///

Vestverdens vendepunkt – Civil ulydighed over for USA

 

Det er nu tid at USAs venner og allierede indfører en politik af gandhiansk civil ulydighed i forhold til USA.

USA har gentagne gange i de tre årtier siden den Første Kolde Krigs afslutning forbrudt sig mod folkeretten, trådt menneskerettigheder under fode, de facto ødelagt lande og gamle kulturer, bedraget verden med bevidst falske årsager til at starte krig, etc.

Serien av forudsigelige krigsfiaskoer – eller kynisk bevidst villede krige: Jugoslavien, Afghanistan, Somalia, Irak, Libyen, Syrien – er den grundlæggende årsag. Og beslutningen om at droppe atomaftalen med Iran er den berømte dråbe. Den er en krigserklæring.

Millioner er blevet dræbt og såret eller fået deres fremtid ødelagt i disse lande. USAs nettobidrag til verden er nu negativt. USA lytter ikke til sine allieredes henstillinger.Rationelt og etisk bør venner og allierede indse deres ansvar for at overtale USA til at stoppe imperie- og krigspolitikken. Ingen vil have USA som verdens politimand. 

Denne tankegang er ikke anti-amerikanisme, det er anti-imperialisme og anti-krig.

Trump’s irrationelle, egocentriske US first politik uanset prisen andre må betale er selvsagt en anden. Han har trukket USA ud af Paris-aftalen om miljøet og ud af atomaftalen med Iran skønt enhver véd at Iran har holdt aftalen til punkt og prikke og at det er USA, der ikke har det.

Når Europa og NATO alligevel synes at vakle i sin afstandstagen til USA har det at gøre med at ingen siden 1945 har tænkt den nærliggende tanke at man for en sikkerheds skyld også burde kunne stå på egne ben. 

Hvad kan man tænke sig som objektivt rimelig i forhold til de gentagne amerikanske brud på fællesskab, løfter, folkeret og almindelig sømmelighed?

Interesting too?  Libyen-krigsdagbog, september 2011

– Økonomiske sanktioner mod udvalgte økonomiske, militære og politiske amerikanske ledere. USA bruger sanktioner mod andre, lad dem prøve det selv men sådan at det ikke går ud over de over 40 millioner amerikanere i dyb fattigdom og de mange andre milllioner, der kun lige får det til at gå rundt.

– Amerikanske ambassadører kaldes up til udenrigsministerierne i alle venligtsindede og allierede lande og få en reel hard talk: ”Hertil og ikke længere, Jeres politik I skader os, Jeres venner, og hele verden.

– Handl med Iran for fuld udblæsning. Washington skal ikke diktere hvem europæiske banker, virksomheder og andre har ret til at samarbejde med. USA vil kunne straffe nogle få men når tusinder bare bryder mod USAs sanktioner vil det amerikanske juridiske system tvinges til at give op.

– Sig nej til enhver form for samarbejde om militære interventioner. Vi deltager under ingen omstændighed i fremtidig militær aktivitet mod Iran. I og Israel vil stå helt alene.

– Sanktioner mod Israel hvis det fortsætter med at bombe iranske faciliteter i Syrien – hvor Iran har ret til at være fordi det er inviteret. Og hvis Israel fortsætter med at have atomvåben og nægter at acceptere inspektioner og medlemsskab i Ikkespredningsaftalen. Israels atomvåben skal nu forhandles væk.

– Olien vil blive forhandlet i andre valutaer end den amerikanske dollar.

– USA’s baser i europæiske lande kan blive lukket og amerikanske atomvåben skal fjernes…

- indtil USA a) bakker ned fra sine nye sanktioner mod Iran og mod sine allierede, b) ophører med at true Iran – hvilket forresten i sig selv er et brud på folkeretten – c) accepterer uden straffeaktioner at dem, der står fast på aftalen med Iran, handler i deres og Irans fælles interesser.

Interesting too?  Om Rusland: Vesten har valgt ekspansion og konfrontation

Hvis USA kommer til fornuft og atter bliver en civiliseret stat, ja så er man velkommen i det globale fællesskab.

Og vi andre? Jeg vil opfordre alle til at rejse til Iran denne sommer. Se og oplev det selv, se hvor skingrende skævt og krigsfremmende det vestlige/danske mediebillede af landet, folket og kulturen egentlig er – og støtte befolkningen med allehånde former for samarbejde inden for økonomiens, uddannelsens og kulturens områder.

Befolkninger kan faktisk føre udenrigspolitik – specielt når deres regeringer ikke længere gør det!

 

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

DR om Rusland og Korea

Next Story

D R næsten ikke til at bære: USA, England og Israel om Syrien og nedrustningen, de bekymrer sig så meget om

Latest from Dansk udenrigspolitik

%d