DR’s “Horisont” i Georgien

I aften handlede “Horisont” efter TV-Avisen om konflikten og krigen omkring Georgien. Den involverer jo i det mindste Georgien selv, Abkhasien, Syd-Ossetien, Rusland, EU, USA og p√• mange m√•der landene omkring Georgien. Og en handler om mi.it√¶rstrategi, olie og fremtidens magtstruktur i omr√•det – og om forholdet mellem USA/Vest og Rusland.

Alligevel vælger DR udelukkende at se det hele fra georgisk side. De interviewede er både georgier og ossetier, flygtninge, eksperter og georgiske regeringsrepræsentanter Рhelt fint. Lad os sætte at DR ikke har kunnet finde én, der kunne beskrive den russiske vinkel dér langt borte. Men så kunne man vel have fundet en dansk ekspert eller nogen, der kunne oplyse om den side også?

Den 8. august i √•r gjorde Mikheil Saakashvili – en klar h√•ndlanger for USA og aftager af dets v√•ben – noget, som Slobodan Milosevic aldrig gjorde i Kosovo, nemlig en omfattende milit√¶raktion mod den separatistiske provins. I vestlige medier fremst√•r derimod Rusland generelt som den stygge bj√łrn, der med sin reaktion viser sit sande aggressive ansigt.

Forestil dig at DR havde givet Milosevic den samme håndsrækning propaganda-mæssigt i sin tid !

Og nu vi er ved Kosovo, v√¶r vis p√• √©n ting: Vestlige “mainstream” medier, kommentatorer og politikere kommer aldrig til at drage den – indlysende – parallel. Russerne g√łr nu bare i “sin” region hvad USA og NATO i 1999 gjorde i “sin” og fortsatte med ved sin anerkendelse af det s√•kaldt uafh√¶ngige Kosovo i strid med al lov og ret.

Og den russisk Duma erkl√¶rede s√• tidligere i dag at Abkhasien og Syd-Ossetien b√łr blive selvst√¶ndige.

Interesting too?  Krig i Georgien: Det m√•tte jo bare ske

S√•dan er Realpolitik, spillet om magten – som om der er noget at forbavses over? Det skulle da lige v√¶re at DR giver et dyt i anst√¶ndig konflikt-journalistik og alsidighed. Vel, som jeg har p√•peget p√• denne blog er det trods alt ikke f√łrste gang…

J√ė # 1216

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Karadzic redan dömd Рi medierna

Next Story

Krig i Georgien: Det måtte jo bare ske

Latest from Mediekritik

%d bloggers like this: