///////

Er Obama et ideal for fredsbyen Aalborg og universitetets studenter?

15. september 2019

Publiceret i Nordjyske den 11. september 2019 forud for tidligere President Obamas besøg

Den tidligere amerikanske præsident Barack Obama besøger Aalborg den 28. september for at snakke om lederskab og entreprenørskab. Universitetsrektor Per Michael Johansen har personligt afsat lidt over 1 million kroner for at købe billetter til studenter – priserne ligger normalt på 3500-8500 kroner per næse.

Om dét siger han til TV2: ”Naturligvis har jeg gjort mig overvejelser om, hvorvidt universitetet oven på en sparerunde skal bruge penge på at give studerende og forskere den her mulighed. Men jeg mener, at det er en enestående mulighed for vores studerende og forskningstalenter til at få relevant læring og unik førstehånds erfaring fra en af de store ledere i verden.”

Mens der er snakket meget om det økonomiske har ingen spurgt om Obama er den rette mand at undervise elever og lærere på et universitet. Og man gad godt vide om den erhvervsdrivende fond, Musikkens Hus, der står bag hans besøg mon derefter invitere Xi Jinping, Vladimir Putin eller Narendra Modi for ligesom at give aalborgenserne lidt bredere syn på vores verden?

Hvad er problemerne med Obama?

Hans tale ved modtagelsen af Nobels Fredspris var en gang visse-vasse om ”retfærdig krig”-konceptet, der stred imod Nobels testamente. Han gjorde intet for at skabe den atomvåbennedrustning, som han lovede tidligt – tværtimod efterlod han et fantasistort budget for ny atomvåbenforskning.

Han standsede ingen af de krige, han overtog som Afghanistan og Irak. Han ekspanderede brugen af droner og tog selv ugentlig på ”Terror-Tirsdag” – stilling til hvilke af terroristerne på CIA’s liste, der skulle myrdes.

Interesting too?  Imagine a Middle East with no weapons!

Sammen med sin høge-udenrigsminister, Hillary Clinton, engagerede han også USA i to nye krige. Først pulveriserede USA/NATO Libyen og myrdede statschefen langt udenfor FNs mandat. Og det var under Obama, USA blev dybt involveret i krigen i Jemen.

Og det var under hans ledelse, USA forsøgte at gennemføre en regime-forandring i Ukraine.

Hans administration mislykkedes fatalt med at lægge ”den globale krig mod terror” (siden 11. september 2001) om. Dens eneste resultat er en mangedobling af antallet dræbte som følge af politisk terror.

Til lejligheden i Syrien opfandt USA under hans ledelse begrebet “moderate rebeller”, der i virkeligheden var terrorister, og der oprettedes amerikanske baser uden tilladelse fra landets legitime regering og de er der endnu.

Den slags kaldes ”aggression” i folkeretten.

Det vigtigste gode, han gjorde for verden, var at holde lidt igen med at bombe Syrien og at han skrev under på aftalen med Iran om atomteknologi.

Men er han så en stor leder? For hvem og for hvad? Har han været sådan en flot entreprenør for noget som helst, der har gjort verden bedre?

Eller er han snarere en charmerende ikke-dømt krigsforbryder?

Universitetsrektorer bør forske lidt mere i hvem det er de så ukritisk beundrer og inkludere etik og folkeret i bedømmelsen. Det gælder også Aalborgs borgmester og de medier, der kun har talt om penge og om hvor meget bedre Obama gjorde verden – uden et eneste eksempel og uden at også nævne USAs krige og massemord ude i verden.

Obama ledte et system, der er uden diskussion er det mest krigeriske siden 1945.

Den tidligere leder af verdens højt besungne demokrati tager for øvrigt ikke imod spørgsmål. Magten har ret, så hvad er der vel at snakke om?

Noter

Pikant lille krølle på sagen – og et tegn på tidens tomhed

Danmarks Radios halleluja-dækning på den 28. september 2019.

Interesting too?  Missilforsvaret misforstået

Et par uger efter at jeg skrev ovenstående publicerede jeg denne på The Transnational – “New revelations on Obama Muslim Brotherhood and Erdogan ISIS co-strategies” af den estimerede forsker, Gordon M. Hahn.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

6 Comments

  1. Han lovede også at afvikle Guantánamo fængslet, som tillige strider imod FN og mennesketettigheder. Så nej han er absolut manden.

  2. Det er rystende, at universitetsstuderende i Danmark i 2019 bliver udsat for propaganda. Hvem fortæller dem, hvad der i virkeligheden foregår? Og foregik!

  3. Obama startede krigen i mellemøsten og var meget tæt på at starte atomkrig , da hans styrker afførede misiler fra middelhavet mod Syrien, som blev skudt ned af ruserne den 03/12-2013.

  4. ha ha ha well I did believe in him before he was elected… was very happy that USA AT LAST GOT A GUY WHO WAS BLACK-COLOURED WHATEVER YOU CALL IT WHEN SOMEONE HAS ANOTHER COLOUR THAN WHITE … my own 3 kids has same colour as Obama as dad is one of them Black Africans ha ha ha… but a real one in BLACK AFRICA !!! big difference !!!
    Well so I as many others like me felt AT LAST… but alas how disappointed to see that Obama is no better than all his predecessors… colour really has nothing to do with it… they are owned by the deep state… why even pay for listening to another failed president !!!

  5. Hans synderegister under dække af hans valgsprog “jes we can” er som nævnt enormt. Jeg kan tilføje, at forholdet til Rusland og Kina (pivot to China) under hans ledelse blev voldsomt forværret til stor glæde for det militaristiske neokonservative og nyliberale establishment. Den nuværende præsident Trump har også et langt synderegister, dog gik han til valg på at forbedre forholdet til Rusland, der hos det samme establishment er hans egentlige “forbrydelse”, hvorfor han i hele sin præsidentperiode er forsøgt afsat.

  6. Rigtig godt skrevet Jan! Jeg er helt enig! Og også enig med Bodil det er for vildt at der skal stå en af verdens største massemordere og lyve for vores håb for fremtiden mens vi betaler for det.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

Visoner om en ny dansk fredspolitik begynder i Aarhus

Next Story

Verdens gang de sidste 50 år og de næste 50 år

Latest from Mediekritik

%d bloggers like this: