/

Løkke Rasmussens lørdagsaftensfornuft

Den første september 2019

Det er søndag. I går aftes postede den tidligere statsminister og – samme dag – tidligere Venstre-formand, Lars Løkke Rasmussen, dette billede på sin Instagram-profil:

Instagram 31. august 2019

Det ledsages af denne åbenbart hurtigt skrevne tekst:

“Noget er vigtigere end andet: Familien er samlet. Hav en dejlig lørdag aften. (og politik går jo stille og roligt ud på at sikre, at alle danske familier kan have en god lørdag aften – det er ikke et ideologisk projekt – det er sund fornuft!)”

Man føler lidt at det var en lørdag aften, de sad og vented’ dig, og så skulle Løkkevåset ikke have for lidt!

OK, kammerater gav ham en dårlig afgang og måske er manden lidt fandenivoldsk i det øjeblik. Men den hér afskedshilsen er langt værre for hans eftermæle: “Politik går jo stille og roligt ud på at sikre, at alle danske familier kan have en god lørdag aften”…

Åh, du helligt enfoldige danske hygge.

Det må være Danmarkshistoriens mest aparte definition af hvad politik er.

Og naturligvis er der tale om danske familier og ikke dem fra de lande, du har sendt Danmark i krig i – og alle de andre, der ikke er eller føler sig danske på den måde, Løkke Rasmussen i tekst og billede udtrykker det hér.

Og så er der familien – den kærnesunde kærnefamilie. Den gæve, borgerlige samfundsbyggesten – far, mor og børn – hér på billedet samlet omkring familiefaderen. Men ifølge Danmarks Statistik er antallet og andelen af enlige voksne rekordstort idag – næsten 40%.

Tekst og billede er altså forbløffende, nærmest tankeløst, ekskluderende.

Interesting too?  Interview on RT in early June

Eller måske bare “politisk” – for læs lige igen at politik ifølge Løkke Rasmussen er det samme som – nå ja, altså – sund fornuft.

“Det (politik, JØ) er ikke et ideologisk projekt – det er sund fornuft!”

Nåååå sådan…men øh?

Man kan definere ideologi på mange måder. I en lærebog i samfundsfag hedder det for eksempel: “En politisk filosofi. En ideologi giver forskrifter for, hvordan mennesker bør indrette samfundet for at opnå det bedste sted at leve. De fleste politiske partier har et ideologisk udgangspunkt.”

Så uden ideologi bliver politik faktisk kun pragmatisk, populistisk, holdningsløs – uden værdier, principer, retningslinjer, visioner. Uden ideer. Ja, nærmest uden tanker.

Dette er en erfaren politikers og tidligere statsministers “sunde fornuft”? Af mængder af danskere, lederskribenter og Instagram-kommentatorer anset for at være en “stor” politiker?

Gad vide hvor plat det mon kan blive i dansk politik?

Ja, med udsigten til endnu en Elleman og en Støjberg kan alt sikkert blive endnu mere plat … plattenslager-agtigt, fornuftpopulistisk, dansk og snæversynet.

Men nu ved vi at Lars Løkke Rasmussen egentig slet ikke har været politiker – bare en slags fornuftsfundamentalist med lørdagsfamiliehygge som eneste programpunkt for det parti, han denne lørdag ikke længere klarede at lede.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

1 Comment

  1. Når man er hårdt ramt og ikke vil vedkende sig det – og har behov for at sige til nogen, at “I kan ikke ramme mig, og I skal ikke tro, I har gjort det” – så laver man måske en sådan opdatering. Og håber sikkert bagefter på, at den vil gå over i glemslen. Jeg er ikke i tvivl om, at Løkke HAR været drevet af et politisk engagement. Men det har i stigende grad måttet vige pladsen for et andet og langt, langt større projekt: Ham selv.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

USA – den skamløse kriger

Next Story

The West has done a Jeffrey Epstein on Syria – and it continues…

Latest from Danmark

%d bloggers like this: