/

DR om Rusland og Korea

Når Danmarks Radio på sin hjemmeside skal behandle Rusland

Her er et eksempel fra 6. maj 2018

Man kunne kalde det Russofobism for burh√łns: DR’s mest sofistikerede og balancerede kender af Rusland, Anna Libak – fhv chefredakt√łr p√• Berlingerne – for fuld udbl√¶sning med hvad man i andre sammenh√¶nge ville havde kaldt konspirationsteori.

DR’s journalist p√• emnet er Astrid Ildor. Hun er tidligere “journalist p√• Berlingske mest om det n√¶re – fra privat√łkonomi til sk√łnhedstrends” (og tillige romance scams…). En del tyder p√• at hun ikke er belastet af tung viden om international politik. Kun guderne m√• derfor formodes at vide hvorfor hun s√• f√•r en s√• vigtig opgave som den at skrive om Vesten, Rusland og situationen vedr√łrende atomv√•ben og fred i de to Koreaer.

Artiklen er jo desv√¶rre useri√łs fra ende til anden, uv√¶rdig fra et godt, gammelt folkeoplysende perspektiv.

M√•ske er det meget enkelt? DR satser simpelthen ikke p√• faglighed og erfaring p√• udenrigspolitikkens omr√•de – som DR g√łr p√• f.eks. p√• sportens, underholdningens, livsstilens og indenrigspolitikkens omr√•der.

Det er rimeligt at antage at hun efter at have f√•et denne opgave sp√łrger h√łjere oppe hvem hun b√łr kontakte og s√• er blevet foresl√•et Libak.

Som det nu er kutyme mener journalister at andre journalister per definition er eksperter. Libak er har desuden en cand.mag i russisk og samfundsfag og s√• er d√©t helt klart. Mere kvalificerende er det nok at hun aldrig svigter med hensyn til russofobiske holdninger. Man vil huske Anna Libak fra et n√¶sten ufrivilligt komisk program i fem dele, Sidste Nyt Fra √ėstfronten i 2017.

Interesting too?  "Russerne kommer!" - med kinesiske v√¶rnemidler til det Danmark, der misbrugte sine penge p√• krig i stedet for menneskelig sikkerhed

Selv priser jeg mig lykkelig over ikke at være kender af noget som helst i denne mediekrisens tid med bevidst folkefordummende, konfliktfremmende, fake og forenklende nyhedsdækning.

“Nyhedsd√¶kning” omfatter i dag ikke bare fake news og manglende forskning og kildekritik men tillige at man af hensyn til den vestlige politisk korrekthed d√¶kker over en bredere virkelighed – det vil sige udelader vigtige fakta og vinkler, der ville have sikret folkeoplysning og mangfoldighed.

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

DR om konflikterne mellem Syrien, Israel og Iran

Next Story

Vestverdens vendepunkt – Civil ulydighed over for USA

Latest from Mediekritik

Nej till NATO!

“Nej till NATO” √§r en svensk folkr√∂relse, som du b√∂r k√§nna till om du har det

%d bloggers like this: