/

DR om Rusland og Korea

Når Danmarks Radio på sin hjemmeside skal behandle Rusland

Her er et eksempel fra 6. maj 2018

Man kunne kalde det Russofobism for burhøns: DR’s mest sofistikerede og balancerede kender af Rusland, Anna Libak – fhv chefredaktør på Berlingerne – for fuld udblæsning med hvad man i andre sammenhænge ville havde kaldt konspirationsteori.

DR’s journalist på emnet er Astrid Ildor. Hun er tidligere “journalist på Berlingske mest om det nære – fra privatøkonomi til skønhedstrends” (og tillige romance scams…). En del tyder på at hun ikke er belastet af tung viden om international politik. Kun guderne må derfor formodes at vide hvorfor hun så får en så vigtig opgave som den at skrive om Vesten, Rusland og situationen vedrørende atomvåben og fred i de to Koreaer.

Artiklen er jo desværre useriøs fra ende til anden, uværdig fra et godt, gammelt folkeoplysende perspektiv.

Måske er det meget enkelt? DR satser simpelthen ikke på faglighed og erfaring på udenrigspolitikkens område – som DR gør på f.eks. på sportens, underholdningens, livsstilens og indenrigspolitikkens områder.

Det er rimeligt at antage at hun efter at have fået denne opgave spørger højere oppe hvem hun bør kontakte og så er blevet foreslået Libak.

Som det nu er kutyme mener journalister at andre journalister per definition er eksperter. Libak er har desuden en cand.mag i russisk og samfundsfag og så er dét helt klart. Mere kvalificerende er det nok at hun aldrig svigter med hensyn til russofobiske holdninger. Man vil huske Anna Libak fra et næsten ufrivilligt komisk program i fem dele, Sidste Nyt Fra Østfronten i 2017.

Interesting too?  Danmarks Radios underlødige "explainer" om Ukraine - DR næsten ikke til at bære

Selv priser jeg mig lykkelig over ikke at være kender af noget som helst i denne mediekrisens tid med bevidst folkefordummende, konfliktfremmende, fake og forenklende nyhedsdækning.

“Nyhedsdækning” omfatter i dag ikke bare fake news og manglende forskning og kildekritik men tillige at man af hensyn til den vestlige politisk korrekthed dækker over en bredere virkelighed – det vil sige udelader vigtige fakta og vinkler, der ville have sikret folkeoplysning og mangfoldighed.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

DR om konflikterne mellem Syrien, Israel og Iran

Next Story

Vestverdens vendepunkt – Civil ulydighed over for USA

Latest from Mediekritik

%d bloggers like this: