///

Vestverdens vendepunkt – Civil ulydighed over for USA

 

Det er nu tid at USAs venner og allierede indf√łrer en politik af gandhiansk civil ulydighed i forhold til USA.

USA har gentagne gange i de tre √•rtier siden den F√łrste Kolde Krigs afslutning forbrudt sig mod folkeretten, tr√•dt menneskerettigheder under fode, de facto √łdelagt lande og gamle kulturer, bedraget verden med bevidst falske √•rsager til at starte krig, etc.

Serien av forudsigelige krigsfiaskoer – eller kynisk bevidst villede krige: Jugoslavien, Afghanistan, Somalia, Irak, Libyen, Syrien – er den grundl√¶ggende √•rsag. Og beslutningen om at droppe atomaftalen med Iran er den ber√łmte dr√•be. Den er en krigserkl√¶ring.

Millioner er blevet dr√¶bt og s√•ret eller f√•et deres fremtid √łdelagt i disse lande. USAs nettobidrag til verden er nu negativt. USA lytter ikke til sine allieredes henstillinger.

‚Ä®‚Ä®Rationelt og etisk b√łr venner og allierede indse deres ansvar for at overtale USA til at stoppe imperie- og krigspolitikken. Ingen vil have USA som verdens politimand. ‚Ä®‚Ä®Denne tankegang er ikke anti-amerikanisme, det er anti-imperialisme og anti-krig.

Trump‚Äôs irrationelle, egocentriske US first politik uanset prisen andre m√• betale er selvsagt en anden. Han har trukket USA ud af Paris-aftalen om milj√łet og ud af atomaftalen med Iran sk√łnt enhver v√©d at Iran har holdt aftalen til punkt og prikke og at det er USA, der ikke har det.

N√•r Europa og NATO alligevel synes at vakle i sin afstandstagen til USA har det at g√łre med at ingen siden 1945 har t√¶nkt den n√¶rliggende tanke at man for en sikkerheds skyld ogs√• burde kunne st√• p√• egne ben. ‚Ä®‚Ä®Hvad kan man t√¶nke sig som objektivt rimelig i forhold til de gentagne amerikanske brud p√• f√¶llesskab, l√łfter, folkeret og almindelig s√łmmelighed?

Interesting too?  √Ėppet brev till SVT och "Aktuellt" om "ub√•ten"

– √ėkonomiske sanktioner mod udvalgte √łkonomiske, milit√¶re og politiske amerikanske ledere. USA bruger sanktioner mod andre, lad dem pr√łve det selv men s√•dan at det ikke g√•r ud over de over 40 millioner amerikanere i dyb fattigdom og de mange andre milllioner, der kun lige f√•r det til at g√• rundt.

– Amerikanske ambassad√łrer kaldes up til udenrigsministerierne i alle venligtsindede og allierede lande og f√• en reel hard talk: ‚ÄĚHertil og ikke l√¶ngere, Jeres politik I skader os, Jeres venner, og hele verden.

РHandl med Iran for fuld udblæsning. Washington skal ikke diktere hvem europæiske banker, virksomheder og andre har ret til at samarbejde med. USA vil kunne straffe nogle få men når tusinder bare bryder mod USAs sanktioner vil det amerikanske juridiske system tvinges til at give op.

РSig nej til enhver form for samarbejde om militære interventioner. Vi deltager under ingen omstændighed i fremtidig militær aktivitet mod Iran. I og Israel vil stå helt alene.

РSanktioner mod Israel hvis det fortsætter med at bombe iranske faciliteter i Syrien Рhvor Iran har ret til at være fordi det er inviteret. Og hvis Israel fortsætter med at have atomvåben og nægter at acceptere inspektioner og medlemsskab i Ikkespredningsaftalen. Israels atomvåben skal nu forhandles væk.

– Olien vil blive forhandlet i andre valutaer end den amerikanske dollar.

– USA‚Äôs baser i europ√¶iske lande kan blive lukket og amerikanske atomv√•ben skal fjernes‚Ķ‚Ä®‚Ä®- indtil USA a) bakker ned fra sine nye sanktioner mod Iran og mod sine allierede, b) oph√łrer med at true Iran – hvilket forresten i sig selv er et brud p√• folkeretten – c) accepterer uden straffeaktioner at dem, der st√•r fast p√• aftalen med Iran, handler i deres og Irans f√¶lles interesser.

Interesting too?  Visoner om en ny dansk fredspolitik begynder i Aarhus

Hvis USA kommer til fornuft og atter bliver en civiliseret stat, ja så er man velkommen i det globale fællesskab.

Og vi andre? Jeg vil opfordre alle til at rejse til Iran denne sommer. Se og oplev det selv, se hvor skingrende sk√¶vt og krigsfremmende det vestlige/danske mediebillede af landet, folket og kulturen egentlig er – og st√łtte befolkningen med alleh√•nde former for samarbejde inden for √łkonomiens, uddannelsens og kulturens omr√•der.

Befolkninger kan faktisk f√łre udenrigspolitik – specielt n√•r deres regeringer ikke l√¶ngere g√łr det!

 

JO

Welcome to my official personal home. I'm a peace researcher and art photographer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Story

DR om Rusland og Korea

Next Story

D R næsten ikke til at bære: USA, England og Israel om Syrien og nedrustningen, de bekymrer sig så meget om

Latest from Dansk udenrigspolitik

%d bloggers like this: