/

Anmeldelse i Ny Tid: En karikatur av Kina

“Den nye kalde krigen. USA mot Kina”
Forfatter: Jan Arild Snoen
Forlag: Dreyers forlag, Oslo

Elefanten i rummet er USAs Kolde Krig mot Kina. Jan Arild Snoens Kina-bog er en politisk pamflet eller smædeskrift ude af trit med verden.

Snoen begynder med lidt Kina-historie fordi han siger, at det er så vigtigt at forstå Kinas baggrund. Undervejs får han fortalt at Vestens kolonialisme på Kinas territorium ikke var så slemt…

Derpå følger kapitler at partiet bestemmer alt – derpå lidt om kulturelt folkemord i Xinjiang og siden at Kinas enorme udvikling og vækst går imod sin afslutning fordi landets befolkning bliver mere grå, indkomstkløfterne er enorme; uddannelsessystemet er delvist godt men mest skidt; Kinas gæld er enorm; og at dets store investeringer i infrastruktur såsom højhastighedstog ikke er lønsomme og åbner for korruption.

Og der er ifølge Snoen andre grunde til at Kina aldrig vil komme op på siden af USA: De nye Silkeveje er imperialistiske og også ulønsomme, en måde at bygge et imperium på; Taiwan er et uløst problem, som USA/Vest skal støtte; og endelig vil Kinas militær snart være lige så stort som NATOs.

Kina skal boykottes

Snoen glæder sig over at hele verden – som han ser det – har fået en mere negativ holdning til Kina de sidste år og afslutter med at Kina er et diktatur, en global bøllestat, som ikke fortjener vores respekt. Snarere skal alt hvad Kina hedder boykottes. Norge har skamfuldt underkastet sig Kinas diktat i efterspillet til Nobels fredspris til Liu Xiaobo.

Mangel på selv- og kildekritik samt ensidighed er mine diplomatiske . . .

Fortsæt læsningen i Ny Tid

Geopolitica-Cina-©De Angelis Marco (Italia). Se Libex.Eu

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

4 Comments

  1. Han har helt ret, Kina skal Boykottes maximalt, Kina og Rusland er korrupte og ineffektive. Deres Militär er Papir Tigere og er ikke noget at väre bange for. Generaler Köper deres job, ikke deres (manglende) kvalifikationer. Indköbere til Militäret ? stikker de fleste penge i egen lomme, Det meste er noget gammelt skrammel og Kun få enheder kan bruges til parader og lign. Rusland og Kina kan ikke koordinere store styrker,angreb med flere enheder/värn. Et Evt. Kinesisk angreb på Taiwan/Japan vil blive en militär katastrofe der vil overgå den vi ser Rusland får i Ukraine nu. LOL

  2. Da du ikke har læst bogen eller forholder dig til min anmeldelse i forhold til bogen ville du gøre dig selv en tjeneste hvis du fandt et andet sted at udgyde dig. Een til af denne type og jg skal md udsøgt fornøjelse blokkere dig.

    • Skammeligt at Holde med diktature og undertrykkere som Kina og Rusland, USA og NATO har ikke altid ret og nogen gange får vi også fjolser “valgt” men det er dog langt bedre end Kameraterne Öst på. Jeg forholder mig til hvad der er skrevet her, ellers må du kräve bevis på at bögerne er läst inden man bliver medlem lol. Men det er tydeligt du ikke kan tåle nogen med en anden mening, det her skal bare väre dit ekkokammer. Du er latterlig og pinlig i din dyrkning af kommunisme,facisme og diktatorer

  3. Det var så din sidste kommentar noget sted, jeg redigerer. Jeg lader den stå fordi andre så kan se hvordan du ikke klarer at forholde dig til indholdet men bare går efter at svine mig personligt til.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

En helt anden tilgang til NATO/Ruslands-konflikten om Ukraine

Next Story

Oberg in Global Times: “China should propose a new global, more civilian, security and peace system”

Latest from Bøger og kunst

%d bloggers like this: