///////

Samråd om Forsvarets Efterretningstjeneste gav ingen svar om spionage mod Danmarks nabolande

Det er overskriften p√• DR’s historie – og tak til DR og de andre europ√¶iske medier for at have gravet ordentligt og fundet denne helt igennem lurvede skandale.

Regeringen og disse ministre er langt mere loyale med USA og dets sikkerhed end med sin egen befolknings sikkerhed. Det er l√łgn at √•benhed ville underminere danskernes sikkerhed og argumentet b√łr betragtes som forr√¶dderi mod danskerne i fredstid.

Vi skal bare have at vide – og dokumenteret – p√• hvilken m√•de USA fik adgang til disse kabler, hvilke embedsm√¶nd der udf√łrte det ulovlige og beskidte arbejde og hvilke ministre, det skete under. Og hvem, der vidste hvad og lukkede √łjnene.

Og derp√• skal de indblandede retsforf√łlges. Som man g√łr i en retsstat.

Intet i en sådan procedure vil underminere danskernes sikkerhed, sådan som forsvarsminister Trine Bramsen og justitsminister Nick Hækkerup hér påstår. Hvis det forholdt sig sådan, så dokumentér hvordan retsstatens åbenhed og danskernes sikkerhed modarbejder hinanden.

Min hypotese er meget enkel: De eneste, der skal beskyttes hér, er USA, NSA og NATO Рsamt dem, der er ansvarlige i Danmark. Det er kriminaliteten, der hér a priori skal beskyttes.

Hele denne aff√¶re sammen med 22 √•rs lavpandet dansk deltagelse i USAs krige er hvad der har reduceret danskernes sikkerhed, og den globale krig mod terror har √łdelagt livet for millioner og land efter land (if√łlge statistikken fra Brown University) samt √łget terrorismen med en faktor p√• 40 siden 2001 – if√łlge The Global Terror Index.

Dét er Danmark indiskutabelt medansvarlig for.

At holde denne – ulovlige – amerikansk/danske spion-trafik mod Danmarks nordiske venner og andre allierede hemmelig med henvisning til danskernes sikkerhed er uetisk. Det er intet andet en fejhed og politisk forr√¶dderi mod egen befolkning beg√•et i fredstid. (Landsforr√¶dderi er et begreb, der knytter sig til samarbejde med fremmed magt i krigstid, men det b√łr kunne anvendes ogs√• i fredstid).

Interesting too?  The West has done a Jeffrey Epstein on Syria - and it continues...

Hvis disse to ministre forts√¶tter ned ad denne l√łgnens vej burde statsminister Mette Frederikssen fyre dem begge. For det er i hendes, regeringens, folketingets og befolkningens soleklare interesse at der tilvejebringes fuld klarhed i hvad der er foreg√•et. Men jeg v√©d jo godt at statsministeren er omend endnu mere underdanig n√•r det g√¶lder USA end disse to ministre.

Danskerne vil en dag om ikke så længe vågne op til en pris, der skal betales.

PS
Tak til Eva Flyvholm for at sige det rette Рomendnok så spagfærdigt.

PS
Den 14. september fremgik det af medierne at Enhedslistens Eva Flyvholm havde sendt et brev til ministre og partier i de nordiske lande, der har v√¶ret objekt for den dataindsamling, der diskuteres ovenfor. Hun opfordrer dem til at l√¶gge pres p√• den danske regering og f√• klarhed i hvad der egentlig er foreg√•et. Det synes jeg er en helt fin id√©. Der kan ikke g√łres for meget for at f√• klarhed i denne sag og dette er selvsagt nok s√• kreativt – samtidig med at Eva givetvis ogs√• v√©d at flere af dem ikke har frihed vedr√łrende pinlige sager, der implicerer USA/NATO.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Afghanistan-fiaskoen som bagtæppe for våbenkonference i Aalborg

Next Story

Läs! Oberoende svensk vitbok om kriget i Afghanistan

Latest from Dansk udenrigspolitik

%d bloggers like this: