vanvittige krig – en blanding af borgerkrig og især international krig – har skabt samt på de kamphandlinger, der foregår omkring Idlib og de gigantiske flygtningelejre, de har skabt – ja, så er det ikke til at fatte hvad menneskene dér nu måske også skal igennem på grund af denne virus.

COVID-19 kan spredes endog meget hurtigt under sådanne betingelser hvor alt hvad der hedder sundhedsvæsen enten er blevet smadret eller er overbelastet i en grad, vi simpelthen ikke kan forestille os.

USA og den øvrige vestverden opretholder – kynisk og inhumant – sine sanktioner mod Syrien selv i denne situation. Som også mod Iran. Fremtiden vil se tilbage på dét som endnu et eksempel på den arrogance og inhumanitet, der medførte at Vesten selv gik ned. Jeg formoder at ikke bare russerne leverer humanitær bistand men at Kina, Cuba og andre vil hjælpe det syriske folk med bare lidt af det, der nu bliver brug for.

Interesting too?  Grønland: Konflikt med USA

Artiklen – som Ræson har sat gratis til rådighed i sin helhed – kommer du til ved at trykke på billedet her. Og jeg er taknemmelig for om du vil dele den med dine venner, familie og kolleger. Det er jo ikke den slags du ellers ser i danske medier…

En noget længere udgave af denne artikel på engelsk finder på The Transnational.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Statsminister Löfvens Corona-tal: Säkerhetspolitikens bankrutt

Next Story

Ignoransens självberöm

Latest from Dansk udenrigspolitik

%d