//////

Danske F16 fly til Irak: Regeringen mere loyal med USA end med danskerne

Pressmeddelelse udsendt til godt 2200 mediefolk, forskere og politikere i Danmark og Norge direkte efter Statsministerens tale.

Regeringens beslutning √łger risikoen for terrorhandlinger mod Danmark. Den maa have v√¶ret overvejet allerede da man solgte id√©en til offentligheden om kun en humanit√¶r indsats. Den er et brud paa FN-Erkl√¶ringen.

Danmark maa regne med en mangeaarig indsats og tab af liv Рsamt tage medansvar for tusinder af dræbte civile fremover. Beslutningen viser at man intet har lært af de fire tidligere, mislykkede, krige og at der ikke findes alternativ ekspertise i Danmark.

Den sunde fornuft og internationale solidaritet som Danmark for bare 20 aar siden stod for er nu definitivt √łdelagt og erstattet af tanketom militarisme som ikke deles af den store majoritet af verdens lande.

En beslutning om at gaa i krig turde være enhver regerings sværeste og mest gennemtænkte beslutning. At Danmark nu skal med i krigen mod ISIS i Irak vil, sammen med vores besættelsesrolle 2003-2007 komme til at fremstaa som den mest skæbnesvangre beslutning i dansk udenrigspolitik siden 1945.

Den 25. august forudsagde jeg det, statsminister Helle Thorning Schmidt meddelte for et par timer tid siden – at Danmark vil gaa ind med F-16 i Irak. Samtlige statsministerens antagelser og argumenter er tvivlsomme, anti-intellektuelle og konstruerede til lejligheden.

1. Der er tale om krig, uanset hvad statsministeren spindoktorer maat kalde det. De terrorister og især civile der vil blive dræbt i hobetal kan kun se det som krig.

2. Aktionen strider imod FN-Erkl√¶ringen preambel og Artikel 1 om at fred skal skabes med fredelige midler og f√łrst naar alle andre midler har vist sig forg√¶ves kan man bruge milit√¶r.

Interesting too?  DR m√• kunne g√łre det bedre eller mener de selv at dette er professionelt?

3. Der er allerede tale om mission creep – f√łrst skulle Danmark sende humanit√¶r bistand, saa blev det til et Hercules-fly med 55 soldater og nu 7 F-16. Det n√¶ste blir sandsynligvis danske soldater paa landjorden sammen med andre lande, der ogsaa ben√¶gter denne mulighed. For saadan er krigens love.

4. Der vil blive tale om en aarelang krig fordi ISIS ikke bare er en lille gruppe terrorister men fordi det har omfattende finansiering fra vores egne venner som Saudi-Arabien og fordi de har avancerede vaaben og militær ekspertise. Statsministerens taler om dette som om det var en kortere, afgrænset indsats.

5. ISIS er et resultat af cirka 100 aars vestlig politik, bedrag og krige i Mellem√łsten. L√¶s iransk f√łdte Oxford professor og TFF Associerede, Farhang Jahanpour’s analyse h√©r.

6. USAs og nu Danmarks aktion vil i lyset af punkt 5 kun – kun – skabe flere terrorister og give benzin til terrorismens baal. At slaa terrorister ihjel uden at kere sig det mindste om terrorismens aarsager og ideologi er kortsigtet og vil vise sig selvdestruktivt.

7. Den danske regering s√¶tter med sin t√¶tte og blinde f√łlgen USA – det i Mellem√łsten mest forhadte land – Danmark paa ISIS maalliste.

Takket v√¶re sit misforstaaede verdensbillede og manglende fornemmelse for psykologi √łger denne beslutning risikoen for at frygtelige h√¶vngerninger vil udfolde sig mod Danmark – ogsaa set i forl√¶ngelse af Muhammed-tegningerme, vores krigsdeltagelse i Afghanistan, Irak og Libyen.

Det er ellers en statsledelses opgave at betrygge sin befolkning mest mulig men her s√¶tter man solidariteten med USAs strategil√łse krigsf√łring over hensynet til danskernes fremtidige sikkerhed.

8. Der findes i Danmark en altfor stor samstemmighed mellem milit√¶re, industrielle, politiske og (statsligt financieret) forskningsm√¶ssige vinkler og antagelser. Uafh√¶ngige, alternative perspektiver enten findes ikke eller bliver ikke lyttet til. Det har at g√łre med MIMAK – det Milit√¶r-Industrielle-Medie-Akademiske Kompleks, som siden 1975 har udviklet sig i Danmark.

I n√¶ste uge vil vi derfor se Folketinget sige “Ja til krig ogsaa med F16” (maaske med undtagelse af Enhedslisten) hvilket indeb√¶rer at demokratiet ikke fungerer. For der er en opinion i Danmark, der ikke √łnsker Danmark involveret i krig for 5. gang efter vores deltagelse i Jugoslavien, Afghanistan, Irak, Libyen.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

3 Comments

 1. Det her er simpelthen lige saa sindsygt som Obama’s tale in FN.
  Helle et al har hul I hovedet.

  Og desvaerre er der nu ogsaa gode chancer for at nogen af os faar det, men af mere haandgriblelige art.

  Jeg mener vi boer have en FOLKEAFSTEMNING on det her.

 2. N√•r man forst√•r, at den officielle 9/11-forklaring er l√łgn og humbug, er der ikke noget, der kan komme bag p√• een. Desv√¶rre er ikke alle (endnu) s√• heldige, at de kan gennemskue hvor dybt, l√łgnene stikker. Jeg krydser fingre.

 3. Man skal lader v√¶re med at krydser fingre. Det g√łr ikke noget. Vi skal handle. Vi skal v√¶re ude p√• gadener som vi gj√łrde imod Vietnams krig. Vi skal lave alt mulige aktioner, blandt andet civil ulydigheder. Vi skal st√• foran deres krigs maskiner. Vi skal fylde op deres f√¶ngsler. Vi skal forhindre dem.

  Du Jan Oberg er meget skarpt, endnu mere radikalt end du var tidligere i begyndelsen af den permanent krigs tidalder. Jeg husker dig godt fra da jeg var med i den Frit Irak Komite og Stopterrorkrig. Bevægelsen skal oprettes. Der bliver flere demo den 19 Oktober, bland andet foran maghavernes politikkernes hus i Christiansborg når Fredsvagtener fylde 13 år.

  http://www.ronridenour.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

‚ėģ ‚ėģ World Peace Day on Sunday! ‚ôę‚ô•

Next Story

‚Ėļ ‚Ėļ TFF PressInfo 280: Danish F16s to fight ISIS

Latest from Danmark

%d bloggers like this: