/

Philip Khokhars rapporter fra Kina er klokkeren amerikansk propaganda

19.marts 2020

DR næsten ikke til at bære No. 33

Med artikler som dette stykke Philip Khokhar-propaganda – deltager DR på USAs side i en medie-krig med Kina. Og det er blot én af mange – så mange at der må være tale om en bevidst valgt mediepolitik. Og dén er i fuldstændig konflikt med DRs public service forpligtelse.

Det samme DR, der kerer sig meget om menneskerettigheder, skriver ikke ét ord om at USAs sanktioner mod Iran sandsynligvis kommer til at medføre tiusindvis af flere ofre end der ellers ville være tale om eller at et USA-ledet regimeforandringsforsøg i Syrien har kostet 400 000 syrier livet.

Og dét når Kina på rekordtid har fået bugt med coronaen og nu er den største hjælper for resten af verden. DR – gennem Khokhar – mener det handler om det lede diktaturs “image”-pleje – intet at være nysgerrig over, taknemmelig for eller sige noget positivt om.

På udenrigspolitikkens område er det CIAs, Pentagons og State Departments linje, der skal opretholdes.

Hvis Khokhar havde været fra et stort og vigtigt land var han blevet udvist for længe siden. Og det ville være helt rimeligt. Han bedriver politisk propaganda under foregivende af “journalistik.”

For skattebetalernes penge.

Og Folketingets samtlige medlemmer snorksover over denne udenrigsdækning.

Hvis du synes det er meningsfuldt at jeg vedbliver med at kritisere DR’s udenrigsdækning så kan du hurtigt, enkelt og sikkert vise det hér…

Tillæg # 1
Philip Khokhar optræder i en artikel i Journalisten for nylig – en glimrende artikel. Hér er han fotograferet som en slags dressman af den iøvrigt fremragende italienske fotograf Raul Ariano. Hvorfor denne gentagne eksponering af personen Khokhar?
Artikel er interessant fordi den gennemgår hvordan det er gået til at Khokhar idag er den eneste danske journalist, der bor fast i Kina – mens flere medier havde fastboende korrespondenter førhen. Det er hul i hovedet i en globaliseringtid og en tid hvor Kina indiskutabelt er det vigtigste land i verden at følge, uanset hvad man iøvrigt måtte mene om det.

Interesting too?  Forsvarsminister Bødskovs uacceptabelt uvidende teater-forargelse over Putin

Nogen tid efter at jeg havde publiceret denne artikel skrev min ven og TFF Associate, Jesper Munk Jakobsen denne artikel om Khokhars motivanalyse.

Tillæg # 2
Khokhar fortalte den 31. marts verden om hvor forfærdeligt han har det i karantæne ved sin tilbagekomst til Kina. Du kan se den gyselige selfie-journalistik her sammen med den debat min kommentar på Facebook affødte.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

1 Comment

  1. CIA behøver kun en dansk journalist i Kina. Hvorfor have to, hvis de begge alligevel skal have udleveret det samme memo. Det bliver for tydeligt. Bedre kun med en.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

To nye artikler på “The Transnational” – Corona og de amerikanske sanktioner mod Iran og enorm militærøvelse midt i Corona-Europa

Next Story

Learn how China managed COVID-19: A rolling guide

Latest from Kina

%d