///////

Er Obama et ideal for fredsbyen Aalborg og universitetets studenter?

15. september 2019

Publiceret i Nordjyske den 11. september 2019 forud for tidligere President Obamas bes√łg

Den tidligere amerikanske pr√¶sident Barack Obama bes√łger Aalborg den 28. september for at snakke om lederskab og entrepren√łrskab. Universitetsrektor Per Michael Johansen har personligt afsat lidt over 1 million kroner for at k√łbe billetter til studenter – priserne ligger normalt p√• 3500-8500 kroner per n√¶se.

Om d√©t siger han til TV2: ‚ÄĚNaturligvis har jeg gjort mig overvejelser om, hvorvidt universitetet oven p√• en sparerunde skal bruge penge p√• at give studerende og forskere den her mulighed. Men jeg mener, at det er en enest√•ende mulighed for vores studerende og forskningstalenter til at f√• relevant l√¶ring og unik f√łrsteh√•nds erfaring fra en af de store ledere i verden.‚ÄĚ

Mens der er snakket meget om det √łkonomiske har ingen spurgt om Obama er den rette mand at undervise elever og l√¶rere p√• et universitet. Og man gad godt vide om den erhvervsdrivende fond, Musikkens Hus, der st√•r bag hans bes√łg mon derefter invitere Xi Jinping, Vladimir Putin eller Narendra Modi for ligesom at give aalborgenserne lidt bredere syn p√• vores verden?

Hvad er problemerne med Obama?

Hans tale ved modtagelsen af Nobels Fredspris var en gang visse-vasse om ‚ÄĚretf√¶rdig krig‚ÄĚ-konceptet, der stred imod Nobels testamente. Han gjorde intet for at skabe den atomv√•bennedrustning, som han lovede tidligt – tv√¶rtimod efterlod han et fantasistort budget for ny atomv√•benforskning.

Han standsede ingen af de krige, han overtog som Afghanistan og Irak. Han ekspanderede brugen af droner og tog selv ugentlig p√• ‚ÄĚTerror-Tirsdag‚ÄĚ – stilling til hvilke af terroristerne p√• CIA‚Äôs liste, der skulle myrdes.

Interesting too?  Faces of Aleppo

Sammen med sin h√łge-udenrigsminister, Hillary Clinton, engagerede han ogs√• USA i to nye krige. F√łrst pulveriserede USA/NATO Libyen og myrdede statschefen langt udenfor FNs mandat. Og det var under Obama, USA blev dybt involveret i krigen i Jemen.

Og det var under hans ledelse, USA fors√łgte at gennemf√łre en regime-forandring i Ukraine.

Hans administration mislykkedes fatalt med at l√¶gge ‚ÄĚden globale krig mod terror‚ÄĚ (siden 11. september 2001) om. Dens eneste resultat er en mangedobling af antallet dr√¶bte som f√łlge af politisk terror.

Til lejligheden i Syrien opfandt USA under hans ledelse begrebet “moderate rebeller”, der i virkeligheden var terrorister, og der oprettedes amerikanske baser uden tilladelse fra landets legitime regering og de er der endnu.

Den slags kaldes ‚ÄĚaggression‚ÄĚ i folkeretten.

Det vigtigste gode, han gjorde for verden, var at holde lidt igen med at bombe Syrien og at han skrev under på aftalen med Iran om atomteknologi.

Men er han s√• en stor leder? For hvem og for hvad? Har han v√¶ret s√•dan en flot entrepren√łr for noget som helst, der har gjort verden bedre?

Eller er han snarere en charmerende ikke-d√łmt krigsforbryder?

Universitetsrektorer b√łr forske lidt mere i hvem det er de s√• ukritisk beundrer og inkludere etik og folkeret i bed√łmmelsen. Det g√¶lder ogs√• Aalborgs borgmester og de medier, der kun har talt om penge og om hvor meget bedre Obama gjorde verden – uden et eneste eksempel og uden at ogs√• n√¶vne USAs krige og massemord ude i verden.

Obama ledte et system, der er uden diskussion er det mest krigeriske siden 1945.

Den tidligere leder af verdens h√łjt besungne demokrati tager for √łvrigt ikke imod sp√łrgsm√•l. Magten har ret, s√• hvad er der vel at snakke om?

Noter

Pikant lille kr√łlle p√• sagen – og et tegn p√• tidens tomhed

Danmarks Radios halleluja-dækning på den 28. september 2019.

Interesting too?  Who are the barbarians of our time?

Et par uger efter at jeg skrev ovenst√•ende publicerede jeg denne p√• The Transnational – “New revelations on Obama Muslim Brotherhood and Erdogan ISIS co-strategies” af den estimerede forsker, Gordon M. Hahn.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

6 Comments

  1. Han lovede også at afvikle Guantánamo fængslet, som tillige strider imod FN og mennesketettigheder. Så nej han er absolut manden.

  2. Det er rystende, at universitetsstuderende i Danmark i 2019 bliver udsat for propaganda. Hvem fortæller dem, hvad der i virkeligheden foregår? Og foregik!

  3. Obama startede krigen i mellem√łsten og var meget t√¶t p√• at starte atomkrig , da hans styrker aff√łrede misiler fra middelhavet mod Syrien, som blev skudt ned af ruserne den 03/12-2013.

  4. ha ha ha well I did believe in him before he was elected… was very happy that USA AT LAST GOT A GUY WHO WAS BLACK-COLOURED WHATEVER YOU CALL IT WHEN SOMEONE HAS ANOTHER COLOUR THAN WHITE … my own 3 kids has same colour as Obama as dad is one of them Black Africans ha ha ha… but a real one in BLACK AFRICA !!! big difference !!!
    Well so I as many others like me felt AT LAST… but alas how disappointed to see that Obama is no better than all his predecessors… colour really has nothing to do with it… they are owned by the deep state… why even pay for listening to another failed president !!!

  5. Hans synderegister under d√¶kke af hans valgsprog “jes we can” er som n√¶vnt enormt. Jeg kan tilf√łje, at forholdet til Rusland og Kina (pivot to China) under hans ledelse blev voldsomt forv√¶rret til stor gl√¶de for det militaristiske neokonservative og nyliberale establishment. Den nuv√¶rende pr√¶sident Trump har ogs√• et langt synderegister, dog gik han til valg p√• at forbedre forholdet til Rusland, der hos det samme establishment er hans egentlige “forbrydelse”, hvorfor han i hele sin pr√¶sidentperiode er fors√łgt afsat.

  6. Rigtig godt skrevet Jan! Jeg er helt enig! Og ogs√• enig med Bodil det er for vildt at der skal st√• en af verdens st√łrste massemordere og lyve for vores h√•b for fremtiden mens vi betaler for det.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Visoner om en ny dansk fredspolitik begynder i Aarhus

Next Story

Verdens gang de sidste 50 år og de næste 50 år

Latest from Mediekritik

Nej till NATO!

“Nej till NATO” √§r en svensk folkr√∂relse, som du b√∂r k√§nna till om du har det

%d bloggers like this: