///

Frederiksen møder Biden: DRs personfikserede reportage uden politisk substans

Her er hvad jeg ville tage op med ham.

Danmarks Radio fortæller idag, at statsminister Frederiksen skal træffe præsident Biden den 5. juni.

Jeg kan godt se at – som det fremgår – Ukraine, NATO, erhverv og klima er vigtige ting for dem begge. Ellers er artiklen én af de dér ugeblads-reportager om hvordan det går til og hvor stort det er at møde USA’s præsident.

Jacob Bruun, tidligere toprådgiver for Venstre var med, da tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte Donald Trump i Det Hvide Hus i 2017. Han beskriver den slags besøg som “en helt særlig oplevelse”.

– Det er et af de besøg, som får alle – også statsministeren – til at have lidt fugtige håndflader, fordi du sidder i virkeligheden over for den mest magtfulde person i hele verden, fortæller han til P1 Morgen.

Benovelsen er ikke til at tage fejl af.

Nu spørger statsministeren af meget forståelige grunde nok ikke mig om hvad jeg synes hun burde tage op. Men man véd jo aldrig, så her er mine bud:

1 • “Hvordan ser Du, Joe, på USAs og det øvrige Vestens nedgang i forhold til resten af verden – og hvordan kan vi begge bedst håndtere overgangen til en ny multipolær verden hvor samarbejde på kryds og tværs for at redde menneskehedens fremtid har erstattet konfrontation, våbenskrammel og krig?”

2 • “Hvad vil du gøre for at forbedre USAs forhold til Kina? Jeg mener, måske skulle USA tone fokus på Taiwan ned og holde de gamle løfter fra Nixon-Chou Enlai-aftalen i 1972 om at Taiwan er Kina og at USA ikke vil blande sig i dét?”

Interesting too?  FE-skandalerne - din sikkerhed og din lykke

3 • “Og hvad skal vi dog gøre med Ukraine så det i fremtiden kan blive trygt uden at blive medlem af NATO, for det véd jo både du og jeg at det ikke bliver? Hvad gør vi forresten, hvis det går sådan at Ukraine hen ad vejen taber og alle vore bestræbelse på at knække og udelukke Rusland slår fejl. Har du en Plan B, Joe?”

4 • “Nu da Finland og sikkert snart også Sverige tilhører NATO så vil vi i Danmark gerne anmode om, at Du dropper planerne om at etablere amerikanske baser på dansk jord. Jeg véd godt, at jeg gik med på forhandlinger – presset af din forgænger Trump – fordi jeg havde været lidt udiplomatisk i forbindelse med at han ville købe Grønland. Så jeg kunne ikke også afvise Trump på dét der punkt om at forhandle baser i Danmark. Men altså: I har omkring 700 baser allerede – også den i Thule – og du vil sikkert også kræve nogle i de to nye lande, så I behøver næppe nogen hos os nu – vel?

5 • “Hvordan synes du, Joe, at jeg skal gebærde mig i forhold til rygterne, der svirrer i Europa, om at du gerne ser mig som NATOs næste generalsekretær efter Jens Stoltenberg og at det primært er derfor, du har inviteret mig nu? Forholder det sig faktisk sådan? Og hvis det gør, er det så an offer I can’t refuse, Joe?”

Af flere grunde tager statsminister Frederiksen nok ikke den slags ting op. De ville give hende endnu mere svedige håndflader.

En alvorligere grund er, at Danmark vel har lige så stor bevægelsesfrihed i forhold til USA som det gamle DDR havde i forhold til Sovjetunionen.

Interesting too?  On two US radio stations, Russian Izvestia and one Swiss +... this week

Forresten, inden statsministeren rejser over til verdens mest magtfulde menneske bør hun måske lige kigge på denne opinionsundersøgelse fra bl a Harvard University af amerikanernes holdninger til mange ting, inklusive til deres præsident. Men hun må for Guds og sin egen skyld ikke nævne den med et ord.

Note

Her kan du se hvad nogle danske politikere mener i forbindelse med statsministerens besøg.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

4 Comments

 1. who meets who ?

  who meets who !

  who is who ?

  – does who knows whom who is ?

  really ?

  WHO meets WHO ?

  WHO meets WHO !

  WHO is WHO ?

  Does WHO knows whom WHO is ?

  really ?

  Deep state meets deep state

  Deep s*** meets deep s***

  Deep state in deep s***

  a real “hit”, according to the press’ titutes

  – does this kind of s*** benefit the earth,

  like natural s*** benefits the soil ?

  really ?

  Do they know who/WHO they are ?

  Do they know themselves ?

  – or “the other” ?

  – or “the others” ?

  really ?

  Do they care about themselves,

  about others, about reality

  or anything at all ?

  really ?

  Do they really exist, or are they just hallucinating ?

  Do they really live, or are they “living deads” ?

  Is this happening ?

  Is this real ?

  or is it just a “bad dream” ?

  – I sometimes wonder

  really !

 2. Dear Omar – brilliant! Thanks for making my homepage so much more interesting than I could ever do! Reading your poem, I came to think of Harold Pinter’s Nobel lecture, particularly this paragraph in it:
  “It never happened. Nothing ever happened. Even while it was happening it wasn’t happening. It didn’t matter. It was of no interest. The crimes of the United States have been systematic, constant, vicious, remorseless, but very few people have actually talked about them. You have to hand it to America. It has exercised a quite clinical manipulation of power worldwide while masquerading as a force for universal good. It’s a brilliant, even witty, highly successful act of hypnosis.”
  That’s what your prime minister – well, she is not yours, I know – will meet. Hypnotized.

 3. Greenland is the biggest elephant in the room, during the imminent meeting. Too big to be under control of Inuit, according to Denmark, yet even more US … which has had a military base there since 1943 – Pituffik Space Base, formerly Thule Air Base.

  It’s just one of 860 military bases around the world, mainly targeted at Russia and China.

 4. To the unknown arriviste


  You´re always making big plans for tomorrow
  You wanna know why ?
  Because you´re always fucking up today

  society is a big melting pot,
  when You bring it to boil,
  the scum rises to the top.

  So maybe there´s hope for you yet …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

SYSAV får inte ta betalt av privata för att lämna till återvinningen!

Next Story

NATO/Ruslands-konflikten i Ukraine og Nordens fremtidige usikkerhed

Latest from Dansk udenrigspolitik

%d